Când se transplantează violete: timp, caracteristici și îngrijire după transplant

violet este o floare frumoasă și destul de nepretențioasă. Transplantul său trebuie făcut cât mai atent posibil. În același timp, un florar trebuie să respecte anumite reguli. Acest lucru va permite nu numai transplantarea plantei, ci și nu rănirea acesteia.

Conţinut:

Timpul și caracteristicile unui transplant de violetă

Timpul și caracteristicile unui transplant de violetă

violet cel mai bine este să replantați primăvara. Acesta este momentul cel mai favorabil pentru transplantarea acestei plante. Puteți efectua această acțiune și în toamnă și iarnă.

În acest caz, este necesar să furnizați violeta:

  • Lumina de fundal constantă
  • Temperatura optimă
  • Umiditate necesară

În cazul în care temperatura din cameră fluctuează, atunci nu ar trebui să depășească nivelul necesar pentru creșterea și dezvoltarea completă a acestei plante. În cazul în care după transplanturi o violetă este plasată pe o fereastră cu un nivel scăzut de lumină și fluctuații puternice de temperatură, atunci este posibil să nu prindă rădăcini. Momentul cel mai optim pentru transplantarea acestei plante este primăvara și vara. În același timp, ar trebui să fie uscat și cald în afara ferestrei. Dacă plouă frecvent după transplantarea plantelor, acest lucru poate duce la moartea plantei.

Violetele pot fi, de asemenea, transplantate în perioada de înflorire.

În acest caz, toate florile trebuie scoase din plantă. Acestea fiind spuse, nu ezitați. După întărirea violetei, va înflori din nou. Pedunculii izbucnesc din violete pentru ca pe ea să se formeze rădăcini noi. Alegerea timpului pentru transplantarea acestei plante depinde direct de dorințele și cerințele cultivatorului. Atunci când alegeți o anumită perioadă de transplant, este imperativ să respectați regulile, în caz contrar floarea nu poate prinde rădăcini.

Etapa pregătitoare

Etapa pregătitoare

La transplantul de violete, floarea însăși necesită pregătire. Se face în câteva zile înainte de transplant. Dacă planta are frunze murdare, atunci acestea sunt spălate și uscate. Pe parcursul transplanturi ale unei plante date, frunzele sale trebuie să fie uscate fără greș. După spălarea frunzelor, solul din oală se va uda. De aceea, înainte de transplantarea unei violete, este necesar să așteptați câteva zile pentru ca aceasta să se usuce.

Dacă doriți să transplantați planta cât mai repede posibil, atunci trebuie să acoperiți solul cu folie de plastic în timp ce spălați frunzele. Este interzisă transplantarea violetelor dacă pământul este lipit împreună și aderat la rădăcini sub formă de comă.

Înainte de transplantarea unei plante, recipientele sunt pregătite inițial:

  • În acest caz, diametrul ghiveciului ar trebui să fie cu 2/3 mai mic decât diametrul rozetei acestei plante.
  • Dacă vase ceramice vor fi utilizate pentru plantarea violetelor, atunci acestea trebuie înmuiate în apă timp de o zi.
  • De asemenea, puteți folosi vase de plastic pentru transplantul de violete. Aceste containere sunt cel mai bine utilizate pentru transplantul de violete în regiunile sudice. Cu ajutorul lor, solul va fi menținut mult timp umed.

Solul după glazură violetele ar trebui să fie nu numai libere, ci și hrănitoare.De aceea, în timpul transplantului de violete, este necesar să pregătiți corect amestecul de pământ. Astăzi există mai multe modalități de a pregăti pământul:

  • Când utilizați prima dintre ele, este necesar să luați sfagnu și vermiculit - 1 parte, turbă - 1-2 părți și sol frunze - 3-4 părți.
  • A doua metodă necesită două părți de pământ, aceeași cantitate de vermicompost, turbă, nisip și o jumătate de parte de cărbune.

În timpul pregătirii solului, toate componentele sale trebuie amestecate bine.

