Secretele creșterii puieților de roșii fără cules și cu cules

Roșiile aparțin familiei solanelor. Crește în natură ca plantă perenă. Acasă, este cultivat ca un copil de un an. Roșiile sunt originare din tropicele sud-americane. Mult timp, după ce au apărut în regiunile Rusiei și Europei, au fost cultivate ca plante ornamentale. Roșiile erau plantate în paturi de flori și ca flori de casă în ghivece.

Roșii Sunt plante erbacee care pot atinge 1,8 metri înălțime. Ramurile sunt răspândite, pubescente, vopsite în tonuri de verde deschis sau verde. Frunzele sunt moi, neuniforme, în relief, ascuțite la capăt. Florile sunt mici, petalele sunt galbene.

Conţinut:

Soiuri populare de roșii pentru cultivare

Soiuri populare de roșii pentru cultivare

Crescătorii din întreaga lume cultivă noi soiuri în fiecare an roșie... Astăzi există aproximativ 700. Soiurile sunt dezvoltate luând în considerare regiunea în creștere, numărul de zile calde și umiditatea solului.

Există, de asemenea, tipuri cu roșii roz, galbene, negre și portocalii:

 • Mierea roz. Tufișurile acestui soi se întind între 60-100 cm înălțime. Ramurile sunt puternice, pubescente, au nevoie de sprijin suplimentar. Fructele sunt mari, cărnoase, dulci, de culoare roz la maturitate. Rezistent la diverse boli, tolerează în mod normal temperaturile extreme.
 • Portocale. Aceasta este o varietate înaltă. Tulpina tufei se întinde pe 1,5 metri, are nevoie de sprijin. Când sunt coapte, fructele capătă o culoare portocalie strălucitoare. Au o formă rotundă, carnea este cărnoasă, dulce. Greutatea unui fruct poate ajunge la 400 de grame.
 • Grifon. Soiul aparține maturării timpurii. Tufișurile de dimensiuni medii au ramuri puternice. Fructele coapte au o culoare uniformă roz, au o formă rotundă turtită. Soiul este rezistent la boli și destul de nepretențios în îngrijire.
 • Christina Plume. Acesta este un soi timpuriu de roșii. Tufișul este înalt, tulpinile sunt puternice, dar au nevoie de sprijin. Frunzele sunt amplasate dens pe ramuri, acoperind roșiile de soarele fierbinte de vară. Fructele au o culoare neobișnuită verde-roșu. Forma roșiilor este în formă de prună, o grămadă întreagă se coace deodată.
 • Ivanhoe. Soiul aparține timpuriu și are un randament ridicat. Adesea utilizat în scopuri industriale. Tufișul are o înălțime medie a tulpinilor, ramuri puternice. Fructele sunt rotunde, strălucitoare, uniform colorate într-un ton roșu.

Îngrijirea roșiilor

Îngrijirea roșiilor

Cum să ai grijă roșii cunoscut fiecărui rezident de vară. Roșiile sunt o plantă atât de populară încât fiecare familie are propriile reguli și ritualuri pentru cultivarea ei. Mulți sunt plantați răsaduri la o anumită fază a lunii, unii se împerechează cu un fel de vacanță.

Soiurile de roșii sunt nepretențioase și rezistente la diferite boli:

 • Melodie. Soi hibrid super timpuriu. Tufișurile sunt înalte, ramurile sunt suficient de puternice, dar este recomandat să le legați de un suport. Fructele de formă rotunjită ușor turtită sunt colorate într-un ton roșu aprins. Greutatea unei roșii poate ajunge la 230 de grame. Soiul este nepretențios și rezistent la boli.
 • Doamna in roz.Acesta este un soi hibrid copt timpuriu. Tufișurile sunt de dimensiuni medii, ramurile sunt puternice. Fructele sunt aplatizate oval, de culoare roz. Pulpa este dulce, suculentă și cărnoasă. Soiul este nepretențios în îngrijire și rezistent la boli.

Roșii plantele relativ nu capricioase și cresc bine și se dezvoltă pe aproape orice sol. Singura condiție este că nu pot fi plantați în același loc în fiecare an. Adică, se recomandă alternarea locului de plantare cu alte plante de pe amplasament.

După debarcare răsaduri în teren deschis, se recomandă tratarea acestuia cu medicamente antivirale. Și după 3 săptămâni, puteți începe să hrăniți tufișurile cu îngrășământ organic. O soluție de mullein și puțin îngrășământ funcționează bine pentru acest lucru.

Roșiile sunt plante iubitoare de umiditate, de aceea este recomandat să le udați în mod regulat cu multă apă.

Acest lucru este valabil mai ales în lunile calde și uscate ale verii. După udare, puteți stropi solul umed cu un strat mic de turbă sau compost, care va servi drept mulci pentru plante și va reține umezeala pentru o perioadă mai lungă. De asemenea, nu este recomandată debordarea roșiilor, deoarece sistemul rădăcină poate suferi. Reduceți udarea în vreme ploioasă sau în zilele înnorate.

