Tot ce trebuie să știți despre cultivarea strugurilor este plantarea și îngrijirea corespunzătoare

oameni struguri cunoscut din cele mai vechi timpuri. Probabil, aceasta este una dintre primele culturi de boabe „îmblânzite” de om. Este posibil ca din cauza ei să fi început să ducă o viață sedentară, așa că este nevoie de mult timp pentru a crește și apoi a recicla struguri, de exemplu, în vin.

Strugurii au fost folosiți de oameni de mult timp. Conține peste 140 de substanțe biologic active. Sucul și fructele sale sunt bogate în diverse vitamine și elemente utile organismului nostru. Din coaja se produce un ulei esențial, iar coaja strugurilor roșii conține fenol-revaratrol natural, care previne cancerul. Cum să crești un produs atât de util în propria ta casă?

Conţinut:

Cum să plantezi struguri?

Cum să plantezi struguri?

Acordați atenție aspectului răsadului. Verificați dacă nu există deteriorări mecanice, pete ciudate sau uscare. Dacă răsadul este sănătos, atunci va avea trei rădăcini dezvoltate, iar înălțimea lăstarului va fi de până la cincizeci de centimetri. Cumpărați un răsad de la pepinieră - există o garanție de calitate.

Este mai bine să cumpărați răsaduri într-un recipient - astfel de plante prind rădăcini mai bine.

Și totuși din butași Este mult mai interesant să crești struguri! Există mai multe moduri de a planta butași de struguri.

Plantarea cu o viță lungă:

 • Mai întâi trebuie să pregătiți o groapă cu o țeavă de irigare și drenaj.
 • O viță de vie calcinată și înmuiată de aproximativ un metru lungime este răsucită într-o spirală și așezată în pământ, apoi trebuie acoperită până la jumătate cu pământ cu îngrășăminte.
 • Compactați bine locul de plantare și udați-l liber.
 • După îmbibarea apei, umpleți gaura complet cu pământ. Un mugur ar trebui să rămână la suprafață, să-l stropească cu o mică movilă de pământ.
 • O astfel de plantare ajută planta să dezvolte un sistem puternic de rădăcini, iar tufișul începe să rodească mai repede.

Plantarea arcului:

 • Dacă soiul nu prinde rădăcini bine, atunci ar trebui folosită această plantare specială. Pregătiți vița și așteptați să se coacă. Vița de vie ar trebui să aibă o lungime de aproximativ un metru.
 • Îndoiți-l și așezați-l în gaura pregătită.
 • Umpleți gaura până la jumătate cu pământ, apăsați-o, udați-o, apoi umpleți-o complet.
 • Ciuperci ar trebui lăsate pe toată lungimea, deoarece rădăcinile se dezvoltă la toate nodurile.
 • Dacă plantați un tufiș cu un arc în sus, atunci acesta va avea două sisteme radiculare, iar partea de sus va fi comună.
 • Poate fi, de asemenea, plantat în jos într-un arc. Cu toate acestea, consumul de butași va crește.

Cum să ai grijă de struguri?

Cum să ai grijă de struguri?

De bază îngrijire pentru un tufiș de struguri în primul an este udarea și legarea. Nu folosiți în exces îngrășăminte cu elemente minerale chiar în acest moment. Acestea vor provoca o creștere puternică a lăstarilor tineri, vița de vie nu se va coace și se poate îngheța în lunile mai reci. La sfârșitul verii, udarea trebuie oprită. Este necesar să lăsați un vitreg la fiecare douăzeci de centimetri pentru a crea brațe de fructe, dacă lăstarii au început să crească prea mult. Creșterea rapidă se va opri în mod natural.

