Cum să crească răsaduri de castraveți: pregătirea semințelor, solului și plantarea în sol

Pentru ca castraveții să dea o recoltă cât mai devreme posibil, trebuie să fie crescuți din răsaduri. Chiar și un grădinar fără experiență poate face această acțiune. Cultivarea castraveților din răsaduri trebuie efectuată în următoarele etape: pregătirea semințelor, pregătirea solului, semănarea semințelor și îngrijirea răsadurilor.

Toate aceste acțiuni trebuie efectuate în conformitate cu reguli strict stabilite. Atunci castraveții vor da nu numai o recoltă timpurie, ci și o recoltă bogată.

Conţinut:

Caracteristicile pregătirii semințelor

Caracteristicile pregătirii semințelor

Înainte de a planta semințe de castraveți, trebuie să le produceți selecție atentă... În cazul în care doriți să utilizați semințe de casă, atunci acestea trebuie păstrate la o temperatură de +16 grade. Îndeplinirea acestei condiții va permite depozitarea semințelor timp de până la 10 ani fără a-și pierde calitățile. Trebuie amintit faptul că cel mai mare randament de castraveți poate fi asigurat de semințe în urmă cu 3-4 ani.

Dacă semințele nu sunt disponibile acasă, atunci trebuie achiziționate de la un magazin specializat. Pentru a obține prima recoltă, este necesar să alegeți soiuri timpurii ale acestei plante. Atunci când cumpărați castraveți pentru răsaduri, cel mai bine este să acordați preferință hibrizilor care aparțin seriei F1. Acest lucru se datorează faptului că aceste soiuri se caracterizează prin rezistență, productivitate și vitalitate.

Atunci când alegeți semințe, trebuie să acordați atenție și:

 • Aspectul lor. Semințele trebuie să fie strălucitoare, mari și curate.
 • Când cumpărați semințe, trebuie să acordați atenție datei lansării lor. Nu acordați preferință semințelor anuale, deoarece acestea sunt neproductive.
 • Pentru a separa semințele goale și inutilizabile, acestea trebuie înmuiate în apă sărată. În astfel de apă, semințele uscate vor pluti, iar cele vii se vor îneca.
 • Pentru a proteja plantele tinere de bolile fungice, semințele trebuie plasate într-o soluție slabă de permanganat de potasiu timp de o jumătate de oră. Pentru a activa germinarea semințelor și a obține lăstari prietenoși, acestea sunt înmuiate timp de 8 ore înainte de plantare.

Când plantați răsaduri în aprilie, este necesar să alegeți doar soiuri timpurii de castraveți.

Dacă plantarea se efectuează la sfârșitul lunii mai, atunci este necesar să alegeți soiuri care se caracterizează prin rezistență la o varietate de boli. Când cumpărați semințe prelucrate, nu merită să le pregătiți pentru plantare. Dacă semințele au o culoare diferită, atunci sunt procesate cu toate substanțele necesare, inclusiv un stimulent de creștere.

Cum să pregătiți solul corect?

Cum să pregătiți corect solul

Astăzi, în magazine există un număr mare de amestecuri diferite care pot fi utilizate pentru plantarea semințelor de castraveți. Dacă nu există nicio dorință sau oportunitate de a cumpăra sol pregătit, atunci îl puteți pregăti cu ușurință.

Sol pentru castraveți:

 • Pentru a face acest lucru, trebuie să luați o găleată de pământ, în care adăugați un pahar de cenușă, trei litri de humus și o lingură de superfosfat și amestecați.
 • Atunci când alegeți sol argilos, este încă necesar să adăugați de la 1 la 2 litri de nisip la această compoziție.
 • De asemenea, puteți lua o găleată de sol din grădină pentru a pregăti solul. Se diluează cu o găleată de compost de gunoi de grajd și aceeași cantitate de rumeguș fin.
 • Atunci când alegeți turbă ca sol, este necesar să o neutralizați. Pentru a face acest lucru, adăugați 50 de grame de cenușă la o găleată de turbă.Pentru a neutraliza turbă, puteți adăuga, de asemenea, o lingură de uree, două linguri de superfosfat și o lingură de sulfat de potasiu pe găleată de sol.