Soiurile înalte au nevoie de sprijin, deoarece ramurile lor nu sunt suficient de puternice pentru a susține greutatea fructelor coapte. Pentru a face acest lucru, în apropierea fiecărui tufiș, când încă nu este foarte mare, sunt îngropate mize lungi. Și pe măsură ce crește, roșia este legată de ea. De asemenea, dacă răsadurile au fost cultivate în seră, adesea fiecare tufiș este legat cu vergeturi de arcurile superioare.

Cultivarea răsadurilor de roșii fără cules și cu cules

Cultivarea răsadurilor de roșii fără cules și cu cules

Reproducerea roșiilor are loc folosind sămânță, care se culeg din fructe coapte. Dar colectarea semințelor nu este suficientă pentru a face una bună. răsad, tulpinile plantei erau puternice și ferme, semințele trebuiau pregătite. Și în funcție de rezultatele care trebuie obținute, se efectuează diverse proceduri.

Răsadurile sunt cultivate în două moduri:

 • În prima metodă, lăstarii tineri se scufundă
 • A doua metodă este cultivarea roșiilor fără cules.

Cultivarea răsadurilor fără culegere:

 1. Semințele sunt dezinfectate într-o soluție slabă de permanganat de potasiu timp de 20 de minute.
 2. După aceea, este înfășurat în tifon umed și lăsat pe pervaz într-o farfurie timp de 2-3 zile.
 3. Periodic este necesar să adăugați apă, astfel încât materialul să nu se usuce.
 4. Materialul pentru aterizare este gata. Este necesar să pregătiți recipientele și solul pentru lucru.
 5. Ghivecele de turbă sau farfurii speciale cu celule cu cuburi, care sunt adesea folosite la cultivarea răsadurilor de roșii fără culegere, sunt potrivite pentru aceste scopuri. Dacă răsadurile se vor scufunda, atunci puteți folosi cutii obișnuite din lemn.
 6. Roșiile sunt nepretențioase față de tipul de sol, astfel încât puteți achiziționa un substrat gata făcut pentru umbrele de noapte în magazin.
 7. Nu se recomandă cultivarea roșiilor în turbă pură la transplant în teren deschis s-ar putea să nu se adapteze bine. Tot solul este tratat cu o soluție fierbinte de mangan pentru dezinfectare.
 8. Perioada de însămânțare este calculată pentru fiecare regiune. În funcție de condițiile meteorologice și condițiile de temperatură, precum și de prezența unei sere în țară, perioada este aleasă de la sfârșitul iernii - începutul primăverii sau lunile de primăvară.
 9. Răsadurile pot fi plantate în pământ atunci când stratul superior al pământului se încălzește cu 10 cm.
 10. De la plantare până la răsadul terminat, roșiile se dezvoltă în aproximativ 60 de zile.

Semințele sunt așezate într-un recipient pregătit la o adâncime de cel mult 1 cm. Când pregătiți răsadurile cu cules ulterior, distanța dintre răsaduri este pusă deoparte aproximativ 1-2 cm. Această plantare va permite răsadurilor să rămână în cutie pentru mult timp, iar sistemul radicular al fiecărui germen va avea timp să devină suficient de puternic. Pentru autocultivarea fiecărui tufiș de roșii, semințele sunt așezate în celule separate, câte 2 bucăți. Nu este recomandat să udați semințele după plantare, deoarece acestea pot intra mai adânc în sol împreună cu apă.Recipientele pregătite trebuie acoperite cu folie sau sticlă pentru a forma o seră. Cutiile sunt așezate într-un loc luminos din cameră, unde temperatura aerului nu scade sub 25 de grade. Periodic, solul este pulverizat cu o sticlă de pulverizare, astfel încât să nu se usuce. Răsadurile ar trebui să apară la o săptămână după plantare.

La 2 săptămâni după germinare și când apar două frunze adulte, răsadurile pot fi scufundate în ghivece separate. Pentru a face acest lucru, este necesar să udăm bine solul într-un recipient unde cresc roșiile tinere. Mai mult, fiecare mugură individuală este scoasă cu o lingură și transferată într-un vas preparat de sticlă sau turbă cu sol. Facem o gaură în substrat și plantăm o roșie tânără în el. Fântână. Următoarea udare este recomandată numai după o săptămână.

Atunci când crește roșiile fără culegere, mugurii sunt rolați în recipiente mai mari decât cele anterioare.

Procesul este puțin mai ușor, deoarece puieții tineri pot fi plantați împreună cu cupe de turbă, care se descompun ei înșiși și servesc drept hrană suplimentară.

Boli și dăunători ai răsadurilor de roșii

Boli și dăunători ai răsadurilor de roșii

Când crește răsaduri problema decăderii stem este comună. Această boală poate apărea din următoarele motive:

 • Revărsare puternică a substratului și înfundarea solului.
 • Plantarea densă a semințelor.
 • Un loc insuficient de luminos a fost ales pentru germinare și dezvoltare.
 • Temperatura ambiantă este prea mare.

Roșii sunt utilizate în principal pentru alimente. Pe perioada lungă de creștere a acestei plante în cultură, există multe rețete pentru prepararea acestui fruct, atât coapte, cât și verzi. De asemenea, roșiile sunt conservate pentru iarnă singure sau ca parte a salatelor.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Creştere | Roșii