Secretele transplantării ciclamenului și îngrijirii plantelor

Ciclamen - Aceasta este o plantă de apartament originală, care se caracterizează nu numai printr-un aspect atractiv, ci și prin proprietăți utile. Pentru a asigura creșterea și dezvoltarea completă a acestei plante, este necesar să o îngrijim în mod corespunzător, iar transplantul joacă în acest caz un rol important.

Conţinut:

Descrierea ciclamenului

Descrierea ciclamenului

Ciclamen aparține categoriei plantelor tuberculoase erbacee perene. Cel mai adesea acasa se cultivă două tipuri de ciclamen. Cele mai ușor de îngrijit sunt ciclamenii persani și europeni. Această plantă începe să înflorească în jurul lunii octombrie și se termină în martie.

Această plantă se caracterizează prin prezența mai multor tipuri de culoare a florilor: toate nuanțele de roz, alb, alb, roșu, violet.

Florile ciclamenului se caracterizează prin verticalitate. Există o singură floare mică pe fiecare tulpină individuală. Frunzele ciclamenului se caracterizează printr-o culoare verde închis. Ciclamenul are foarte des o înflorire rapidă. Aceasta vorbește despre o temperatură foarte ridicată pentru el.

Pentru ca ciclamenul să aibă flori toată iarna, este necesar să îi asigurăm o temperatură scăzută și o umiditate optimă a aerului. Floare ciclamen iubește foarte mult lumina. Dar în niciun caz nu trebuie confundat cu razele arzătoare ale soarelui.

Pregătirea vasului pentru transplant

Pregătirea vasului pentru transplant

Transplant această plantă este produsă la sfârșitul perioadei de repaus sau imediat după cumpărare. Puteți afla despre necesitatea transplantului în funcție de starea rădăcinilor florii. Pentru acest ciclam este necesar:

 • Scoateți din oală și priviți starea rădăcinilor sale. Dacă substratul este practic invizibil în spatele lor, atunci este imperativ să se transplanteze.
 • Inițial, este necesar să selectați o oală, a cărei dimensiune depinde direct de vârsta ciclamenului.
 • Dacă planta are vârsta cuprinsă între un an și un an și jumătate, atunci ar trebui preferată o oală cu un diametru de opt centimetri.
 • Dacă planta are mai mult de trei ani, atunci diametrul ghiveciului ar trebui să fie de 15 centimetri.
 • Nu alegeți o oală mare de ciclam. Distanța de la tubercul la pereții oalei nu trebuie să depășească 3 centimetri.
 • Alegerea unui vas mare poate duce la stagnarea și acidificarea apei. Acest lucru, la rândul său, poate ucide planta.
 • Dacă ați preferat o oală care era deja utilizată, atunci trebuie să o dezinfectați înainte de a planta ciclamenul.
 • Înainte de a planta această plantă, este necesar să faceți mai multe găuri în partea de jos a vasului.

Pregătirea drenajului

Pregătirea drenajului

La transplantarea acestei plante, este necesar să pregătiți corect amestecul de pământ. În acest scop, este necesar să folosiți pietricele și lut expandat. Când transplantați o plantă, este necesar să faceți un drenaj de înaltă calitate, altfel poate muri din cauza apei.

Pentru transplantarea ciclamenului, este necesar să se facă pregătirea corectă a solului, care ar trebui să includă:

 • Turbă
 • Humus
 • Teren de frunze
 • Nisip

Pentru ca această plantă să prindă rădăcini mai bine și mai repede, este necesar să adăugați vermiculit sau vermion pe substrat. Dacă nu aveți suficient timp pentru aceasta, atunci puteți achiziționa un substrat gata făcut într-un magazin specializat. Înainte de plantare, substratul trebuie calcinat în cuptor timp de o oră. Dacă nu aveți cuptor, atunci solul poate fi prăjit într-o tigaie. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți trata substratul cu o soluție de permanganat de potasiu.

Această acțiune va ajuta la prevenirea bolilor fungice, la care această plantă este foarte des expusă.

Înainte de plantare ciclamen, se toarnă drenajul pe fundul vasului, apoi se acoperă cu un amestec de pământ. Oala ar trebui să fie plină cu 1/2 de substrat. În acest caz, solul nu necesită compactare.

