Creșterea fertilității - măsuri preventive pentru combaterea buruienilor

Buruieni - Aceasta este o categorie de plante, al căror aspect este întotdeauna nedorit în zonele de sol cultivate de oameni. Nu este ușor să îndepărtați multe dintre aceste plante de pe teritoriul existent unde au pătruns deja, deși sunt utilizate diferite metode de control. Cum să fii în astfel de cazuri? Vom asculta părerea profesioniștilor.

Conţinut:

Controlul asupra purității semințelor

Controlul asupra purității semințelor

Pentru a controla eficient buruienile, este cel mai ușor să le împiedici să pătrundă în sol. Această lucrare preliminară este efectuată prin controlul curățeniei. sămânță, care sunt pregătite pentru drojdie. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de plantarea suprafețelor mari. Semințe pe astfel de zone, este necesar să verificați și să aruncați cu atenție materialul de buruieni prins. În caz contrar, puteți înfunda întreaga zonă cu anumite tipuri de buruieni și va fi destul de problematic să le eliminați.

În majoritatea cazurilor, un astfel de control se realizează datorită organizațiilor agricole speciale care se ocupă îndeaproape de aceste probleme. Principalii specialiști în această chestiune sunt agronomii care lucrează în zonele rurale. Datorită acestora, se efectuează selectarea materialului curat pentru plantare și respingerea semințelor de buruieni.

Este important să abordăm această problemă în timp util, deoarece este blocat accidental în sol seminte buruienile o pot înfunda. Multe dintre buruieni sunt destul de greu de îndepărtat din sol, deci este mai bine să preveniți pătrunderea lor în avans decât să le luptați mai târziu.

Pentru a preveni pătrunderea buruienilor și a semințelor acestora în alte zone ale solului, trebuie respectat procesul alternării acceptate a plantelor cultivate în rotația culturilor.

Acest lucru va ajuta nu numai să suprime buruienile dăunătoare din sol, ci și să afecteze semnificativ creșterea Randament date despre plante cultivate.

Măsuri de control al calității pentru semințe:

  • Pentru ca controlul asupra purității semințelor plantelor cultivate să fie cel mai eficient, activitățile sale ar trebui desfășurate în mod regulat, respectând anumite perioade.
  • Pentru desfășurarea acestor activități, se creează adesea o inspecție specială, care monitorizează calitatea semințelor pregătite pentru plantare.
  • Pentru a crește procentul de puritate al inoculului, specialiștii de laborator sunt adesea implicați în controlul asupra acestuia. În condiții speciale, ei efectuează o analiză detaliată a materialului semințelor și aruncă toate particulele suspecte care se aflau în el.
  • După aceea, anumite hârtii sunt scrise pe semințele verificate ale plantelor cultivate, unde sunt indicate datele controlului efectuat.

Acest lucru este necesar pentru furnizarea acestor semințe către alte organizații, conform cerințelor standardului de stat. Datorită acestora se realizează un control detaliat asupra calității semințelor furnizate.

Introducerea carantinei

Introducerea carantinei

Carantina este una dintre măsurile importante de combatere a buruienilor. Esența acestei măsuri este de a exclude importul de semințe care conțin buruieni pe teritoriul altor ferme.Carantina este adesea introdusă ca o restricție la importul de bunuri de la un subiect al țării la altul. Carantina poate fi impusă și asupra mărfurilor importate din țările vecine.

Datorită acestei metode, multe tipuri de buruieni sunt împiedicate să pătrundă pe teritoriul altor ferme.

În țara noastră, există două tipuri principale de măsuri de carantină:

  1. Extern
  2. Intern

Ambele metode sunt la fel de eficiente și funcționează împreună. Pentru a desfășura aceste activități, a fost creată o inspecție specială de carantină. Cu ajutorul său, importul multor încărcături de semințe infestate cu buruieni a fost oprit. De exemplu, mulți lucrători agricoli sunt recunoscători pentru carantina externă impusă unor tipuri de buruieni, deoarece datorită ei terenurile lor nu au fost infestate cu buruieni rău intenționate.

Activitățile de carantină internă contribuie, de asemenea, la limitarea răspândirii speciilor de buruieni cunoscute în toată țara.

Restricțiile la import impuse la timp au dat rezultate pozitive în multe regiuni din Rusia. Acest lucru se aplică nu numai micilor antreprenori, ci și fermelor mari.

Alte modalități de luptă

Alte modalități de luptă

Lupta împotriva buruienilor dăunătoare are loc adesea cu utilizarea unor echipamente speciale de recoltare a cerealelor, adaptate pentru a fi îndepărtate din masa generală sămânță buruieni. Acest lucru facilitează foarte mult munca oamenilor. În plus, măsurile de combatere a buruienilor acoperă distrugerea răsadurilor lor în nămol, precum și a apei.

Dacă, din cauza unor condiții, semințele de buruieni au pătruns în materialul semințelor plantelor cultivate, atunci acest material nu mai este folosit pentru plantare.

Este fie aburit, fie măcinat și hrănit animalelor. Astfel, animalele vor fi hrănite și câmpurile nu vor fi așternute.

O altă modalitate de a face față buruienilor este o metodă bazată pe tunderea lor pe marginea drumului. Acest lucru ajută la prevenirea răspândirii buruienilor adânc în câmpuri cu culturi de cereale. De asemenea, atunci când se previne înfundarea buruienilor, este necesar să se monitorizeze starea suprafețelor utilizate de comercianții privați. Uneori totul crește pe ele, cu excepția plantelor cultivate. Astfel de zone sunt deseori puternice, seminte care prin vânt sau cu ajutorul animalelor, pot ajunge la alte terenuri.

Momentul însămânțării are o mare importanță în lupta împotriva răspândirii buruienilor. În multe ferme din țara noastră, agronomii folosesc condiții complexe care contribuie la apariția răsadurilor prietenoase.

Aceasta include:

  • Respectarea termenelor de însămânțare
  • Adâncimea de încorporare
  • Alinierea ratei de însămânțare
  • Utilizarea tehnologiilor inovatoare

Împreună, toate aceste măsuri împiedică apariția și dominația buruienilor pe terenurile de teren.

Curățare recolta poate afecta, de asemenea, menținerea în continuare a semințelor de buruieni în sol. Uneori, recolta este recoltată devreme, iar câmpul este încă arat, iar buruienile de pe el încep să crească, să înflorească și să formeze semințe. Așa se acumulează semințele de buruieni în sol. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să arați zona în timp util. Toate măsurile descrise ajută la eliminarea zonelor de pătrundere și răspândire a semințelor de buruieni. Urmând aceste metode, pământul dvs. va fi întotdeauna curat, fără probleme.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.