Soiuri nedeterminate de roșii pentru sere: caracteristici și descrierea soiurilor

Cumpărarea semințelor de roșii pentru crescând într-o seră, cumpărătorul este cel mai adesea atent la descrierea culturii și abia apoi începe să studieze regulile de cultivare. Din acest motiv, alegerea nu este adesea foarte reușită, iar planta obținută din semințe nu îndeplinește deloc așteptările. În primul rând, trebuie să vă dați seama care sunt soiurile determinante și nedeterminate de roșii pentru sere, care sunt diferențele lor și ce este mai bine să alegeți.

Conţinut:

Caracteristicile soiurilor nedeterminate

Caracteristicile soiurilor nedeterminate

Soiuri nedeterminate - roșie creștere nelimitată. Tulpina lor va crește atâta timp cât este loc pentru aceasta și atât timp cât condițiile meteorologice o permit. Pe de altă parte, plantele determinante sunt numite plante cu creștere limitată, care se transformă într-un tufiș scurt și încep să înflorească și să rodească.

Ambele opțiuni sunt potrivite pentru cultivarea în sere, dar au câteva caracteristici importante:

  1. Soiurile determinante sunt plantate de-a lungul marginilor de seră sau de seră, astfel încât panta acoperișului să nu interfereze cu creșterea lor. În schimb, soiurile nedeterminate sunt cel mai bine plasate în mijlocul serii, deoarece planta va primi în continuare suficientă lumină solară. În același timp, acestea sunt mai rezistente la fluctuațiile condițiilor meteorologice și sunt perfecte doar pentru sere.
  2. Soiurile nedeterminate necesită o îngrijire mai atentă, de asemenea, diferă în randamente mai mari. Mai mult de 50 kg de fructe pot fi obținute dintr-un tufiș, mai ales dacă aveți grijă de udare regulată și iluminare suficientă pentru întreaga plantă. Este mai bine să-l crești într-o seră în combinație cu tufișuri de dimensiuni medii, atunci nimic nu va bloca lumina.

Soiurile înalte trebuie să fie legate, altfel tulpina se poate rupe. Puteți așeza planta pe un spalier, apoi va da flori și fructe pe toată înălțimea tulpinii. Înălțimea pentru primul rând al jartierei este de cel puțin 2-3 frunze adevărate. La creștere, copiii vitregi laterali sunt îndepărtați: se formează un trunchi principal, care va permite obținerea unui număr mare de fructe.

Soiurile nedeterminate sunt mai profitabile pentru a crește în regiuni cu climă caldă, deoarece necesită mult soare.

Și invers: soiurile determinante prosperă în zone cu climă rece și le va fi ușor să găsească un loc chiar și într-o seră joasă. De asemenea, puteți alege o soluție intermediară: există soiuri semi-determinante, care au o tulpină mai mică decât cele nedeterminate, dar va fi mai puternică. Acest lucru vă permite să simplificați îngrijirea plantelor și în același mod obțineți o recoltă bogată.

Ce varietate de roșii este de preferat să alegeți?

Ce varietate de roșii este de preferat să alegeți?

Soiuri nedeterminate roșie sunt reprezentate de o mare varietate de soiuri: fructele pot fi roșii și roz, suculente și cărnoase, unele dintre ele pot fi cultivate chiar și într-o seră pe tot parcursul anului, cu condiția să se asigure condițiile potrivite.

Să aruncăm o privire mai atentă la 4 soiuri care au devenit cele mai frecvente în condițiile rusești:

  • Caracatiță... Este adevăratul lider printre roșiile nedeterminate. Are fructe roșii închise și se distinge prin absența petelor verzi lângă tulpină. Acesta este unul dintre soiurile pe tot parcursul anului, ideale pentru cultivarea serelor. Dacă îi oferi condiții bune, poți învăța mai multe recolte pe an.
  • Major. Este un soi popular care atrage grădinarii cu fructele sale de zahăr foarte dulci. Datorită pulpei dense, fructul poate tolera cu ușurință transportul, ceea ce explică popularitatea soiului în cultivarea comercială. Datorită gustului foarte plăcut al pulpei, roșiile din acest soi sunt utilizate în mod constant pentru salate. Culoarea fructelor este roz, planta tolerează calm fluctuațiile de temperatură și nu se teme de mulți boli.
  • Fericirea este un soi de roșii cu fructe roșii mari, care au un miros plăcut. Datorită dimensiunii mari a tufișului, este preferabil să alegeți acest soi pentru sere mari, tufișul va crește foarte repede. O creștere puternică asigură înflorirea rapidă și coacerea timpurie a fructelor.
  • Fericirea rusă este un fel al soiului menționat mai sus. Prezintă o distanță mai mică între noduri. Din această cauză, creșterea tufișului este mai mică și îi este mai ușor să găsească un loc într-o seră obișnuită. Fructele au un alt avantaj important: în timpul transportului și depozitării, acestea nu se fisurează, ceea ce le oferă o durată mai mare de valabilitate.

Acestea sunt doar câteva dintre soiuri, alegerea pentru grădinari este mult mai largă. Atunci când cumpărați semințe, trebuie să acordați atenție inscripțiilor de pe spatele sacului de semințe: oferă nu numai o indicație a tipului de soi, ci și indicarea principalului recomandări în creștere.

