Soiuri de roșii ultra-coapte: caracteristici de descriere și cultivare

Roșia rămâne una dintre legumele preferate din Rusia: nicio grădină de legume nu poate face fără ea, în plus, este folosită pentru cultivarea cu efect de seră. Crescătorii au crescut zeci de soiuri care diferă în ceea ce privește mărimea, culoarea și gustul fructelor, dar una dintre caracteristicile principale este maturitatea timpurie. Cea mai mare parte a teritoriului rus se află în zona agriculturii riscante, prin urmare, randamentul depinde în mod direct de coacerea timpurie. Ce soiuri de tomate cu coacere ultra-timpurie ar trebui să alegeți pentru grădina dvs.?

Conţinut:

Descrierea mai multor soiuri de maturare ultra-timpurie

Descrierea mai multor soiuri de maturare ultra-timpurie

Este dificil pentru un începător să înțeleagă regulile de alegere a soiurilor, mai ales atunci când consideri că astăzi există sute de roșii. Unii dintre ei au primit o chemare larg răspândită și sunt familiarizați cu fiecare grădinar.

Cele mai comune și populare soiuri includ următoarele soiuri de roșii:

 • Soiul „Pensula de Aur” vă va permite să obțineți o recoltă excelentă de fructe mari în formă de pară în fiecare an, fără cheltuieli inutile. Planta atinge o înălțime de un metru și jumătate, va avea nevoie de legare. Greutatea unui fruct este de aproximativ 30 de grame, gustul excelent este garantat pentru roșii.
 • Soiul „Buchet dulce” atrage grădinarii cu rezistența sa mare: este capabil să crească chiar și în condiții de udare limitată și soare strălucitor, înălțimea tufișurilor poate depăși un metru și jumătate. Soiul dă fructe mici, se coc foarte repede.
 • Soiul „Mandarin” își asumă culoarea galbenă a fructelor, iar într-un ovar pot fi mai mult de 10. Fructele sunt mari, planta va avea nevoie de o jartieră obligatorie și ciupire. Unul dintre avantaje: planta formează un ovar chiar și în condiții dificile.
 • Soiul „Prezent F1” produce fructe foarte mari, greutatea fiecăruia dintre ele poate depăși 170 de grame. Planta are nevoie de îngrijire adecvată, fructele sunt bine depozitate și vor avea un gust excelent.
 • "Poznan" este un alt soi de maturare timpurie, înălțimea asteniei poate ajunge la 200 cm. Fructele mari gustoase pot fi folosite atât în ​​stare proaspătă, cât și pentru conservare.

Experții confirmă că un soi selectat în mod corespunzător reprezintă doar 10% din succesul în cultivarea legumelor, deoarece orice plantă trebuie să aibă grijă și atenție corespunzătoare. Soiurile de tomate cu coacere ultra-timpurie au nevoie de un sol special, deoarece plantele trebuie să obțină toți nutrienții necesari din sol într-un timp foarte scurt.

Reguli pentru hrănirea soiurilor de maturare timpurie

Reguli pentru hrănirea soiurilor de maturare timpurie

Cea mai obișnuită practică este cultivarea soiurilor de tomate cu maturare timpurie în sere: acest lucru vă permite să prelungiți semnificativ timpul de plantare și să obțineți prima recoltă cât mai devreme posibil. Soiurile de maturare timpurie sunt utilizate în cultivarea cu efect de seră pentru vânzare, care pot deveni o afacere de familie profitabilă.Una dintre primele reguli este că sera trebuie să fie bine luminată, iar proprietarul trebuie să se asigure că plantele au suficientă lumină.

Sera nu ar trebui să fie umbrită de copaci sau clădiri, deci este important să alegeți locul potrivit pentru aceasta.

Chiar și în toamnă, este necesar să începeți pregătirea solului: la acesta se adaugă îngrășăminte cu superfosfat și azot, dizolvate într-o găleată de apă. Solul trebuie să fie slăbit la o adâncime de 30 cm, dar nici atunci nu trebuie dovedit.

Mai mult, programul de fertilizare va arăta astfel:

 1. La sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie, solul este din nou dezgropat și o cantitate mică de îngrășăminte cu potasiu este introdusă în el. Răsadurile pot fi plantate numai atunci când temperatura solului atinge cel puțin 10 grade. Pentru plantare, trebuie să pregătiți răsaduri, a căror vârstă este de 45-50 de zile.
 2. La 10 zile de la debarcare, trebuie să pregătiți o soluție de nitrofoska în cantitate de două linguri la 10 litri de apă. Soluția rezultată este împărțită în 10 tufe și plantele sunt fertilizate. O astfel de soluție va trebui folosită din nou când florile au apărut deja, iar plantele vor avea nevoie de forță pentru a forma ovarele.
 3. La începutul fructificării, se efectuează ultima hrănire: sulfat de magneziu și îngrășăminte de potasiu sunt utilizate pentru aceasta în cantități mici. Este important să urmați dozarea soluției conform instrucțiunilor producătorului de îngrășăminte.

Cu o hrănire adecvată, planta își va completa rapid ciclul anual și puteți obține fructe frumoase și gustoase într-un timp scurt.

