Secretele creșterii mangoului din semințe acasă

Mango este un pom fructifer tropical originar din climele calde. India este considerată patria sa. Un copac tânăr începe să rodească când atinge vârsta de 10 ani și continuă pe tot parcursul vieții sale.

Conţinut:

Caracteristicile mangoului ca fruct exotic

Caracteristicile mangoului ca fruct

Mulți copaci de mango trăiesc până la 300 de ani datorită sistemelor radiculare adânci, largi și puternice. Coroana este largă, la reprezentanții adulților poate ajunge la 40 de metri. Frunzele cresc din rozete care sunt aranjate pe numeroase crenguțe mici.

Frunzele tinere sunt gălbui și roz; frunzele mature sunt de culoare verde închis. Dimensiunea lor poate atinge o lungime de 30 cm.

Arborele înflorește foarte frumos, iar tinerii săi reprezentanți ar putea avea o utilizare decorativă.

Petalele mugurilor sunt colorate în roșu sau galben. Florile sunt colectate în inflorescențe care seamănă cu forma ciorchinilor, doar că nu se atârnă, ci stau vertical. Pomul de mango are multe tipuri diferite. Practic, acestea diferă în ceea ce privește mărimea fructului, care poate ajunge la 2,5 kilograme când este coaptă.

Îngrijirea mango

Îngrijirea mango

Deoarece patria plantei este o țară tropicală, condițiile pentru creșterea acesteia trebuie create corespunzător. Mango este o plantă iubitoare de umiditate, așa că udarea ar trebui să fie moderată, mai ales când vine căldura. Dar solul nu ar trebui să fie umplut cu apă. Trebuie să existe un drenaj bun în cada unde crește copacul, permițând excesului de apă să treacă în bazin. În aceeași perioadă, este necesară și pulverizarea regulată a frunzelor copacului.

Mango iubește lumina, așa că o pun în cel mai însorit loc din casă. În lunile de vară, poate fi scos în aer curat, pe balcon sau terasă.

Arborele nu tolerează curenții de aer și, dacă ramurile sunt înundate, pot fi expuse bolilor fungice. Planta nu are nevoie de tăiere, dar când frunzele sau ramurile se usucă, acestea sunt îndepărtate. Pentru a face coroana mai pufoasă, puteți ciupi vârfurile lăstarilor.

Dar nu ar trebui să vă lăsați purtați pentru a nu strica planta. Tot în primăvară, mango-urile pot fi hrănite cu îngrășământ pentru palmieri. Acest proces poate fi efectuat o dată la 10 zile.

Mango în creștere din semințe

Mango în creștere din semințe

Acasă, puteți crește fără efort un mango dintr-o sămânță. Desigur, nu va dobândi o dimensiune ca în natură și rareori va da roade, iar fructul va avea un gust semnificativ diferit de cel original. Dar această plantă va aduce o mare plăcere.

Mai întâi aveți nevoie de:

  • Alegeți fructul potrivit din care va fi extras osul necesar. Mango ar trebui să fie copt, sau mai degrabă prea copt. Se recomandă cumpărarea în perioada primăvară-vară, când probabilitatea de a cumpăra un produs congelat este minimă.
  • Mai mult, osul trebuie separat cu grijă de pulpă. La fructele prea coapte, marginea osului trebuie crăpată, deschideți-o cu atenție și scoateți interiorul. Este o sămânță învelită într-un film ușor. Dacă osul este intact, atunci trebuie tăiat cu atenție și efectuate aceleași manipulări.
  • Semințele de mango sunt germinate în apă.Pentru a face acest lucru, trebuie să luați un pahar cu apă moale și să înmuiați acolo osul complet obținut. Apa trebuie schimbată o dată la 2 zile, astfel încât să nu devină acră. Și după 7-10 zile va apărea o mică rădăcină, iar după alte 7-10 zile această rădăcină va deveni potrivită pentru plantarea într-o oală.
  • Recipientul pentru plantarea semințelor de mango trebuie ales profund, astfel încât rădăcina să aibă mult spațiu pentru creștere și dezvoltare.
  • Un substrat universal este potrivit; poate fi achiziționat de la orice magazin de flori. Într-o oală cu drenaj și pământ deja turnat în fund, se face o depresiune în care un os este așezat cu grijă și presărat cu pământ.
  • Sămânța ar trebui să fie coloana vertebrală în jos, acest lucru este important. Este complet acoperit cu pământ, udat și așezat într-un loc cald, bine luminat.

Conținutul de umiditate al solului trebuie monitorizat. Bucata de pământ nu trebuie să se usuce, dar mlaștina nu trebuie aranjată. După ce apare germenul, udarea trebuie monitorizată în mod deosebit cu atenție. Când este uscat, micul mugur se va ofili rapid și va muri. De asemenea, atunci când apar frunzele, planta poate fi stropită cu apă caldă moale.

Proprietățile și utilizările mango

Proprietăți și utilizări ale mango

Practic, pomul de mango este apreciat pentru fructele sale suculente și gustoase. Acestea conțin multe vitamine și minerale care au un efect benefic asupra corpului uman. Sucurile, fructele confiate sunt fabricate din mango, se folosesc în cofetărie și producția de produse cosmetice.

În locurile în care acest copac crește, se folosesc și flori, semințe și scoarță de copac de mango.

Acestea conțin substanțe care ajută la vindecarea unor boli minore și grave. Dar această plantă are și proprietăți toxice.

Când se sparge o crenguță, se eliberează un suc care conține substanțe toxice și, dacă intră în contact cu pielea, provoacă iritații. Prin urmare, atunci când creșteți un copac acasă, este necesar să aveți grijă de el, îndepărtați foarte atent ramurile și frunzele uscate.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Creştere | Mango
Avatar al utilizatorului Marisha345

Mâine mă duc să cumpăr o mango. Mereu m-a interesat să încerc să cresc așa ceva. Nu a funcționat cu arborele de mandarină, ceea ce este păcat. Acum voi încerca să cresc un mango, mai ales că ne place foarte mult acest fruct. Abia acum informațiile despre otravă din frunze mă încurcă, avem două pisici, deodată decid să muște frunzele ..