Productivitatea roșiilor în seră - soiuri și cele mai bune sfaturi pentru cultivare

Mulți grădinari cu experiență aleg să crească roșie în seră. Roșiile sunt termofile, deci cresc mai bine în condiții de seră și dau un randament mai mare. O rată mare de succes depinde de varietatea aleasă. Fiecare grădinar este familiarizat cu situația în care nu este posibil să culegem o recoltă bună, în ciuda îngrijirii și fertilizării excelente. Acest lucru se datorează soiurilor de roșii selectate necorespunzător.

Conţinut:

Ce soiuri de roșii sunt potrivite pentru sere?

Ce soiuri de roșii sunt potrivite pentru sere?

Randamentul roșiilor într-o seră depinde de mulți factori, cum ar fi corecția îngrijire, iluminat, udare... În primul rând, ar trebui să vă stabiliți sarcina exact a ceea ce dorește să facă grădinarul de la roșii: fructe mici pentru conservare, fructe dulci și mari pentru hrană sau doar o cantitate mare de culturi de vânzare. Condițiile din seră sunt mai confortabile, dar datorită umidității crescute, a probabilității diverselor boli și infecții.

Prin urmare, merită să alegeți numai soiuri hibride - acestea sunt cele mai rezistente și rezistente la dăunători și boli.

Soiuri de roșii pentru sere:

 1. Pentru conservare și creștere într-o seră, soiurile "Banana Legs" și "Pink Stafide" sunt perfecte. „Picioarele de banană” sunt de dimensiuni mici și arată foarte frumos în cutii, sunt galbene strălucitoare și alungite. Soiul nu este suficient de aromat pentru consumul proaspăt, dar perfect pentru conservare. „Stafidele roz” sunt renumite pentru randamentul lor ridicat. Acestea sunt roșii mici și dulci, sunt potrivite atât pentru conserve, cât și pentru consumul proaspăt.
 2. Dintre varietatea de soiuri, puteți alege maturarea timpurie, maturarea timpurie și uniformă ultra-copt... Acestea din urmă includ „Bucuria verii”, „Junior” și „Ursul din nord”. Roșiile cu numele interesant „Ursul din nord” se coc foarte devreme. Perioada de maturare durează aproximativ 100 de zile. Au fructe roșii rotunde, nu prea mari, dulci. Potrivit atât pentru conserve, cât și pentru salate. „Junior” se maturizează chiar mai devreme, în 80-85 de zile. Aceste roșii cresc bine atât în ​​sere, cât și în aer liber. Fructele sunt roșii aprinse, rotunde, de dimensiuni medii și dulci. Roșiile sunt rezistente la dăunători. Până la 2 kg de fructe pot fi recoltate dintr-un tufiș cu îngrijire adecvată.
 3. Soiurile diferă prin aromă, dimensiune și culoare uniformă. Opțional, puteți alege roșii roșii, galbene, verzi, roz și chiar rare, numite „Cireș negru”. Citiți cu atenție descrierea roșiilor și a proprietăților acestora înainte de cumpărare sămânță.

Caracteristicile cultivării cu efect de seră

Caracteristicile cultivării cu efect de seră

Pentru a obține producții mari, trebuie să cunoașteți caracteristicile creșterii în seră a roșiilor:

