Combaterea alunițelor în grădină: sperierea, momeli, capcane și capcane

O aluniță este un animal mic. Corpul său este foarte neted și acest lucru îl ajută să se deplaseze de-a lungul mișcărilor cu viteza maximă posibilă pentru animal. Alunițele se hrănesc cu viermi și diverse bug-uri, găsindu-le în solul liber și fertil. Se împiedică să crească legumesăpându-și galeriile subterane. Grădinarii se vor ridica ca un munte pentru pământurile lor frumoase. Alunițele dăunează locuitorilor de vară. De aceea, aceștia din urmă îi extermină fără milă în toate modurile posibile.

Conţinut

Informații generale

Informații generale

Faptul că alunița este responsabilă de sit poate fi ghicit dintr-o grămadă de pământ, găuri de aluniță, alunița le aruncă la suprafață în timp ce săpă tuneluri sub pământ. Alunițele creează o rețea foarte mare de pasaje de alimentare, pasaje de vânătoare, vizuini și camere de cuibărit cu multe ramuri.

O fiară neagră cu piele de catifea s-a adaptat foarte bine pentru a supraviețui sub pământ.

Alunițele nu suportă lumina soarelui. Alunițele au labe scurte, puternic aplatizate, mâinile labelor din față sunt mai late decât cele din spate, par a fi întoarse spre exterior cu „palmele” lor, gheare puternice pe degete. Blana animalului este densă și moale, dar nu există pui de somn, așa că alunița poate alerga pe cont propriu atât în ​​față cu capul, cât și înainte cu coada.

În țara noastră, puteți găsi trei tipuri de alunițe:

 • Cârtița Altai
 • Aluniță europeană
 • Aluniță caucaziană
 • Aluniță mică

Cea mai comună aluniță europeană. Această aluniță nu este foarte mare, poate crește până la cincisprezece centimetri lungime, greutatea nu depășește două sute de grame. Această specie de alunițe are un corp dens rotunjit, blana este neagră, nu există urechi, ochii sunt aproape invizibili de sub blană, mâinile labelor din față arată ca lopată. Blana nu numai la această specie, ci și la toate alunițele este întotdeauna curată, deși își petrec întreaga viață sub pământ. Acest animal se hrănește în principal cu insecte și larvă, nu disprețuște melcii, iubește viermii. Terenurile de vânătoare pentru alunițe sunt sute de metri de adituri și galerii. Alunițele nu mănâncă alimente vegetale.

Alunițele se împerechează la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie, iar sarcina durează o lună. Nu se nasc mai mult de cinci pui. Alunițele trăiesc de obicei în pajiști sau peluze din întreaga Europă.

Ce rău fac alunițele

Ce rău fac alunițele

Animalele, în primul rând, distrug structura solului deja formată, distrug insectele benefice, de exemplu, gândacii solizi și viermii. La aceasta se adaugă distrugerea completă a peisajului.

La dachas, alunițele se ruină paturi de flori și paturi cu peluze, daune sisteme rădăcină plante.

De vreme ce rădăcinile sunt suspendate în aer în interiorul găurii de vierme, în urma cărora se sting. Alunițele nu mănâncă rădăcini, dar plantele sunt foarte afectate de prezența lor. Din această cauză, alunițele încearcă să calce, folosind toate metodele, de la speriat până la distrugerea completă.

Alunițele nu ocupă niciun loc în lanțul alimentar, așa că absența lor nu va aduce rău, ecologia suferă doar de prezența sa.Alunițele sunt o ramură fără fund în lanțul alimentar, deoarece, datorită habitatului său subteran, nu are dușmani naturali, prin urmare în natură moare natural. Cel mai mare pericol este o vulpe flămândă care a decis să sape în vizuini sau o pisică domestică. Dar nimeni nu va prinde alunițe intenționat. Dacă alunița nu ar fi invadat teritoriul ocupat de o persoană, atunci oamenii nu ar fi deloc atenți la acest animal, dar, din păcate, alunițele le plac foarte mult grădinile și livezile, pentru care plătesc. De obicei, consecințele neplăcute ale activității alunițelor se găsesc după topirea zăpezii.

Studiem obiceiurile dăunătorului

Studiem obiceiurile dăunătorului

De fapt, există puține informații despre alunițe, dar există câteva date despre obiceiurile alunițelor:

