Tehnologie olandeză pentru cultivarea unei culturi mari de cartofi

Compoziție chimică cartofi bogat, prin urmare are multe proprietăți utile. Pentru a construi corpul uman, sunt necesari aminoacizi, dintre care majoritatea se găsesc în proteina cartofilor. Până la patruzeci la sută este amidon, ei sunt cei care reprezintă polizaharide în acest caz. Pe lângă aceste substanțe, cartofii conțin glucoză, zaharoză, substanțe pectinice și fibre. Conține macro- și microelemente, multe vitamine și acid folic. Tuberculii din cartofi sunt bogați în caroten, acizi organici și steroli.

Ultimul deceniu a fost cel al popularității crescânde a reproducerii olandeze. Această metodă este utilizată în multe ferme private sau parcele de uz casnic, parcele private sau întreprinderi agricole. Acest lucru se datorează popularității crescânde a soiurilor cartofi din Olanda. Oamenii de știință au studiat cu atenție tehnologia agronomilor olandezi în cultivarea cartofilor.

Conţinut:

Care este esența acestei metode?

Care este esența acestei metode?

Tehnologia olandeză se distinge prin reducerea maximă a prelucrării cartofi la timp plecând După plantarea crestelor cu volum mare, lucrarea între rânduri poate fi oprită.

Puteți planta doar o recuperare din trecut de la diferiți viruși și boli calitatea semințelor cartof, soiurile trebuie să fie productive. Există norme ale standardului pe care trebuie să le respecte produsul. Tuberculi ar trebui să aibă între trei și cinci centimetri în diametru și puritatea varietală și germinarea - egale cu sută la sută.

Baza acestei metode este calitatea materialului ales pentru creștere.

Grădinarii ar trebui să acorde o atenție specială acestui lucru. Este extrem de important să calculați corect densitatea de plantare a cartofilor. Plantarea este de obicei îngroșată într-o asemenea măsură încât există aproximativ treizeci de tulpini pe metru pătrat. Acest lucru este necesar pentru a obține semințe bune. Pentru a implementa astfel aterizare, selectați tuberculi pe care există cel puțin cinci ochi încolțiți. Ca rezultat, aproximativ șase tuberculi sunt plantați pe metru pătrat de teren.

Ce soiuri de cartofi să alegi?

Ce soiuri de cartofi să alegi?

Utilizați mai multe soiuri de cartofi cu timp de coacere diferit, astfel încât să puteți crește semnificativ randamentul. Există soiuri care sunt destul de rezistente la o varietate de boli și insecte dăunătoare. Ei vor deveni salvatorul tău de viață.

Cele mai comune soiuri de cartofi din Olanda sunt Prior, Jarla, Asterix, Frisia, Mona Lisa, Ebba.

Acestea sunt soiurile olandeze de cartofi. Dintre speciile existente în prezent, acestea sunt cele mai rezistente la diferite boli, cancer și nematode, care sunt de obicei atât de sensibile la cartofi. În plus, merită luat în considerare faptul că toate aceste soiuri au fost crescute fără ajutorul ingineriei genetice, sunt doar plante hibride.

Cum să cultivi solul și să ai grijă de cartofi?

Cum să cultivi solul și să ai grijă de cartofi?

Secretele cultivării și prelucrării cartofilor:

  • Tratament solul și îngrijirea răsadurilor înainte de plantare ar trebui să creeze condiții pentru dezvoltarea instantanee a rădăcinilor și a tufișului, acest lucru este necesar mai ales în sezonul inițial de creștere. Încălzirea tuberculilor sau germinarea vor contribui la dezvoltarea rapidă.
  • Aterizare Se efectuează la o adâncime de până la patru centimetri, atunci când apar lăstari, se efectuează înălțări înalte și se formează creste până la douăzeci și patru de centimetri înălțime, lăsând o lățime de șaptezeci și cinci de centimetri la bază.
  • Solul nu este prelucrat după ce faceți un pieptene înalt. Este necesară doar aplicația erbicide împotriva buruienilor.
  • Distanța dintre rânduri este de o mare importanță. Fermierii olandezi plantează cartoflăsând șaptezeci și cinci de centimetri între rânduri.