Există câteva operații care trebuie efectuate la cultivarea strugurilor:

 • Este necesar să îndepărtați lăstarii excesivi chiar la începutul creșterii, cu o lungime de cel mult 15 centimetri, inflorescențele ar trebui să fie deja vizibile. Cu o astfel de piesă, puteți corecta petele ornamentului. Trebuie să îndepărtați toate lăstarii slabi, lăstarii care ies dintr-un ochi. Practic, a doua, a treia și a patra inflorescență de pe filmare sunt izbucnite.
 • Procedura de ciupire se efectuează dacă este necesar să se oprească creșterea rapidă a lăstarului. Dacă planta nu are mai mult de doi ani, atunci o astfel de procedură stimulează dezvoltarea vitregilor din ea. În tufele vechi de struguri care au suferit deja de îngheț, ciupirea va determina creșterea noilor fii vitregi. Mai târziu, din ele se vor forma brațe de fructe. În cazul strugurilor bătrâni, tufișurile sunt ciupite după apariția a 5 frunze.
 • Trebuie să ciupiți până când lăstarii devin aspri. Puteți ciupi numai după perie, dar nu mai puțin de opt frunze. Aceste frunze vor „hrăni” peria și apoi toți mugurii vor coace până la iarnă. Îndepărtați punctul de creștere și apoi așteptați câteva săptămâni pentru ca fiul vitreg să crească înapoi cu cincisprezece centimetri. Apoi ciupiți-l pe fiul vitreg. În acest caz, creșterea lăstarului se va opri și toți nutrienții vor ajunge la maturare. recoltaI. În plus, după ciupire, planta va deveni mai rezistentă la îngheț.
 • Nu vă ciupiți într-o secetă.
 • Trebuie să se facă iarba pentru a elimina densitatea excesivă a lăstarilor și a ciorchinilor. Trebuie amintit că apariția copiilor vitregi este o reacție normală a plantelor care au început să crească puternic.
 • Pe structurile sub formă de arc, puteți face complet fără a elimina vitregii - nu contează cu adevărat în acest caz. Fiul vitreg se ciupeste după a doua frunză, dacă soiul este rezistent. Rețineți că, atunci când fiul vitreg este complet îndepărtat, filmarea va începe să se ramifice puternic.

Pe arbuștii anuali și bienali, sunt complet îndepărtați pentru a crește lăstari buni (din care sunt create mânecile). Lăstarii crescuți trebuie legați vertical, apoi vor crește mai bine. Pe tufișurile care au deja trei ani, merită să lăsați câteva ciorchini și să crească patru lăstari puternici, iar copiii vitregi ar trebui îndepărtați, deoarece vor slăbi doar creșterea plantei.

Chasing - îndepărtarea chiar a vârfului lăstarului verde.

Se efectuează după decăderea unei creșteri puternice. Această procedură se încadrează la sfârșitul lunii august. Această tehnică va opri creșterea excesivă a lăstarilor. Monetarul nu este o procedură necesară. Este foarte posibil să te descurci fără ea.

Udarea și hrănirea strugurilor

Udarea și hrănirea strugurilor

Struguri - cultură rezistentă la secetă. La noi, poate fi cultivat, mulțumit doar cu precipitații naturale. Dar irigarea artificială este necesară pentru a obține o mare recolta... Fără udare, este dificil să crească tufișurile, care sunt de obicei răsucite cu foișoare, deoarece umiditatea este cea care ajută la creșterea strugurilor. La fel udare va ajuta tufișurile să prindă rădăcini în primul an. Amintiți-vă că un centimetru pătrat de frunză de struguri se evaporă până la un litru și jumătate de umiditate pe zi!

Această cultură este nepretențioasă, dar tufișurile din solul nepregătit vor crește mai încet și vor începe să dea roade abia după patru ani, iar randamentul va fi foarte mic.

Pentru ca tufa să prospere, are nevoie de substanțe nutritive din sol.

Nutriția strugurilor este sărurile minerale, principalele elemente necesare plantei sunt potasiul, fierul, azotul și fosforul, precum și unele oligoelemente - bor, cupru și molibden. Dacă un element este absent în sol, atunci altul nu îl poate înlocui.

