Ceapa verde în creștere pentru verdeață: din semințe, bulbi și alte metode

Toată lumea știe și cel puțin o dată în viață a încercat să crească ceapă verde dintr-o ceapă. Dar numai grădinarii cu experiență știu că verdele poate fi cultivat și din semințe.

Conţinut:

Cultivarea ierburilor din bulbi

Cultivarea ierburilor din bulbi

Puteți cultiva semințe de ceapă pe teren deschis sau închis. Teren închis sau protejat înseamnă: adăposturi de film, sere, focare.

Pentru a obține o recoltă bogată de verdeață cu gust ridicat, se utilizează următoarele soiuri:

 • Rostov
 • Arzamas
 • Bessonovsky
 • Spassky
 • Troitsky

Mai multe becuri sunt mai bune cresc în mai multe rânduri... Plantarea legumelor în 6 rânduri este considerată ideală. Distanța dintre fiecare bulb este de 15 cm, între rânduri nu mai mult de 8 cm. Solul este pregătit în avans, trebuie să fie fertil. Dacă solul este sărac, iar apa subterană trece în apropiere, atunci se poate folosi metoda în bandă de plantare a cepei. Dimensiunea benzilor ar trebui să fie oarecum mai îngustă decât paturile.

A treia metodă de plantare este pavajul. Bulbii sunt plantați fără a fi decalați unul de celălalt. În acest fel pot fi plantate mai multe legume într-o zonă mică. Apa caldă se aplică imediat după plantare.

Pentru ca ceapa să fie strălucitoare, suculentă și luxuriantă, trebuie să cadă peste ea o cantitate mare de lumină solară. Fertilizarea are un efect benefic. Următoarele componente sunt diluate într-o găleată de apă:

 • Clorura de potasiu
 • Superfosfat
 • Nitrat de amoniu

Trebuie să plantați ceapă pe stradă la începutul primăverii, este recomandabil să aveți timp să faceți acest lucru în martie, dar și aprilie este potrivit. Dacă clima o permite, atunci ceapa poate fi plantată înainte de iarnă înainte de apariția înghețului. Dacă situl este situat în centrul Rusiei, atunci ceapa trebuie plantată în septembrie / octombrie. Pentru a preveni înghețarea plantelor în timpul iernii, odată cu apariția înghețului, plantarea este acoperită cu pământ și humus, stratul total nu trebuie să depășească 10 cm pentru accesul la oxigen. Primăvara, adăpostul este îndepărtat.

Ceapa adoră umezeala, prin urmare, în absența precipitațiilor, trebuie udată manual.

Pentru a activa procesul de creștere a verdeață, becul poate fi înmuiat în apă timp de o zi înainte de plantare. Gâtul uscat al cepei este, de asemenea, tăiat. Bulbul nu este îngropat complet în sol. Gâtul becului trebuie să fie la același nivel cu solul.

Cultivarea cepei verzi din semințe

Cultivarea cepei verzi din semințe

Principala condiție pentru o recoltă bună este sol bine pregătit... Apele subterane nu trebuie să treacă în apropierea amplasamentului, nu ar trebui să existe apă stagnantă. Îngrășămintele putrezite se aplică pe sol. Toate lucrările pregătitoare se desfășoară toamna, iar însămânțarea îngrășămintelor primăvara. În primăvară, situl este săpat cu grijă.

Ultima dată pentru plantarea semințelor de ceapă este prima săptămână a lunii mai.

Este recomandabil să terminați toate lucrările în a doua jumătate a lunii aprilie. Semințele sunt așezate în 5 rânduri, așezate în sol la o adâncime de 1,5 cm. Pentru ca semințele să genereze o germinație ridicată, acestea trebuie mai întâi înmuiate.

Când primele verzi se sparg, se face pansamentul de sus:

 • În primul rând, utilizați uree, mullein sau excremente de pui diluate în apă.
 • 10 litri de îngrășământ se aplică pe un metru pătrat de verdeață. După aceea, zona este udată cu apă simplă.
 • Re-hrănirea se face în 2-3 săptămâni.