 • Seră ajută la creșterea umidității aerului. Acest lucru este rău pentru roșii, dar bun pentru castraveți. Prin urmare, nu este recomandat să le creșteți împreună în aceeași seră.
 • În timpul zilei, aerul din seră se poate supraîncălzi, așa că este recomandat să îl ventilați, iar vara să îl deschideți complet. Aerisirea va proteja, de asemenea, de excesul de umiditate, ceea ce duce la putrezirea și alte boli.
 • Poate fi plantat seminte în seră direct în pământ, dacă s-a încălzit suficient. Dar pentru a crește randamentele, este mai bine să crești răsaduri acasă și apoi transplant. Nu țineți răsadurile acasă mai mult de 50-60 de zile. Ea începe să depășească și să rădăcină mai rău într-un loc nou.
 • Plantă răsaduri este necesar doar în solul încălzit. Temperatura aerului ar trebui să fie de cel puțin 8 grade noaptea și 20 - în timpul zilei, iar temperatura solului să fie de cel puțin 15 grade. Trebuie să măsurați temperatura solului la o adâncime de 15 cm. Instalați sera în avans, astfel încât solul să înceapă să se încălzească.
 • În timpul înfloririi roșie temperatura din seră nu trebuie să fie mai mare de 35 de grade și nici mai mică de 12, altfel nu va avea loc polenizarea și veți rămâne fără recoltă.
 • Sera nu poate fi păstrată în același loc tot timpul. Solul este locul unde se acumulează infecția. Pentru a menține recolta ridicată, plantați roșii mai bine nu locații diferite anual. Ei cresc bine după castraveți, leguminoase, Luke... Dar după umbră de noapte, este mai bine să nu plantați roșii timp de câțiva ani (cartofi, piper, vânătă).
 • Înainte de a planta roșiile în seră, solul trebuie pregătit. Verificați calitatea solului și adăugați îngrășăminte care îi lipsesc. Apoi solul este umezit cu apă caldă și acoperit cu folie timp de câteva zile. Pregătirea solului este completă. Acum trebuie să faceți găuri, să le umeziți cu o soluție de permanganat de potasiu și să plantați răsaduri.
 • Dacă răsadurile au fost deja plantate și temperatura aerului a scăzut brusc brusc, va trebui să vă dați seama cum să mențineți în mod artificial temperatura dorită în seră. În caz contrar, recolta poate fi pierdută. Roșiile nu tolerează înghețul. Pentru a face acest lucru, puteți acoperi sera cu un strat suplimentar de film. Distanța dintre straturi ar fi trebuit să fie de aproximativ 3 cm.
 • Nu plantați roșii prea groase în seră, au nevoie de spațiu. Dacă îl plantați des, nu veți obține un randament ridicat. Ar trebui să existe o distanță de 25 cm între bucșe și cel puțin 30 cm între rânduri.

Metode de creștere a randamentului roșiilor

Metode de creștere a randamentului roșiilor

Pentru a realiza mare recolta, grădinarii aplică câteva trucuri. Sfaturi ușor de urmat vă vor ajuta să creșteți semnificativ numărul de fructe. Când roșiile încep să înflorească, trebuie pulverizate cu o soluție slabă de alcool boric. Acest lucru va ajuta la stabilirea fructului și, de asemenea, la îmbunătățirea gustului acestuia. În acest mod simplu, puteți crește randamentul cu până la 20%.

Este foarte dificil ca plantele să polenizeze fără vânt și insecte - agitați florile la fiecare câteva zile, apă și, după 2 ore, deschideți ușor filmul.

Roșiile trebuie să fie fierte. Dacă coșurile apar pe tulpina de mai jos, este timpul să începeți procedura. Un al doilea hilling ar trebui să apară atunci când tulpina de mai jos devine albăstruie. Acest lucru va ajuta la întărirea sistemului rădăcină, ceea ce înseamnă că va fi mai multă recoltă.

Mulcire va ajuta la creșterea randamentelor cu 20-30%. Pentru a face acest lucru, acoperiți solul cu un strat de paie, fân, ace de pin sau frunze pentru cea mai bună protecție. În mod ciudat, roșiile își iubesc topurile de anul trecut. Dacă este zdrobită și adăugată în sol, plantele vor fi din ce în ce mai puternice.

Îndepărtați excesul de lăstari, astfel încât planta să nu irosească energie asupra lor, apoi mai mulți nutrienți vor curge către fructe.

Pentru a împiedica lăstarii să crească din nou, tăiați-i nu complet, ci lăsând un ciot mic. Când începe perioada de rodire, trebuie să îndepărtați frunzele inferioare. În acest fel, fructele vor capătă mai multă putere. În plus, frunzele inferioare sunt în contact cu solul și pot provoca infecții. Trebuie să tăiați 1-2 frunze inferioare pe timp cald și uscat. Este mai bine să faceți acest lucru dimineața, astfel încât rănile să se vindece până la momentul zilei fierbinți.