 • Alunițele nu trăiesc singure. Deci, pe site-ul dvs. există cel puțin cinci animale, deoarece aceste animale trăiesc într-o familie prietenoasă și numeroasă, iar toate familiile „comunică” între ele. O familie obișnuită de alunițe este formată din mai mulți adulți și mai mulți indivizi mici sau doar crescuți. În primul rând, nu veți găsi alunițe nicăieri, deci nu le veți putea calca rapid.
 • Iarna, alunițele, ca aricii, dorm, făcându-se un bârlog cald în adâncurile solului. Locul bârlogului poate fi văzut de o grămadă mare de sol. De obicei, alunițele aleg un loc uscat pe un deal pentru cuibul lor, un astfel de loc ar trebui să se încălzească bine primăvara.
 • Pasajele de lucru pot ajunge la sute de metri, dar sunt situate la mai puțin de 20 de centimetri sub pământ, deoarece acesta este un strat fertil și în el trăiesc gândaci și viermi, atât de iubiți de animale.
 • Activitatea aluniței durează întreaga zi, cu excepția mai multor ore de la 11.00 la 16.00. Cea mai activă activitate este dimineața devreme.
 • O aluniță nu este un vierme. El nu roade sol nu o lasi sa treaca. Animalul îl greșește doar cu labele și îl trage la suprafață. Pentru aceasta are nevoie de grămezi de pământ - molehills. Dacă solul poate fi pur și simplu mutat sau ridicat, atunci alunița nu îl va împinge la suprafață. Dacă distrugeți gaura de vierme, atunci animalul fie va construi unul nou, fie va ridica pământul, sau va săpa unul nou, dar deja puțin mai adânc.
 • Alunițele sunt foarte puternice și agile. Este aproape imposibil să le ții în mâini. Dacă le prindeți, atunci trebuie să faceți acest lucru cu mănuși groase de piele - mușcăturile mușcă. Ați prefera să sufocați animalul decât să îl păstrați. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este prin ținerea aluniței de gât. Alunițele au mușchi foarte puternici și picioare disproporționat de mari. Animalele aleargă foarte repede - aproximativ 5 kilometri pe oră.
 • Alunițele sunt animale extrem de prudente. Da, vederea slabă îi face vulnerabili, dar auzul și simțul mirosului animalului sunt excelente.
 • Alunițele mănâncă mult. Din acest motiv, ei sapă în mod constant noi pasaje în căutarea de alimente bogate în proteine, pentru că trebuie să hrănești această bucată de mușchi.

Cele mai bune practici: prevenirea

 avertizând apariția

Iată metodele pe care locuitorii de vară le folosesc de obicei:

 • Prevenirea aluniței
 • Înfricoşător
 • Capcane, capcane, momeli
 • Vânătoare de animale
 • Anihilare completă cu molesteri

Prevenirea apariției este una dintre cele mai umane căi. Scarers de casă nu vor afecta în niciun fel alunițele. Ai nevoie de o protecție foarte puternică împotriva dăunători.

Săpați într-o plasă metalică, de preferință zincată, în jurul întregului perimetru al sitului la o adâncime de 50 de centimetri.

Ar trebui să iasă cu cel puțin 15 centimetri dincolo de marginea pământului. Plasa nu va deveni un obstacol în calea mișcării insectelor și viermilor, dar rozătoarele și alunițele nu se vor târî prin ea.

De asemenea, în loc de o rețea, puteți săpa în pământ mai multe foi de ardezie sau trei straturi de material pentru acoperiș. Dar viermii nu se vor târî printre astfel de obstacole. Nu așteptați sosirea alunițelor dacă există o peluză sau o peluză scumpă în fața casei dumneavoastră. Da, până acum nu există alunițe pe site, dar ar putea să alerge peste vecinii lor. Nu vă așteptați la această nenorocire - protejați-vă de ea din timp!

Sperierea alunițelor

Sperierea alunițelor

Mulți oameni consideră această metodă cu un scepticism destul de mare. Alunițele sunt animale inteligente, este puțin probabil să acorde atenție biscuiților, zgomotelor și scârțâitorilor.Dacă alunițele fug, atunci din alt motiv, și deloc de scarers. Alunitele, pe de altă parte, nu fug de dachas situate lângă o autostradă mare sau de zone situate în apropierea căilor ferate. Animalele nu se tem de niciun zgomot, scârțâit sau scârțâit, chiar dacă este însoțit de distrugerea pasajelor - alunițele le vor restabili pur și simplu.

Zgomotele și sperietoarele făcute de sine sunt absolut ineficiente, deoarece nu acoperă întreaga zonă a site-ului.

Nu veți sta în șapte locuri diferite în același timp și veți bate găleți goale cu toată puterea. Acest lucru pur și simplu nu este posibil din punct de vedere fizic. Și dacă ar fi posibil, alunițele s-ar obișnui repede cu ea. Scarele electronice scumpe sunt prea scumpe, dar și ineficiente. Ele emit doar un fluier cu ultrasunete.

De asemenea, nu va funcționa pentru a speria alunițele cu o varietate de substanțe cu miros puternic. Lor nu le pasă. Da, nu există astfel de animale în depozitele de deșeuri, dar transformă frumoasa ta grădină într-un coș de gunoi uriaș. Alunitele, desigur, nu vor fi în locuri de acumulare a deșeurilor și murdărie diferită. Dar nu este cazul. Alunița va bloca gaura și va continua săpa în cealaltă direcție. Nu va fi posibil să-l alunge de pe site. Unii locuitori de vară încearcă să injecteze dioxid de sulf din baltă în găurile alunițelor. Nu va exista niciun efect. Veți pierde doar timpul.