Solul ar trebui să fie în permanență umed și slăbit, dar nu ar trebui să existe apă stagnantă. Nu trebuie să udați ceapa în fiecare zi. Pentru întreaga perioadă de creștere, este suficient să faceți 5 udări complete.

Este interzisă utilizarea pesticidelor la cultivarea cepei verzi.

Puteți recolta atunci când verdele atinge o înălțime de 30 cm. După aceea, nu va mai crește, ci va risipi numai nutrienți și se va ofili. Dacă totul a fost făcut corect, atunci recolta are loc în iulie.

Alte metode de obținere a cepei verzi

Alte metode de obținere a cepei verzi

Ceapa verde poate fi obținută din răsaduri. Această metodă face ca ceapa verde să fie mai înaltă și mai groasă. Pentru a obține răsaduri:

 • Se repetă tehnica creșterii cepei din semințe.
 • După 2 luni, răsadurile sunt transplantate din cutii în teren deschis.
 • Momentul poate fluctua, trebuie să vă concentrați asupra aspectului de verdeață, 3 frunze ar trebui să crească.
 • Solul este pregătit în prealabil, umezit și slăbit.
 • La plantare, o distanță de 25 cm este respectată între rânduri, 5 cm între fiecare plantă.
 • Înainte de a planta răsaduri, solul este umezit, 1 litru de apă se adaugă la 1 metru pătrat de teren.

Trebuie să fii atent atunci când transplantezi răsaduri. Frunzele noi încep să crească dintr-un punct din centrul plantei, astfel încât tulpina nu trebuie stropită puternic cu pământ. După aterizare se introduce aceeași cantitate de apă ca înainte de plantare, apoi puteți adăuga mulci sub formă de turbă sau humus.

Cultivarea nu se termină aici. Când lungimea frunzelor ajunge la 30 cm, paturile trebuie să fie mai rare și fiecare al doilea tufiș trebuie transplantat.

Puteți recolta atunci când lungimea verdeaței atinge 4 cm.

Pentru a servi verdele pe masă la începutul primăverii, se face forțarea și prelevarea de probe. Cele mai fertile zone sunt selectate pentru forțare. În plus, introdus îngrășăminte organice... Îngrășămintele cu azot, sarea de potasiu, nitrofoska, superfosfatul nu vor fi inutile. Plantele mari sunt selectate pentru forțare, masa fiecărui bec ar trebui să fie de aproximativ 30 de grame. Ceapa nu este presată în sol, acest lucru poate opri creșterea rădăcinilor fragile. După plantare, ceapa este presărată cu pământ, precum și humus sau turbă.

Pentru a face becul mai bun la iernat, puteți face un adăpost. Cu propriile mâini, puteți construi un cadru acoperit cu folie de plastic. Primăvara, ceapa nu are nevoie de adăpost, iar în mai se poate recolta. Nu există un cerșetor mai ușor decât creșterea cepei verzi. Pentru a obține o recoltă bogată, principalul lucru este să alegeți un sol ușor fertil, natura se va ocupa de restul.

Mai multe informații despre plantarea semințelor de ceapă pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Creştere | Ceapă
Inna avatar

Întotdeauna am cultivat ceapă pe site-ul meu numai din bulbi, dar nu le-am încercat niciodată din semințe. Aceasta este o metodă care consumă mai mult timp, deși este interesant să știți despre aceasta. Acum doar o ceapă tânără crește foarte bine.

Avatar Goshia

Nu am încercat niciodată să cultivăm ceapă verde din semințe iarna. De obicei, forțarea se face de la bulbi, cu toate acestea, în acest caz, ceapa verde rezultată este mult mai mică decât ceapa din care au crescut. Anul acesta vom încerca să creștem ceapă din semințe, poate că se va rezolva?