Cum să plantați corect semințe și răsaduri în tablete de turbă

Tabletele de turbă sunt utilizate pe scară largă pentru creștere răsaduri... Cu ajutorul lor, puteți crește atât plante de grădină, cât și plante de interior. Acestea se caracterizează printr-o compoziție unică, care face posibilă cu ajutorul lor nu numai plantarea plantelor, ci și rădăcina frunzelor și butașilor.

Conţinut:

Avantajul tabletelor de turbă

 compoziție și avantaje

În forma sa, acest dispozitiv seamănă cu o pastilă medicală, care este mult mai mare. Compoziția comprimatelor de turbă conține oligoelemente și substanțe nutritive în cantități mari, ceea ce are un efect benefic asupra creșterii și dezvoltării plantelor. Cu ajutorul acestui dispozitiv, puteți crește o plantă sănătoasă și cu drepturi depline, care în timp va da un bine recolta sau floare luxuriantă.

Acest dispozitiv este presat turbă zdrobită, înfășurată într-o plasă.

Utilizând tablete de turbă, veți putea oferi cel mai potrivit mediu pentru plantă. Când cumpărați o tabletă, înălțimea sa este de 8 centimetri și înălțimea sa este de aproximativ trei centimetri. Umflarea comprimatului se observă după adăugarea de apă. În același timp, diametrul său nu se schimbă. Puteți utiliza o tabletă pentru plantarea unei plante numai după ce s-a umflat complet.

Beneficiile tabletelor de turbă:

 • Similitudine rapidă sămânță
 • Ușurință în utilizare
 • Cost scăzut
 • Economisirea spațiului

Turba se caracterizează printr-o consistență moale, care limitează posibilitatea rănirii sistemului radicular al plantei. Tabletele de turbă sunt destul de bine permeabile la aer și apă, ceea ce are un efect pozitiv asupra creșterii plantelor. Aceste dispozitive se caracterizează prin ușurința de utilizare, care le permite să fie utilizate de persoane fără experiență relevantă.

Folosind tablete de turbă, puteți germina cu ușurință semințe scumpe. Acest lucru se datorează similitudinii lor sută la sută. Când folosește tablete acasă, utilizatorul poate economisi în mod semnificativ spațiul înconjurător, deoarece nu ocupă mult spațiu în cameră.

Tabletele de turbă conțin substanțe nutritive speciale, care asigură cea mai rapidă creștere posibilă a răsadurilor.

Transplantarea răsadurilor în tablete de turbă este destul de ușoară. Plantele sunt așezate în pământ împreună cu acest dispozitiv, ceea ce limitează posibilitatea unor situații stresante în el. Tabletele de turbă sunt un dispozitiv unic cu care creșterea răsadurilor este accelerată semnificativ. Acestea se caracterizează nu numai printr-un cost destul de mic, ci și prin ușurința utilizării.

Caracteristici de utilizare pentru semințe și răsaduri

Utilizarea comprimatelor de turbă

Mulți utilizatori întreabă cum să planteze în tablete de turbă? Este destul de simplu să faceți acest lucru:

 • Înainte de a utiliza tableta de turbă, aceasta este activată. Aceste dispozitive trebuie plasate în recipiente speciale. În acest scop, cel mai potrivit va fi utilizarea paharelor de plastic.
 • Este necesar să așezați tableta de turbă în așa fel încât gaura din ea să fie ridicată.
 • Apoi, comprimatul este umplut cu apă caldă. Pentru o unitate a acestui dispozitiv, trebuie folosite 150-200 mililitri de apă.
 • După aceea, trebuie să așteptați un timp, astfel încât tableta să fie umplută cu apă caldă. Acest proces durează în medie o jumătate de oră.
 • Acest dispozitiv se poate extinde în dimensiuni de până la șase ori după absorbția umezelii. Dacă există exces de apă, acestea se scurg. În mijlocul tabletei se formează un cilindru. O cameră este transformată în ea sămânță, răsaduri și orice alt material de plantare.

În perioada de creștere a plantelor, este necesar să se efectueze un control strict asupra germinării semințelor. Pentru aceasta, turbă se umezește periodic și se menține temperatura optimă. De asemenea, semințele și răsadurile au nevoie de iluminare completă. De aceea, atunci când crești răsaduridacă nu există suficientă lumină, este necesar să instalați lămpile.

Amplasarea recipientelor cu tablete de turbă se poate face în casă, sere sau sere.

Utilizarea peletelor de turbă este cât se poate de simplă. Cu ajutorul lor, puteți economisi nu numai timp, ci și energie.

Germinarea semințelor în tablete de turbă

Plantarea semințelor în tablete de turbă

Datorită prezenței plantelor de turbă, grădinarii nu trebuie să folosească solul pentru cultivarea materialului săditor. Acest lucru vă permite să economisiți semnificativ timp la curățare. Cel mai adesea, aceste dispozitive sunt utilizate în spații închise. În astfel de condiții, puteți crește răsaduri cât mai repede posibil.

Tabletele de turbă sunt un mediu nutritiv care nu necesită fertilizare suplimentară și utilizarea de îngrășăminte suplimentare.

Datorită structurii universale a turbării, rădăcinile răsadurilor respiră pe deplin. Acest lucru face plantele cât mai rezistente și mai puternice posibil. Mulți grădinari folosesc aceste instrumente doar pentru cultivarea răsadurilor, deoarece sunt foarte ușor de utilizat.

Datorită tabletelor de turbă, procesul de cultivare sămânță este mult simplificat:

 • După prepararea tabletei, se face o adâncire în partea superioară.
 • O sămânță este plasată în gaura rezultată.
 • Deasupra, trebuie să puneți o bucată mică de turbă și să o tamponați puțin.
 • Udare semințele sunt produse pe măsură ce se usucă.
 • Comprimatele de semințe trebuie păstrate într-o seră sau în orice altă cameră cu iluminare bună și temperatură optimă.
 • Înainte de apariția primelor lăstari, cutiile de semințe trebuie acoperite cu sticlă.

Semințele care germinează inegal sunt mult mai convenabile de cultivat decât în ​​cutii obișnuite sau sere... Semințele care au germinat mai devreme sunt scoase de sub film, iar restul sunt sub el până când apar primele lăstari. După germinarea răsadurilor, tabletele cu răsaduri sunt plasate în recipiente speciale cu sol. În acest caz, rețeaua de pilule poate fi lăsată pe loc. Depinde ce fel de plantă se cultivă în tabletă. Unele plante se caracterizează prin prezența unor rădăcini destul de delicate. Acestea vor fi împiedicate de plasă pentru o creștere și dezvoltare completă, deci ar fi mai bine să o îndepărtați.

Dacă respectați condițiile de păstrare pentru comprimatele de turbă, atunci termenul lor de valabilitate va fi nelimitat. Este necesar să protejați comprimatele în locuri limitate de posibilitatea umezelii. În caz contrar, tableta se va uda și, după uscare, va deveni nepotrivită pentru plantare.

Tableta trebuie să fie învelită într-un material nețesut, care să îi asigure integritatea, iar grădinarul - confort în timpul utilizării sale.

Tabletele de turbă sunt o invenție agroindustrială versatilă care simplifică foarte mult procesul de creștere a puieților și semințelor. În plus, cu ajutorul acestor tablete, puteți crește semnificativ procesul de asemănare a semințelor.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.