Capcane, capcane și momeli

Capcane, capcane și momeli

Momelele otrăvitoare sunt inutile. Alunițele sunt animale prădătoare. Granulele otrăvitoare, boabele otrăvite nu le interesează. Nu se pot obține insecte otrăvite. Deci, nu otrăvește alunițele. Animalele vor ignora otrava, o vor arunca din gaură sau o vor îngropa. Puteți tăia viermele în mai multe bucăți și umple-l cu otravă. Viermii se vor mișca încă aproximativ 20 de minute, acest lucru va atrage alunița. Animalul va mânca bucățile otrăvite și cel mai probabil va muri.

Prinderea alunițelor este foarte dificilă, deoarece nu le place spațiul deschis.

Animalele au nevoie de ceva în mod constant deasupra spatelui, deoarece sunt obișnuite cu vizuini foarte înguste și condiții de viață înghesuite. Este aproape imposibil să plasați o capcană într-o vizuină.

Există multe varietăți de capcane pentru alunițe în magazine. Una dintre ele este o țeavă cu o pereche de capace articulate pe laterale. Dar alunița trăiește în pământ, solul are asperitate, iar țeava este complet netedă. Alunița nu va dori să se târască într-un tub îngust cu pereți complet netezi. Ghearele animalului își vor pierde sprijinul, din această cauză, alunițele vor fi ignorate în toate modurile posibile.

Conform instrucțiunilor, astfel de țevi trebuie îngropate în pasajele alunițelor, dar animalul le va ocoli cu încăpățânare din lateral sau de jos. Animalele nu vor urca înăuntru. Poate că alunițele erau înspăimântate de miros sau material și, dacă producătorii ar fi făcut suprafața mai asemănătoare cu pământul, animalele ar fi urcat înăuntru. Alunițele sunt animale puternice, dar foarte mici, deci capcanele serioase din greutatea lor nu vor funcționa.

Dezavantajul este că capcanele vor trebui așezate în sol, iar mecanismele nu funcționează prea bine în sol.

Principiul de funcționare al capcanei este extrem de simplu:

 • Mâinile capcanelor diverg, ele sunt ținute doar de partiție.
 • Capcana este plasată într-o gaură de vierme și acoperită cu pământ liber.
 • Când alunița începe să-și restabilească cursul, se va îngropa în partiția care îi blochează calea și o va muta.
 • Arcurile vor funcționa, alunița va fi prinsă de foarfece.

Regulile de vânătoare de alunițe

Regulile de vânătoare de alunițe

Mulți oameni încep să prindă alunițe, asigurându-se că multe dintre metode nu sunt valide. Este cel mai ușor să dezgropați alunițe vii.

Alunițele distrug rapid pasajele prăbușite, deci este cel mai ușor să o prinzi în acest fel:

 • Este necesar să blocați gaura de vierme cu o singură lopată (conduceți lopata în pământ până la mânerul însuși) și călcați cursa pe ambele părți ale lopatei.
 • În curând, alunița va veni și va începe să repare mișcarea. Când solul începe să se miște, puteți determina cu ușurință unde este animalul.
 • Blocați calea de întoarcere a aluniței cu a doua lopată.
 • Folosiți a treia lopată pentru a săpa alunița. În plus, alunița se va îngropa în a doua lopată și va începe să sape imediat un alt tunel, așa că fii rapid.
 • Cel mai bine este să introduceți alunița într-o găleată, astfel încât să nu fugă.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Aproape toți cei care au o grădină de legume se confruntă cu o astfel de problemă ca alunițele. Este imposibil să scapi de ele. Prietenul meu pune plase peste tot în grădină, dar cumva, în mod misterios, alunițele cad în această plasă. Dar am încercat să pun sticle de plastic arse în pasaje. Există mai puține mișcări. Puteți încerca asta. Poate că altcineva are experiență în tratarea alunițelor?

Nu am așteptat ca alunițele să-mi ocupe grădina. Mai mult, unii vecini au avut deja o asemenea nenorocire. Scarificatoarele cu ultrasunete cu LED-uri Sititek au fost instalate de-a lungul perimetrului grădinii și, până acum, nu am avut animale disfuncționale. Prefer să le sperii, este imposibil să le scot, așa cum înțeleg.

De asemenea, cred că este mai bine să nu porniți problema și să o rezolvați imediat. După cum înțeleg, sunteți mulțumit de activitatea repellerului dvs. sititek? Vreau să cumpăr un dispozitiv similar pentru mine în primăvară.

Și noi am scăpat doar de alunițe cu o scară, am luat un EcoSniper, ca să fiu sincer, a fost păcat să punem capcane pentru alunițe.