În cazul în care nu aveți timp sau oportunitate să pregătiți terenul, nu vă supărați. Puteți achiziționa un amestec gata de utilizare la un magazin specializat. Pentru a asigura creșterea și dezvoltarea completă a plantei, cel mai bine este să sterilizați solul. În acest scop, dezinfectarea droguri sau metoda de opărire a solului. Aici se termină etapa pregătitoare.

Transplant de plante

Transplant de plante

Cel mai bine este să transplantați violete cu o schimbare a solului. Pentru a face acest lucru, este necesar să așezați drenajul în partea de jos a vasului, cu ajutorul căruia cea mai înaltă calitate udare plante. Dacă este necesar să udați violetele prin fitil, acesta este introdus în oală în această etapă.

La transplantarea unei plante, este strict interzisă scoaterea ei din ghiveci.

Inițial, trebuie să o luați împreună cu floarea și să bateți pe pereții ei cât mai ușor posibil. Mai mult, oala se înclină puțin, astfel încât excesul de pământ să se scurgă din el. În acest caz, este necesar să vă asigurați că solul nu este umed, ci slăbit, ceea ce va face mai ușoară îndepărtarea plantei din ghiveci.

Pentru a păstra sistemul radicular al plantei, este necesar să se scuture solul din aceasta prin metoda agitării blânde. În plus, rădăcinile vechi sunt îndepărtate din plantă, care se caracterizează printr-o culoare maro. Astfel de rădăcini nu își mai îndeplinesc funcțiile, așa că vor interfera doar cu dezvoltarea completă a sistemului radicular al plantei. Atunci când se utilizează metoda fitilului de udare a violetelor, rădăcinile nu trebuie îndepărtate înainte de transplant. Acest lucru se datorează faptului că rădăcinile sunt spălate în timpul udării plantei. În cazul în care în timpul transplantului plantei rădăcinile sale sunt deteriorate, atunci aceste locuri trebuie acoperite cu pământ. Dacă transplantezi o plantă veche, poți folosi aceeași oală. La transplantarea unei plante tinere, este necesar să se utilizeze oală cu un diametru mare.

Îngrijirea violetului după transplant

Îngrijirea violetului după transplant

După transplantul de violete, este necesar ca ea să ofere o completă îngrijire, datorită căreia planta se va înrădăcina cât mai repede posibil.

Nevoile violete:

Violetul este destul de sensibil la schimbările de temperatură. Pentru a asigura creșterea și dezvoltarea normală a acestei plante, este necesar ca temperatura să fie cuprinsă între 21-23 de grade. Această plantă nu tolerează curenții de aer, prin urmare, este necesar să le limitați de efectele lor negative. De asemenea, violeta nu trebuie să tolereze schimbări bruște de temperatură.

Violetul trebuie așezat pe ferestrele situate pe ferestrele din vest sau est.

Această plantă tolerează foarte bine mișcarea. pe pervazul ferestrei, deci este necesar să vă deplasați în mod regulat violet și întoarce-l spre soare. În acest caz, este necesar ca florile sau frunzele să nu intre în contact cu sticla ferestrei. Pentru a crește înflorirea acestei plante, este necesar să se utilizeze iluminatul artificial. În acest scop, se folosește o lampă fluorescentă.

Dacă violeta este prevăzută cu o perioadă ușoară de 10-12 ore pe zi, atunci crizarea acesteia va fi efectuată cât mai curând posibil. Cantitatea suficientă de lumină pentru violetă va fi indicată de frunzele sale. Cu prea multă lumină, frunzele violete vor atârna de oală.În cazul în care frunzele unei plante date se întind în sus, aceasta înseamnă că nu are suficientă iluminare. Este strict interzisă pulverizarea violetei. Pentru a menține nivelul de umiditate necesar, un strat de lut expandat este plasat într-un palet cu o violetă. Transplant violete și este destul de ușor să o îngrijești după transplant. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să cunoașteți nevoile unei plante date și să le satisfaceți pe deplin.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.