Caracteristicile transplantului de ciclamen

Caracteristicile transplantului de ciclamen

La transplantarea acestei plante, este imperativ să îndepărtați frunzele vechi de pe ea, care sunt întinse. Această acțiune se realizează prin metoda de răsucire.

Ciclamenul este scos din vechea oală cât mai atent posibil și transferat la altul. În acest caz, această plantă trebuie plasată în centrul vasului. Acest lucru îi va permite să crească și să se dezvolte pe deplin. La transplantarea ciclamenului, acesta trebuie ținut în greutate. Acest lucru va limita posibilitatea ruperii rădăcinii. Rădăcinile ciclamenului dintr-un vas nou sunt îndreptate cât mai atent posibil și acoperite cu pământ.

Toate acțiunile din timpul transplantului acestei plante trebuie făcute cât mai atent posibil.

Dacă rădăcinile sau bulbul plantei sunt deteriorate în timpul transplantului, acest lucru poate duce la moartea acesteia. Tuberculul acestei plante trebuie îngropat în pământ doar jumătate.

Tăiat după plantarea ciclamenului într-o oală nouă, se face udare... În acest caz, apa trebuie să fie complet absorbită în sol. După aceea, floarea este din nou acoperită cu pământ. În acest caz, jumătatea mai mică a tuberculului trebuie să rămână deasupra nivelului solului. După transplantarea acestei plante, aceasta trebuie plasată într-un loc luminos.

Îngrijirea ciclamenilor

Îngrijirea ciclamenilor

Transfer această plantă nu se termină aici. Ar trebui să prindă rădăcini. În acest scop, ciclamenul trebuie să aibă grijă corespunzătoare. După plantarea acestei plante, este necesar să-și dobândească corect locul de reședință permanentă. Cel mai bun dintre toate, în acest caz, ar fi să folosiți un pervaz pe partea de nord.

Pentru a asigura înflorirea abundentă a ciclamenului după plantare, este necesar să se producă în timp util udare:

 • Ar trebui să fie nu numai regulat, ci și moderat.
 • Cu udarea abundentă a acestei plante, se poate putrezi, ceea ce va duce la moartea acesteia.
 • Când udați această plantă, este necesar să vă asigurați că umezeala nu pătrunde pe părți ale florii precum: frunze, muguri și Lalubni.
 • De aceea este necesar să udăm planta nu de sus, ci folosind un palet. Acest lucru va permite plantei să preia cât mai multă umiditate de care are nevoie.

Pentru ca această plantă să se înrădăcineze bine, trebuie cultivată în camere încălzite moderat. Temperatura camerei ar trebui să fie între 12 și 15 grade. Dacă această plantă este plasată în curenți, atunci poate muri. Dacă temperatura camerei este peste 15 grade, atunci umezeala naturală va fi suficientă pentru aceasta.

Când aveți grijă de un ciclam, este necesar nu numai să-i asigurați condiții optime, ci și să monitorizați cu atenție aspectul acestuia.

Dacă, după transplantarea acestei plante, apar pe ea frunze ofilite, atunci acestea trebuie îndepărtate fără greș. În acest caz, produceți tăiere utilizarea foarfecelor este strict interzisă. Este necesar să scoateți frunzele cu mișcări de rotație scurte.

Dacă ciclamenul a fost transplantat înainte de perioada de odihnă ciclamen, atunci frunzele sale se vor usca fără greș. Nu ar trebui să fii intimidat de asta. Ciclamenul trebuie așezat într-un loc răcoros.La sfârșitul perioadei latente, frunzele trebuie îndepărtate din ciclamen.

Hrănirea plantelor:

 • Fertilizarea este o parte foarte importantă a îngrijirii acestei plante.
 • Cu ajutorul fertilizării, este posibil să se asigure ciclamenul nu numai corect, ci și înflorirea completă.
 • Pentru a efectua această acțiune, îngrășămintele minerale sunt foarte des utilizate.
 • În timpul repausului, această plantă nu are nevoie de îngrășământ.

La efectuarea transplantului corect ciclamen, precum și îngrijirea deplină a acestuia, puteți asigura creșterea și dezvoltarea corectă a ciclamenului.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Lera1 avatar

De obicei, florile mele nu vor să înflorească, ar fi interesant să știți despre ciclamen, miroase puternic? Nu este periculos pentru persoanele care suferă de alergii, nu mă voi sufoca acasă dacă îl conduc?