Trebuie să fertilizați nu numai solul. Partea verde a roșiilor iubește și hrănirea. Prin urmare, o dată pe săptămână, se recomandă pulverizarea plantelor cu o soluție de oligoelemente. Acest lucru se face seara în absența vântului. În perioada de rodire, este deosebit de important a hrani roșii. Cenușa sau drojdia pot fi adăugate la sol.

Pregătirea roșiilor pentru plantare într-o seră

Pregătirea roșiilor pentru plantare într-o seră

Pentru o recoltă bogată, nu este suficient să ai grijă de plantele deja plantate:

 1. Trebuie să începeți de la bun început - de la semințe. Cu cât va fi mai puternic răsad, cu atât vor crește mai multe fructe.
 2. În primul rând, trebuie să selectați puternic și mare seminte vizual, apoi înmuiați-le în apă sărată pentru a elimina cele goale. Cele care plutesc trebuie îndepărtate, iar restul trebuie uscate.
 3. Semințele selectate pot fi înmuiate într-o soluție slabă de permanganat de potasiu pentru a distruge infecția, dacă există. Este recomandat să faceți acest lucru chiar și cu semințe cumpărate.
 4. Dacă semințele sunt înmuiate timp de 8 ore într-o soluție de cenușă de lemn și apoi uscate, randamentul va fi mai mare.
 5. Pentru ca semințele să crească mai puternic, trebuie să fie întărite. Întărirea constă în schimbări de temperatură. Temperaturile ar trebui să fie scăzute până la medii, dar nu ridicate. Așezați semințele uscate într-o pungă naturală de pânză și lăsați-le la temperatura camerei timp de 12 ore. Apoi transferați punga pe raftul superior al frigiderului, unde temperatura nu este atât de scăzută, și lăsați-o acolo timp de 12 ore. În acest fel, mutați semințele de la rece la cald timp de două săptămâni. După aceea, semințele ar trebui să încolțească.
 6. Semănat sămânță produs cu 2 luni înainte de transplant în seră. Trebuie avut grijă ca răsadurile să nu depășească.
 7. Semințele sunt semănate la o adâncime mică la o distanță de 1 cm una de cealaltă. După aproximativ 3-5 zile, germenii ar trebui să clocească dacă semințele au fost pregătite corect.

Pentru ca răsadurile să fie puternice și să se înrădăcineze bine, atunci când apar primele lăstari, așezați cutiile într-un loc luminos, dar răcoros, unde temperatura nu depășește 15 grade.

În viitor, răsadurile au nevoie de îngrijire standard: slăbire, udare regulată o dată pe săptămână, aerisire.

La două săptămâni după apariția mugurilor, trebuie să fie plantați în ghivece individuale. Acest lucru se face atunci când au apărut primele două frunze adevărate. La transplantare, răsadurile slab dezvoltate trebuie îndepărtate imediat. După transplant, nu așezați răsadurile într-un loc însorit. Este mai bine să lăsați cutiile la umbră pentru o vreme. După o săptămână, le puteți rearanja pervazul luminat.

Primul hrănire îngrășămintele pot fi produse la o lună după plantare. Acest lucru se poate face și imediat înainte de plantare în seră. Nu plantați răsaduri în seră prea devreme în căutarea unei recolte timpurii. Roșiile adoră căldura. Plantele plantate vor muri prea curând. Pentru a recolta devreme, plantați răsaduri cu primii muguri. Roșiile neînflorite plantate într-o seră nu vor da roade în curând. Respectarea recomandărilor va crește randamentul și va obține un rezultat excelent.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

În opinia mea, soiurile cu maturare rapidă sunt mai potrivite pentru cultivarea în seră. Prin urmare, trebuie să luați soiurile "Junior" și "Ursul din nord". Plantându-și răsadurile într-o seră, puteți obține roșii deja la începutul verii.