Pepene galben în creștere: pregătirea, plantarea și îngrijirea solului

Pepenele galben este unul dintre soiurile de pepeni care pot fi cultivate nu numai de un grădinar cu experiență, ci și de un grădinar amator. Locuitorii din zona temperată a țării noastre pot crește, de asemenea, această minunată plantă. Acest pepene din Asia Centrală arată ca un fruct destul de mare, cu aromă și gust plăcute. În interiorul fructului există o pulpă destul de ușoară umplută cu suc. Pepenele galben are o oarecare diferență de culoare față de compatrioții săi; carnea sa, de culoare portocalie strălucitoare, este neobișnuită și surprinzătoare pentru mulți.

Conţinut:

Descrierea pepene galben

Descrierea pepene galben

Cultivarea umană de pepene galben are o istorie lungă și fascinantă. Această plantă a fost menționată de locuitorii din America și Europa de Vest în urmă cu câteva secole. Schitul conține chiar și unul dintre cele mai curioase documente, care indică cultivarea acestei plante în secolul I d.Hr. de către locuitorii Romei Antice. În plus, naturile moarte uimitoare realizate de artiști olandezi în secolul al XVII-lea, care descriu fructele strălucitoare ale acestei plante uimitoare, au supraviețuit până în prezent.

Pepenele melon este originar din Europa de Vest.

În climatul său cald și blând, au crescut mai multe soiuri de pepeni. Conform legendelor antice, se crede că acest tip de pepene galben a fost adus pe teritoriul Europei de Vest din Asia, când cruciadele au fost efectuate de călugării catolici. Călugării au capturat materialul de semințe de pepene galben de pe teritoriul Armeniei și l-au adus în Europa. Nu era deloc nimic despre pepene galben. Pentru o lungă perioadă de timp, fructele pepenelui galben au fost considerate un desert rafinat, care a fost servit chiar și Papei. Șeful Bisericii Catolice a fost atât de interesat de noul fel de mâncare încât a trimis semințele primite de la ea pentru cultivare într-una din moșiile sale situate pe teritoriul Cantaluppia. Din acest loc uimitor, pepenele galben a căpătat numele - melon. Mai târziu, de pe teritoriul Italiei, acest pepene galben a început să fie plantat în Europa de Vest, iar de acolo a ajuns în țara noastră.

Astăzi, au fost create un număr imens de soiuri ale acestei minunate culturi, care diferă între ele prin aspect și gust. Cel mai mare număr de noi soiuri au fost crescute în Europa de Vest, de unde multe dintre numele lor - descendenți din Europa de Vest.

Proprietățile pepenelui galben

Proprietățile pepenelui galben

Astăzi, pepenele galben este un obiect de cultivare nu numai pentru crescătorii și grădinarii profesioniști, ci și pentru grădinarii amatori obișnuiți. Avantajul creșterii pepenelui galben se datorează simplității culturii în cultivare, precum și gustului și aromei sale excelente.

Trăsături caracteristice pepene galben:

 • Doar pepenele galben are fructe care conțin cantitatea maximă de caroten necesară corpului uman.
 • Pepenii galbeni sunt folosiți pe scară largă la prepararea diferitelor gemuri și a fructelor confiate de cea mai bună calitate.
 • Fructele acestei plante sunt la maturare. Nu pot fi depozitate mult timp, dar pot rezista transportului pe distanțe lungi.Motivul pentru aceasta este pielea destul de puternică care acoperă fructul pepenelui.
 • Planta de pepene galben în sine este destul de puternică, are frunze mari, de culoare verde închis.
 • Fructele au o formă foarte diferită: de la turtită la ovală. Stratul de suprafață al fructului poate avea, de asemenea, o acoperire diferită: de la netedă la plasă.
 • Carnea interioară este destul de groasă și de culoare portocalie. Coaja fructului este de obicei galbenă sau portocalie.

Pregătirea solului

Pregătirea solului

După ce ați decis o varietate pentru cultivare, este necesar să pregătiți terenul pentru plantarea pepenilor. Trebuie avut în vedere faptul că această varietate de pepeni crește de preferință în climă caldă. Pepenele galben crește cel mai bine în solul nisipos sau argilos. Un drenaj bun este important pentru ea. Pentru pepenele galben, cel mai bine este să folosiți soluri cu un nivel de aciditate apropiat de șase, adică un mediu ușor acid.

Locul de plantare selectat trebuie să fie într-o zonă bine iluminată și să aibă spațiu suplimentar pentru a găzdui tulpinile sale târâtoare.

Înainte de a planta pepeni în sol, este recomandabil să aplicați o anumită cantitate de îngrășăminte nutritive. Ca îngrășământ, compostul sau gunoiul de grajd putrezit sunt perfecte.