Este păcat, dar, în majoritatea cazurilor, din cauza lipsei de pământ, locuitorii de vară încep să economisească, iar culoarele nu obțin mai mult de jumătate de metru, ceea ce complică procesul de adâncire cu pământ slăbit și te obligă să tai rădăcinile . Rezultatul este creșterea și dezvoltarea scăzute.

Atunci când creșteți cartofi pentru hrană, este inacceptabil ca tuberculii să devină verzui și, din cauza lipsei de pământ pentru înghețare, acest lucru se poate întâmpla.

Pentru a deveni bun recolta, este necesar să se lase șaptezeci de centimetri între rânduri la soiurile timpurii și optzeci la cele ulterioare.

Distrugerea dăunătorilor și a bolilor

Distrugerea dăunătorilor și a bolilor

Când crește cartofi conform tehnologiei olandeze, trebuie să fie pulverizat cu agenți împotriva bolii târzii, care poate distruge toate răsadurile deja în a patra zi. Câmpul de cartofi ar trebui procesat de aproximativ cinci ori, respectând o secvență strictă droguri, trebuie să țineți cont de gradul de dezvoltare boli.

Din păcate, soiurile olandeze nu au imunitate la boala târzie, deoarece rezistența la boli se obține prin tratarea plantelor cu substanțe chimice.

Tehnologia olandeză prevede astfel de metode de creștere a materialului săditor, de combatere a virușilor, încât se pierde aproximativ treizeci și cinci sau patruzeci la sută din recoltă. Afidele sunt purtătoare ale bolii, prin urmare, prin distrugerea lor, puteți proteja indirect cartofii.

Paraziții dăunători trăiesc pe multe culturi și buruieni și transferă infecția de la exemplare bolnave la exemplare sănătoase în timpul sezonului de creștere. La pulverizare tufele de cartofi sunt utilizate împotriva insectelor cu substanțe chimice. Principala modalitate de combatere a virușilor este distrugerea plantelor bolnave.

Recoltarea cartofilor

Recoltarea cartofilor

Scoateți vârfurile de pe câmp înainte de recoltare și lăsați tuberculii în sol încă unsprezece zile. Datorită acestei metode, cartofii se vor coace mai bine, coaja va fi mai puternică, ceea ce va crește siguranța și va reduce daunele mecanice. Mulți grădinari cultivă cartofi într-un mod simplu. Mai întâi plantează, apoi se înghesuie, apoi sunt îndepărtați.

Pentru plantare, este adesea folosit un material degenerat care a fost folosit de mulți ani.

Puțini oameni aleg tuberculi pentru seminte... Din păcate, cultivarea cartofilor nu a prins încă rădăcini și metodele de distrugere a răului târziu, cum ar fi, de exemplu, pulverizarea mugurilor cu agenți de protecție, nu au prins încă rădăcini, ceea ce duce la o penurie, la o scădere a randament în câțiva ani.

Cultura cartofului este plastică. Din păcate, locuitorii de vară nu cunosc caracteristicile sale biologice de bază, astfel încât randamentul este scăzut. Chiar și o cantitate mică din cultură este afectată de încălcările tehnologiilor de cultivare a culturilor și de materialul de plantare aleatoriu.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Creştere | Cartof
Avatar Goshia

O tehnologie de cultivare foarte interesantă, dar, olandezii, selectează foarte strict tuberculi de înaltă calitate, ca mărime, numărul de ochi. Adâncimea de plantare trebuie, de asemenea, menținută. Dacă se face manual, atunci va fi lung și costisitor. Cred că această metodă nu va prinde rădăcini printre grădinarii noștri.