Cum să plantați o semință de avocado: caracteristicile creșterii unui copac

Un copac veșnic verde al familiei Lavrov este numit un frumos cuvânt exotic „avocado”. Arborele avocado poate crește până la 18 metri înălțime. Lemnul său este folosit pentru fabricarea mobilierului, iar fructele sale benefice sunt utilizate în industria alimentară și cosmetică. Avocado, pe care britanicii îl numesc „pera de aligator”, sunt sănătoși și conțin o mulțime de vitamine și minerale.

Conţinut:

Cum crește avocado?

Cum crește avocado?

O caracteristică a avocado este creșterea lor foarte rapidă. Copacii tineri cresc literalmente sub ochii noștri. În 3 luni, răsadurile pot crește cu 50 cm. Creșterea încetinește la copacii maturi.

Avocado are un trunchi drept, destul de ramificat.

Frunzele sunt mari, alungite, pot atinge o lungime de 35 cm. Acasă, avocado nu dă roade. Puteți încerca să respingeți acest fapt dacă știți cum să plantați corect o sămânță de avocado, să crească un copac și să îl îngrijiți. În habitatul lor natural, avocado înflorește în flori mici verzui și apoi dau fructe mari, asemănătoare pere verzi... Fructele de avocado pot ajunge la 1,5-1,8 kg în greutate. Pielea lor verde devine neagră pe măsură ce se coace. Pulpa este verde sau gălbuie, destul de uleioasă. Piatra este mare, ocupă aproape jumătate din fruct.

Avocado este cunoscut de mult timp. Chiar și aztecii din mileniul 3 î.Hr. foloseau avocado în scopuri medicinale. Au fost folosite pentru a face unguente și frecare, dar nu au fost administrate femeilor însărcinate și care alăptează, pentru a nu provoca supărări intestinale. În timpurile moderne, avocado sunt cultivate în țări cu climă subtropicală și tropicală.

Fructul de avocado este foarte popular, dar trebuie să vă amintiți că frunzele sale sunt toxice.

Acest lucru este deosebit de important pentru cei care cresc acest copac acasă. Frunzele de avocado conțin o toxină care poate afecta negativ sistemul digestiv și poate provoca alergii severe. Dacă aveți animale de companie sau copii mici, asigurați-vă că niciunul dintre ei nu mestecă frunzele.

Răspândirea unui os acasă în apă

Răspândirea unui os acasă în apă

Pentru a planta o sămânță de avocado acasă, trebuie să parcurgeți etapa pregătitoare, adică să încolțească un os... Pentru a face acest lucru, selectați un os dintr-un fruct matur, intact și scoateți-l. Aveți grijă să nu deteriorați osul atunci când tăiați pulpa. Nu faceți o incizie mai adâncă de 1 cm.

Piatra este acoperită cu o coajă maro, care poate fi îndepărtată, dar este mai bine să o lăsați oricum, va cădea de la sine în timp. Clătiți ușor groapa sub apă caldă curentă pentru a îndepărta orice pastă rămasă.

Există 2 opțiuni pentru germinarea semințelor. Puteți așeza pur și simplu osul pe fundul unei căni de plastic cu puțină apă, astfel încât jumătate să fie deasupra apei. Dar mai des este încă recomandată metoda folosirii scobitorilor. Introduceți 4 scobitori în os nu mai adânc de 5 mm și așezați pe suprafața unui pahar cu apă. Ar trebui să existe doar jumătate din os sub apă, partea contondentă ar trebui să fie în apă, iar partea ascuțită să fie deasupra apei. Așezați paharul într-o zonă bine luminată și pregătiți-vă să așteptați. Apa trebuie adăugată și schimbată periodic, deoarece se contaminează cu praf și microorganisme.

Se toarnă apă proaspătă aproximativ la fiecare 2 zile, astfel încât sămânța va germina mai repede.

Cel mai probabil, va dura mult timp să așteptați, de la 3 săptămâni la 2 luni. În primul rând, coaja maro se va sparge, apoi va apărea o fisură pe osul însuși, va apărea o rădăcină și apoi o germinare în partea superioară.

După ce apare germenul, sămânța poate fi plantată în pământ, cu mare atenție, pentru a nu deteriora rădăcina. Ghiveciul trebuie să fie de dimensiuni medii imediat. Solul poate fi achiziționat de la orice magazin de grădinărit. Nu uitați de drenaj. Avocado nu tolerează seceta sau umezeala excesivă și apa în picioare. Ar trebui să fie plantat cu partea bontă în jos, astfel încât vârful sămânței cu mugur să nu fie presărat cu pământ. Dacă tot osul este acoperit, germenul va începe să putrezească și nu veți aștepta pomul. În timp ce copacul este mic, trebuie udat zilnic, dar în porții mici. Vă va da un semn că sunteți supra-udat: frunzele se vor face maronii.

Germinarea în pământ

Germinarea în pământ

Există o părere că o sămânță plantată în pământ va crește mai puternică și mai ramificată și poate chiar să rodească, ceea ce nu se poate spune despre germinarea semințelor în apă.