Mai întâi trebuie să dezgropați zona selectată, adâncime de treizeci de centimetri. Este necesar să curățați solul de pietre și alte resturi prezente în el. Introducand cantitate mică de gunoi de grajd, iar deasupra compostului, faceți găuri pentru plantare.

Plantarea pepenilor

Plantarea pepenilor

Pepenii ar trebui plantați numai atunci când pământul se încălzește bine. Pepenele galben este de obicei plantat cu semințe cu câteva zile înainte de ultimul îngheț.

Secretele plantării pepenelui galben:

 • Pentru a nu calcula greșit cu privire la apariția înghețului, cel mai bine este să plantați cantalup în teren deschis sub formă de răsaduri gata făcute.
 • Semințele pregătite pentru răsaduri sunt de obicei plantate acasă cu o lună înainte de plantarea răsadurilor în pământ.
 • Pentru plantarea semințelor cel mai bine este să pregătiți un sol fertil.
 • De îndată ce frunzele adevărate mature apar pe plantă, pepenii pot fi transplantați pe teren deschis.
 • Înainte de plantare, faceți movile mici în sol, la distanță de treizeci de centimetri.
 • Paturile marcate trebuie amplasate la o distanță de un metru, în măsura în care pepenii au genele destul de lungi.
 • După ce așteptați ca solul să se încălzească până la optsprezece grade peste zero, puteți planta răsaduri în solul pregătit.
 • După plantare, plantele tinere trebuie udate abundent cu apă caldă.
 • Când plantați un pepene galben cu semințe, până în cinci semințe sunt plasate în gaura pregătită.

Îngrijirea plantelor

Îngrijirea plantelor

Pepenii galbeni sunt foarte pretențioși pentru udare. Nu inundați paturile cu plante până când nu se formează bălți stagnante în ele. În medie, o plantă ar trebui să aibă până la cinci centimetri de apă pe săptămână. Udarea este deosebit de importantă pentru cantalup în timpul debutului sezonului uscat. Plantele sănătoase se caracterizează prin prezența frunzelor cu o culoare verde închis. Frunzele sănătoase sunt de obicei destul de dure. Dacă pe suprafața plantelor există pete galbene, este sigur să spunem că planta este bolnavă.

Pe vreme caldă, frunzele de pepene galben arată ușor ofilit. Nu vă faceți griji prea mult în legătură cu asta. Acest semn indică doar necesitatea udării abundente pentru plante. Puteți folosi bandă de picurare pentru udare. Ideal pentru udare și un vas de udat obișnuit, care este folosit manual. Udarea se face cel mai bine lângă tulpini, suprafața solului bine irigată.

Pentru a proteja plantele de temperaturi scăzute, este necesar să acoperiți răsadurile cu un film special.

Acest eveniment va ajuta la protejarea plantelor de dăunătorii insectelor. Pe timp cald și în timpul zilei, materialul de acoperire trebuie îndepărtat, astfel încât să nu apară arsuri pe suprafața frunzelor pepenelui galben.Când plantele înfloresc, filmul poate fi îndepărtat complet, altfel nu va exista acces pentru ca insectele să polenizeze florile. Ar trebui să aveți grijă să păstrați paturile de cantalup curate. Buruienile excesive pot inhiba creșterea răsadurilor. Scoateți bine buruienile, mai ales în primele etape ale germinării și întăririi răsadurilor.

Mulți grădinari leagă tulpinile plantei, astfel încât fructele să nu se întindă pe sol. În aceste scopuri, un gard de zăbrele este perfect. Este recomandabil să faceți o căptușeală mică sub fructele care se formează, atenuând astfel semnificativ greutatea impusă pe tulpini. Cutii inversate funcționează bine ca o căptușeală. Pentru a proteja fructele de melon de daune provocate de diferite animale, acestea sunt acoperite cu diferite obiecte. Când fructele pepenelui se coc, încercați să culegeți mai întâi fructele care se află în zone deschise ale solului, deoarece acestea vor începe să se deterioreze mult mai repede decât cele de pe căptușeală.

Hrănirea cu pepene galben:

 • Dacă este necesar, hrăniți plantele cu îngrășăminte azotate.
 • Printre remediile populare pentru hrănire, udarea cu zaț de cafea este perfectă.
 • După înflorire, plantelor li se recomandă fertilizarea cu îngrășăminte cu potasiu sau fosfor.
 • Pentru combaterea dăunătorilor și a buruienilor cel mai bine este să folosiți remedii populare.

Când fructul se coace, este necesar să se reducă cantitatea de umiditate pentru sol, astfel încât fructul să aibă un gust mai dulce.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Creştere | Pepene