Îngrijirea plantelor cu efect de seră

Îngrijirea plantelor cu efect de seră

Pentru soiurile de maturare timpurie, este important nu numai să respectați regimul de hrănire, ci și să creați cele mai confortabile condiții. Deoarece aceste soiuri sunt cele mai des utilizate în reproducerea cu efect de seră, trebuie respectate mai multe cerințe la îngrijirea serelor:

 • Zăpada și gheața trebuie îndepărtate cât mai bine posibil de pe suprafața serii. Acestea nu numai că împiedică trecerea soarelui și încălzirea serii, ci și măresc încărcătura pe cadrul acesteia.
 • Este necesar să verificați materialul de perete al serii pentru a nu avea așchii și fisuri, precum și să monitorizați starea structurilor de susținere. Pentru serele staționare moderne, policarbonatul celular este mai des folosit, dar, de asemenea, devine mai puțin durabil în timp.
 • Este important să vă asigurați că cercevele se potrivesc cât mai bine între ele. Majoritatea soiurilor de roșii sunt sensibile la curenți de aer, astfel încât aerul rece care intră în seră poate avea un efect negativ asupra lor.
 • Trebuie lăsat un spațiu suficient între răsaduri: distanța dintre plante într-un rând nu trebuie să fie mai mică de 20 cm și între rândurile de roșii - cel puțin 40 cm. Plantarea se efectuează atunci când temperatura aerului în sera atinge 10 grade. În viitor, temperatura aerului va trebui controlată: în timpul înfloririi în timpul zilei ar trebui să fie de cel puțin 22 de grade, iar noaptea să nu scadă sub 12 grade.

Un sfat important: pentru a crește numărul ovarelor, grădinarii experimentați practică auto-polenizarea tufișurilor.

Pentru a face acest lucru, în timpul înfloririi, trebuie să treceți și să scuturați ușor fiecare tufiș înflorit la fiecare două zile. Acest lucru va face posibilă creșterea semnificativă a randamentului de la fiecare bucșă și, în același timp, nu sunt necesare costuri de muncă inutile. Metoda este bună și prin faptul că vă permite să păstrați calitățile de bază ale fiecărui soi.

Câteva secrete ale unei recolte bune a soiurilor de maturare timpurie

Câteva secrete ale unei recolte bune a soiurilor de maturare timpurie

Roșiile ultra-timpurii de maturare, de obicei, nu trebuie să accelereze în continuare maturarea fructelor, dar, dacă se dorește, perioada de așteptare poate fi ușor scurtată. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un pansament special intra-rădăcină: o cantitate mică de acid boric, sulfat de mangan, sulfat de cupru și sulfat de zinc sunt diluate în 120 de litri de apă pură. Soluția rezultată trebuie utilizată pentru pulverizarea plantelor și se efectuează numai dimineața într-o zi înnorată.

Un alt secret: pentru a accelera maturarea, puteți utiliza o soluție slabă de iod: diluați 20 de picături de iod în 10 litri de apă, iar plantele sunt udate cu această compoziție. Acesta este un înlocuitor pentru udarea regulată: va exista suficientă umiditate în sol, astfel încât nu mai este nevoie să udați tufișurile cu apă obișnuită după aceea.

Pentru a crește fluxul de aer și lumină, grădinarii smulg frunzele inferioare ale plantei.

Se scot la nivelul primelor fructe. Dacă, după apariția unui număr mare de ovare, planta continuă să înflorească, florile în exces sunt îndepărtate: acest lucru va permite tufișului să nu irosească energia degeaba, iar fructele vor fi mai mari. Fiecare grădinar are propriile sale secrete pentru a obține o recoltă bună. Experiența joacă un rol important și fiecare nou sezon vă va permite să aflați noi secrete ale cultivării roșiilor.

Noutăți ale soiurilor de maturare timpurie

Noutăți ale soiurilor de maturare timpurie

Lucrările de reproducere continuă acum și în ultimii ani au fost crescute mai multe soiuri de coacere ultra-timpurie. Pentru experimente în grădină, puteți cumpăra roșii din următoarele soiuri:

 • „Miracolul Pământului” este un soi de maturare timpurie cu fructe foarte mari: greutatea lor poate fi de până la 500 de grame. Tufișurile pot crește până la doi metri, planta tolerează seceta temporară și temperaturile extreme. Un alt plus: fructele sunt suficient de puternice, iar în timpul transportului nu se vor crapa.
 • Soiul "Apetit" este potrivit pentru teren deschis, randamentul dintr-un tufiș poate depăși 5 kg. Fructele frumoase mari de visiniu vor atrage orice cunoscător, fiind potrivite și pentru cultivarea spre vânzare într-o seră.
 • Soiul "Balcon Miracle" este destinat cultivării în interior, deoarece plantele sunt special crescute subdimensionate. Tufișurile mici arată frumos, pot fi un decor excelent pentru pervazul ferestrei, care, în plus, va da o recoltă bună.

Soiuri noi pot fi utilizate pentru experimente în grădină; pot fi alocate paturi mici separate pentru ele.

Soiurile de tomate de coacere timpurie vă vor permite să obțineți prima recoltă foarte curând și, cu o îngrijire adecvată, puteți obține un număr mare de fructe din fiecare tufă. Nu renunțați la experimentare: cultivarea roșiilor este în puterea fiecărui grădinar și puteți obține rezultate excelente.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

Dintre toate soiurile de tomate de maturare timpurie care sunt enumerate în articol, aș alege „Prezent F1”. Fructele se coc foarte devreme, iar dimensiunea roșiilor este uimitoare. Îngrijirea roșiilor din acest soi este aceeași ca și pentru alte legume.