Procesul de creștere este după cum urmează:

 1. Osul trebuie îndepărtat cu grijă de pe făt. Pentru a face acest lucru, tăiați-l pe lungime, adâncind cuțitul cu aproximativ 1 cm, în cerc. Apoi rotiți ușor jumătățile fructelor până când acestea sunt libere de piatră.
 2. Clătiți groapa sub apă curgătoare.
 3. Alegeți un loc de aterizare. Dacă plantați într-o oală care va crește acasă, atunci locul nu contează. Veți muta pur și simplu ghiveciul în funcție de nevoile sale. Puteți planta avocado pe teren deschis dacă temperatura din regiunea dvs. nu scade sub +10 grade. Nu este ușor să găsești un astfel de climat în Rusia, prin urmare, ele sunt mai des plantate acasă.
 4. Adânciți groapa complet în pământ și umeziți puțin solul, dar nu atât încât pământul se transformă în noroi.
 5. Uneori se recomandă acoperirea mugurii cu un pahar sau film pentru a crea un efect de seră.
 6. Plantați avocado în perechi ori de câte ori este posibil. Ei cresc mai bine în acest fel.
 7. Solul trebuie să fie proaspăt, cu un drenaj bun la fundul găurii sau oalei.
 8. Nu fertilizați solul până nu vedeți primii lăstari. Acest lucru poate perturba dezvoltarea corectă a sistemului rădăcină. Prin urmare, nu trebuie să vă grăbiți să vă hrăniți. La început, udarea este suficientă.
 9. Luați imediat o oală cu diametru mare sau mediu, avocado nu-i place etanșeitatea. Diametrul oalei ar trebui să fie de aproximativ 25 cm. Cel mai bine este să preferați o faianță decât una din plastic.
 10. Se toarnă solul în oală aproape până la margine, lăsând doar 2 cm de spațiu gol. Nivelați solul și faceți o gaură mică, dar suficient de mare pentru a marca întreaga groapă.

Nu vă așteptați să vedeți fructe imediat. Cu plantarea și îngrijirea corespunzătoare, fructele pot apărea doar 3-4 ani. De obicei sunt culese verzi, nu coapte, puse într-o pungă de hârtie și lăsate să se coacă acolo.

Caracteristici de îngrijire a avocado

Caracteristici de îngrijire a avocado

Avocado este o plantă neobișnuită pentru clima și solul nostru. Prin urmare, trebuie să cunoașteți câteva dintre caracteristicile îngrijirii pentru a surprinde prietenii și cei dragi cu fructe utile în câțiva ani:

 • Avocado - copac tropical, dar asta nu înseamnă că uscăciunea și căldura îi sunt bune. Cel mai adesea în țările tropicale, clima este umedă. Trebuie să creați aceeași umiditate pentru avocado de casă. Dacă frunzele devin galbene, atunci umiditatea aerului este prea mică. Pentru a obține rezultatul dorit, puteți pulveriza frunzele sau utilizați un umidificator care va menține în mod regulat nivelul de umiditate necesar.
 • Încercați să așezați oala acolo unde există lumină suficientă. Dar ferește-te de lumina directă a soarelui, lasă arsuri pe frunze. Iarna, când este puțină lumină, puteți folosi lămpi speciale, dar nu ar trebui să utilizați lămpi fluorescente.
 • Arborele crește foarte repede. Acasă, frunzele nu sunt prea groase.Pentru a încuraja creșterea mai multă frunziș luxuriant, tăiați vârful capului când copacul atinge lungimea dorită. Dacă acest lucru nu se face, va continua să crească și, la atingerea tavanului, va muri.
 • Dacă doriți să vă creșteți avocado înălțime, schimbați vasul și solul din el în fiecare an. Mai mult, diametrul oalei ar trebui să crească în fiecare an.
 • Uneori avocado își varsă frunzele. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unei scăderi accentuate a temperaturii sau din alte motive. Nu este nevoie să vă faceți griji că planta a murit. Continuați să-l îngrijească și frunzele vor reapărea.
 • Nu folosiți sol acid pentru plantarea de avocado. Nisipul, varul, mușchiul, turbă pot fi adăugate la sol.
 • Dacă doriți să cultivați avocado în grădină, dar temperatura nu permite, plantați copacii în containere. Pe vreme caldă, le puteți scoate afară și, când se face mai frig, le puteți pune într-o casă sau în seră.

Avocado poate fi cultivat acasă și pe pervazul ferestrei. va apărea exotismul tropical... Puteți obține chiar fructe în timp.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Creştere | Avocado

Cumva am încercat să germin un os, dar nu a funcționat. Acum știu că am făcut totul greșit. Și ce copac minunat crește. După ce l-am citit, mi-a venit ideea să cresc singur avocado de casă, de la zero.

Avatar utilizator Alena

Cultivarea unui avocado dintr-o sămânță este destul de distractiv. Eu și fiica mea am încercat-o și am reușit. A fost foarte interesant să încolțească o sămânță și apoi să urmărești cum au început să crească frunzele.

Avatar utilizator Zhenya

De două ori am germinat un os și chiar am obținut o plantă mică din acesta, dar s-a uscat rapid. Ceva nu funcționează pentru a crește un avocado, se pare că umiditatea aerului din apartament nu se potrivește acestui copac.