Puteți compensa lipsa nutrienților prin introducerea de organice (gunoi de grajd de animale și păsări, turbă sau compost) și îngrășăminte minerale... Îngrășămintele organice vor ajuta la îmbunătățirea structurii solului, vor îmbogăți solul cu bacterii benefice.

Nu exagerați cu îngrășăminte minerale, deoarece cantitatea lor excesivă în sol poate provoca daune semnificative culturii și poate provoca cloroza frunzelor.

Nu trebuie să utilizați compost făcut din resturi sau resturi de viță de vie pentru fertilizare, acest lucru inhibă creșterea plantei, va începe să doară.

Sfaturi pentru cultivatorii de vinuri începători

Recomandări pentru viticultorii începători

Primul lucru demn de menționat este greșelile pe care le fac începătorii atunci când cultivă struguri. În aceste puncte, începătorii se „împiedică” în mare parte:

 1. Butași au fost stocate incorect. Aceasta este probabil principala greșeală în cultivarea strugurilor. Butașii se pot mucegai în pungă, apoi inițial întreprinderea va fi un eșec.
 2. Grăbește-te să crești. Nu vă grăbiți să crească butași în timpul iernii. Dacă crești o plantă pe banda din mijloc, atunci momentul optim pentru a obține butași după depozitare va fi începutul lunii martie. Cel mai bine este să-l obțineți în a doua săptămână. Există deja suficientă lumină pentru ca clorofila să se acumuleze în frunze. Odată cu germinarea timpurie a butașilor, va trebui instalat un iluminat suplimentar.
 3. Butași de înmuiere. Amintiți-vă că lichidul trebuie să fie fie apă de la robinet, dar așezat, fie apă de zăpadă topită. Înmuiați butașii în acest lichid timp de aproximativ două zile după depozitare. Dacă butașii au pierdut mult lichid, atunci este foarte dificil să le înrădăcinăm în viitor. Pentru a păstra nutrienții din butași, temperatura umidității ar trebui să fie de aproximativ două grade. Dacă temperatura este sub zero, vița de vie se va usca.
 4. Prelucrarea rădăcinilor cu stimulente de creștere. Utilizați pentru prelucrare Heteroauxin sau Kornevin.
 5. Cum actualizez slicere? Actualizați tăietura inferioară cu jumătate de centimetru și tăiați-o cu trei centimetri mai sus decât prima din partea superioară a rinichiului. Tăiați la verde dacă tăietura nu este verde.
 6. Ceară de sus a tăierii. Acest proces este efectuat pentru a evita evaporarea excesivă a umezelii din rinichiul superior. Luăm o lumânare obișnuită, topim ceara de parafină și cufundăm vârful tăieturii în această masă. Rinichiul superior nu trebuie atins.
 7. Brazdare. Este necesar să faceți 3 caneluri longitudinale de-a lungul tăierii, urcând 5 centimetri în sus de la mugurul inferior și trasând canelurile până la partea inferioară a tăierii.
 8. Câtă apă să turnați în borcan? Când procesați butașii cu Kornevin, așezați-i într-un borcan cu apă. Dacă apa miroase, atunci trebuie schimbată și îndepărtată mucusul butași... Nu este nevoie să turnați multă apă în borcan, dar trebuie să monitorizați constant, astfel încât să nu se evapore.
 9. Nu vă grăbiți să plantați răsaduri... Când apar primele frunze, nu vă grăbiți și plantați imediat plantele. Trebuie să așteptați să apară rădăcinile. Dacă lăstarul începe să crească prea repede, atunci ciupiți-l peste a treia frunză.
 10. Plantarea unui container pentru răsaduri... După apariția chiar și a rădăcinilor mici, trebuie să plantați planta în sol. Solul nu trebuie saturat cu îngrășăminte cu azot.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Creştere | Struguri