Sfaturi ale locuitorilor de vară: cum să crească hrișcă în zona dvs.

Mult timp, locuitorii țării noastre s-au angajat în cultivarea unor astfel de culturi alimentare, cum ar fi hrișca. A fost adus în zona de mijloc a Rusiei în Asia cu mult timp în urmă. Sfera principală de utilizare a acestei culturi este mâncarea, deoarece mâncărurile preparate din aceasta s-au remarcat prin gustul unic și ușurința de preparare. În plus, hrișca este bună pentru sănătate, datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține. Mulți grădinari amatori sunt interesați de problema creșterii acestei culturi în condițiile parcelei personale sau a cabanei de vară. Să încercăm să luăm în considerare toate trucurile tehnologiei agricole pentru cultivarea hrișcului în țară.

Conţinut:

Alegerea unui loc potrivit pentru plantarea hrișcului

Alegerea unui loc potrivit pentru plantarea hrișcului

Este posibil să crească hrișcă în țară nu în toate zonele climatice, ci numai în condiții optime pentru aceasta. În țara noastră, este cultivat pe banda de mijloc. Alegând o zonă adecvată de sol, asigurați-vă că determinați tipul de sol, deoarece este posibil să nu obțineți o recoltă bogată dintr-o cultură pe soluri sărace din punct de vedere al fertilității.

Înainte de însămânțare, fertilizarea este obligatorie, iar dacă plantați hrișcă în sol negru, atunci trebuie să fertilizați solul cu îngrășăminte cu fosfor, de exemplu, rocă fosfat.

În cazul creșterii acestei culturi, în condițiile solurilor alcaline sau podzolice existente, este necesar să le îmbogățiți cu îngrășăminte azotate. Astfel de îngrășăminte pot fi sulfat de amoniu. De asemenea, pentru hrișca care crește la orizontul podzolic, sunt necesare îngrășăminte cu potasiu, sub formă de magneziu de potasiu, care nu conține clor.

După cum știți, clorul conținut într-o formă legată în sol este distructiv pentru cultivarea acestei culturi. În condițiile amplasării dacha în zona solurilor de pădure gri, unde stratul fertil este destul de slab, este necesar să se aplice întregul complex de îngrășăminte minerale. Un remediu popular pentru creșterea fertilității solului pentru hrișcă este introducerea cenușii de lemn în sol. Pentru însămânțarea hrișcului în țară, este necesară o prelucrare atentă a zonei selectate. Practic, solul pentru hrișcă este tratat în același mod ca și pentru însămânțarea culturilor de cereale.

Pregătirea solului

Pregătirea solului

Pentru hrișcă este necesară arătura de toamnă sau săparea unui mic teren al dacha. De obicei, sapă sau ară la o adâncime de douăzeci de centimetri. Primăvara, pentru a păstra umezeala de topirea zăpezii, trebuie făcută reținerea zăpezii sau umezeala trebuie acoperită de pierderi.

Asigurați-vă că ați cultivat solul cu dispozitive adecvate în primăvară. Un tractor suburban cu spate este ideal în aceste scopuri. După ce a slăbit stratul superior al solului, acesta este grapat, pentru a determina locurile-depresiuni pentru semințe. Nu este recomandabil să arați sau să dezgropați arăturile din țară primăvara pentru a preveni pierderea umezelii primăverii în sol.

Săparea unei căsuțe de vară pentru hrișcă în primăvară este necesară în caz de umiditate excesivă sau compactare puternică la sol.

Când pe sol se găsesc diferite buruieni sau organele lor, ceea ce poate duce la reproducere, acestea trebuie selectate astfel încât să nu existe înfundarea sitului cu buruieni.

Predecesorii de hrișcă

Predecesorii de hrișcă

Pentru hrișcă, unul dintre cei mai buni predecesori este leguminoasele culturi. Prin urmare, pe parcela selectată a dacha pentru plantarea acestei culturi, este necesar să plantați orice culturi de iarnă sau leguminoase cu un an înainte de însămânțare. Acest lucru este deosebit de important pentru locuitorii de vară care locuiesc în zona de pădure-stepă. Pe lângă leguminoase, predecesorii buni pentru hrișcă sunt:

Utilizarea îngrășămintelor verzi ca precursori pentru hrișcă este, de asemenea, benefică pentru obținerea unui randament ridicat. Hrișca în sine este un bun predecesor pentru ovăz, culturi de cartofi, culturi de porumb sau secară, plantații de sfeclă de zahăr.

Semănatul și îngrijirea hrișcului

Semănatul și îngrijirea hrișcului

Pentru a obține lăstari de hrișcă buni și prietenoși în țară, este necesar să utilizați semințe zonate pentru climatul zonei. Nu merită să vă bazați pe materialul semințelor importate, inclusiv din regiunile sudice, deoarece este posibil să nu obțineți un randament ridicat. Pentru a asigura o bună germinare a semințelor, mulți grădinari de la dachas le tratează cu îngrășăminte cu micronutrienți care conțin o anumită cantitate de molibden amoniu în compoziția lor. Apropo, acidul boric poate fi folosit și în aceste scopuri.

Sfaturi pentru semănatul hrișcului:

  • Semănatul hrișcului începe când solul se încălzește bine, de obicei în ultima decadă a lunii mai sau în prima decadă a lunii iunie. În acest moment nu mai apare manifestarea înghețurilor de dimineață, la care hrișca este atât de sensibilă.
  • Semințele selective și mari selectate pot fi semănate în rânduri largi.
  • Mulți locuitori de vară semănă hrișcă folosind metoda bunicului - la întâmplare.
  • Semințele sunt semănate în sol la o adâncime de patru până la opt centimetri.
  • Dacă este necesar, ar trebui efectuată o mică slăbire a stratului superior al solului, deoarece scoarța formată pe acesta din cauza irigării poate împiedica răsadurile să se spargă până la vârf.
  • După însămânțare, hrișca trebuie udată din abundență.

Hrișca crește destul de repede și este însoțită de deplasarea buruienilor existente din această zonă. Înainte ca hrișca să intre în faza de înflorire, trebuie să fie bine udată. Dacă buruienile apar în mod repetat pe site, acestea ar trebui să fie eliminate. Și în mijlocul verii, plantele hilling. În acest fel, puteți obține creșterea sistemului radicular și puteți obține o recoltă bună.

Zonele în care crește hrișca sunt îngrijite cu grijă de locuitorii de vară pentru a preveni căderea plantelor coapte pe timp ploios.

Pentru a protejând plantele de hrișcă împotriva diferiților dăunători tratați zonele cu insecticide speciale. În același timp, merită să ne amintim albinele care se adună pe hrișca înflorită. În acest caz, este mai bine să nu eliberați plantele din stup în perioada de polenizare pentru a preveni moartea lor în masă.

Când vârfurile înflorite ale hrișcului apar în ultima decadă a lunii august, locuitorii de vară le-au întrerupt pentru a direcționa nutrienții către nivelurile inferioare de maturare. Hrișca este recoltată la mijlocul lunii septembrie, de preferință înainte de debutul înghețurilor de toamnă. După recoltare, semințele sunt bine uscate și sortate, după care pot fi folosite pentru a pregăti diverse feluri de mâncare.

Videoclip din care puteți vedea cum înflorește hrișca.

Categorie:Creştere | Hrişcă
Inna avatar

Îmi place foarte mult hrișca, este gustoasă și sănătoasă, spre deosebire de orice fast-food. Nu am încercat să-l cresc singur, deoarece este un mic complot. Cred că este convenabil să-l cultivi pentru cei care au propria stupină și va exista miere de hrișcă.