Câteva sfaturi pentru cultivarea roșiilor într-o seră

Câteva sfaturi pentru cultivarea roșiilor într-o seră

Soiurile nedeterminate au o serie de caracteristici de cultivare. Cunoașterea caracteristicilor acestora vă va permite să evitați greșelile și să asigurați randamente regulate în viitor.

Luați în considerare câteva trucuri care au fost încercate de mai multe ori de grădinari experimentați:

  • Mai multe fructe subdezvoltate pot fi tăiate din pensule, astfel încât restul să devină mai mari și mai puternice. Grădinarii pot spune multe povești că au reușit să cultive roșii cu greutatea de până la 1 kg. Este greu de crezut în acest lucru, dar s-a dovedit faptul că atunci când scoți unul sau două fructe dintr-o ramură, poți obține roșii mai mari.
  • Se recomandă combinarea soiurilor de diferite tipuri într-o singură seră: nedeterminată și determinantă, maturare timpurie și târzie, salată și sărată. Acest lucru vă va permite nu numai să obțineți o recoltă bogată din fiecare tufiș, ci și să vă mulțumiți cu gusturi diferite. Chiar dacă orice soi nu îndeplinește așteptările, totuși nu veți rămâne fără recoltă și, în același timp, veți putea trage concluzii despre ceea ce este mai bine să schimbați în dispunerea tufișurilor. în seră.
  • Pentru a crește randamentul din tufiș, se recomandă îndepărtarea mai multor ovare inferioare din acesta. În mod ciudat, acestea sunt cele mai greu de turnat de către plantă și, dacă sunt îndepărtate, fructele rămase vor fi mai mari și mai gustoase. Acesta este unul dintre trucurile familiare grădinarilor cu experiență: prin eliberarea unei plante tinere din primele fructe, puteți obține o recoltă mult mai abundentă.
  • Un alt truc simplu: înflorirea și rodirea pot fi accelerate prin creșterea concentrației de dioxid de carbon în atmosferă. Pentru a face acest lucru, puteți pune o găleată de gunoi de grajd în seră: accelerarea proceselor biochimice va fi inofensivă pentru plante, iar rezultatul poate depăși toate așteptările.

Aceste linii directoare funcționează atât pentru soiurile determinante, cât și pentru cele nedeterminate. Dacă combinați roșiile și creșteți următoarea generație din semințe, puteți obține hibrizi interesanți care combină caracteristicile ambelor soiuri. Mulți crescători tradiționali încearcă să îmbunătățească soiurile obișnuite de roșii, eliminând dezavantajele comune.Deci, prin selecție selectivă, a fost posibilă întărirea tulpinii pentru a preveni plantele sparte, în plus, selecția a făcut posibilă mărirea fructelor și pentru a le face mai dulci.

Una dintre condițiile importante: plantele dintr-un spațiu restrâns nu ar trebui să crească prea dens.

Spațiul dintre ele trebuie să fie ventilat fără greș, altfel există o amenințare la apariția răului târziu. Aceasta este o boală gravă care poate distruge complet cultura și chiar și tratamentul serios cu pesticide nu salvează din aceasta. Cu toate acestea, cunoașterea simplă a tehnologiei agricole va împiedica apariția unei asemenea nenorociri.

Ce sunt roșiile standard?

Ce sunt roșiile standard?

Pentru cei care doresc să exploreze soiuri noi, merită să acordați atenție așa-numitelor standard Roșii: Acesta este un soi determinant, foarte convenabil pentru aceștia. care nu are timp să aibă grijă de plante. Au o tulpină foarte puternică, deci nu trebuie să le legați, în plus, înălțimea lor este de numai 50-70 cm. Aceasta este aproape o soluție ideală pentru o mică seră și pot fi combinate cu succes în aceeași cameră cu soiuri nedeterminate.

Soiurile standard, cum ar fi Gavrish, Poisk, grădina rusească de legume și altele, sunt considerate hibride, au fost obținute prin încrucișarea mai multor soiuri deja existente. Aceasta este o opțiune bună pentru un începător, iar anul viitor puteți alege soiuri mai capricioase și mai greu de îngrijit. Roșiile standard vor avea un gust foarte bun și pot fi cultivate în orice regiune.

Atunci când este combinat cu soiuri nedeterminate și se recomandă să fie plasat la marginile serii: atunci toate plantele vor primi o culoare suficientă.

În regiunile sudice, astfel de roșii sunt situate pe teren deschis și pot rezista cu ușurință la fluctuații minore de temperatură. În partea de nord a țării, sunt instalate adăposturi pentru film sau sunt plasate în sere de sticlă și policarbonat.

Experimente cu soiuri roșie vă va ajuta să obțineți o recoltă bună și să vă consolidați abilitățile agricole. Combinația abilă a mai multor soiuri într-un spațiu restrâns va face posibilă obținerea de fructe mari și gustoase anual, precum și creșterea propriilor soiuri de soiuri.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

Pentru a crea condiții adecvate pentru cultivarea roșiilor în seră, va fi necesar să se planteze atât soiuri nedeterminate, cât și soiuri determinante. În acest caz, întreaga zonă de seră este bine umplută, în părțile înalte și joase.