La plantarea semințelor de castraveți în cutii este necesar să adăugați cât mai multe elemente de slăbire la amestec. Astfel de elemente includ nisip sau rumeguș. Când umpleți cupele cu un amestec, trebuie să aveți grijă de densitatea acestuia. Acest lucru se face astfel încât, atunci când transplantăm castraveți, bucata de pământ să nu se destrame.

Plantarea semințelor și îngrijirea răsadurilor

Plantarea semințelor și îngrijirea răsadurilor

Semințele uscate sau semințele care au eclozat deja după barbotare trebuie să fie plantate în pământ, câte 2 bucăți pe cană sau oală de plastic. Pentru a fi siguri de asemănarea semințelor, cel mai bine este să le spargem. Această procedură implică plasarea unui sac de pânză de tifon sau pânză cu semințe într-un recipient cu apă. Un compresor pentru acvariu este instalat în același recipient.

Clocotirea se efectuează în decurs de 18 zile, iar după aceea sunt imediat debarcate.

După plantarea semințelor, cupele sau ghivecele trebuie păstrate la o temperatură de +25 grade. Pentru a asigura temperatura optimă, oalele de turbă sunt foarte des utilizate. Înălțimea lor nu trebuie să depășească cinci milimetri. Este necesar să se adâncească semințele în sol nu mai mult de un milimetru și jumătate. După acoperirea semințelor de castraveți cu sol, acesta este bine umezit, iar cupele sunt acoperite cu un film întunecat. În condiții optime, răsadurile apar după 4 zile. După apariția primelor lăstari, filmul este îndepărtat, dar temperatura este menținută până când cotiledonul este complet desfășurat.

După desfășurarea cotiledonului temperatura trebuie redusă la +16 grade. Această acțiune este efectuată pentru a limita posibilitatea de a cădea sau de a trage răsaduri. Apoi, trebuie să ridicați temperatura la 18 grade. Noaptea, trebuie redus la 13 grade.

Când trageți răsaduri, este necesar să creșteți iluminarea camerei, precum și să reduceți temperatura:

 1. Dacă răsadurile nu au suficientă lumină de zi, atunci trebuie să asigure iluminare suplimentară. Pentru a obține răsaduri de înaltă calitate și a accelera debutul fructificării, este necesar să se asigure o iluminare bună în cameră. De aceea se folosesc lămpi fluorescente.
 2. Lămpile cu economie de energie sunt, de asemenea, ideale.
 3. După germinarea semințelor, lămpile trebuie așezate la 5 centimetri de ele. Iluminarea este pornită dimineața și oprită după 7 ore.

Procesul de creștere a puieților de castraveți durează o lună. În această perioadă, ea trebuie să se hrănească de două ori:

 • Pentru prima dată, hrănirea trebuie făcută la două săptămâni după germinare. În acest scop, se ia o lingură de uree și se diluează în trei litri de apă. Sub fiecare plantă, este necesar să adăugați 50 de grame din această soluție.
 • A doua hrănire se face într-o săptămână. În acest scop, nitrophoska și zalo sunt utilizate într-un raport de 1: 2 (lingurițe) și diluate în 3 litri de apă.

După apariția primilor lăstari ai acestei plante, este necesar să o întăriți. Această acțiune este efectuată astfel încât răsadurile de castraveți să poată prinde rădăcini fără durere în condiții de teren deschis. De aceea, atunci când apar răsaduri, temperatura din cameră scade cu 5-6 grade.

Udarea este un aspect important al creșterii semințelor.

Ar trebui să fie produs cu moderare. La udare, inundarea sau stagnarea apei este inacceptabilă. Pentru udarea răsadurilor se folosește apă așezată, a cărei temperatură este de 24 de grade. Dacă se utilizează apă rece pentru irigații, se poate aștepta moartea răsadurilor.

Atunci când plantați semințe de castraveți, este imperativ să respectați termenele limită. Dacă semințele sunt plantate într-o seră încălzită, atunci această acțiune trebuie efectuată cel târziu la jumătatea lunii aprilie.Răsadurile sunt transplantate într-un loc permanent în aceeași seră la începutul lunii mai. Plantarea semințelor sub film se efectuează în a doua decadă a lunii aprilie. Dacă se respectă toate aceste reguli, răsadurile de castraveți în creștere vor fi cât mai productive, iar planta însăși va da o recoltă bună și bogată.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.