Boala plantelor și avantajul produselor biologice în lupta împotriva diferitelor boli

Fiecare grădinar amator sau profesionist în practica sa întâlnește adesea problema bolilor și a deteriorării copacilor și plantelor de către boli și insecte. Dacă nu se iau măsuri la timp, întreaga cultură din grădină sau grădină de legume poate muri.

Conţinut:

Bolile plantelor

Boala plantelor

Pentru arbori, pot fi derivate trei grupuri de dăunători. Acestea sunt boli fungice care apar pe scoarță din cauza umidității excesive sau din cauza stării precare a solului. De asemenea, planta se poate infecta din copacii vecini care sunt deja sensibili la bolile fungice. Urmează boli bacteriene și virale. Este aproape imposibil să preveniți contaminarea copacilor, de aceea se recomandă efectuarea unui tratament preventiv al trunchiului și coroanei anual.

Aceleași grupuri de dăunători pot fi atribuite plantelor erbacee. Dar, în general, este mai probabil să întâmpine dăunători de insecte. Există substanțe biologice insecticide împotriva lor.

Folosind preparate chimice, chiar și în cantități mici, există posibilitatea ca acestea să intre în organism cu fructele.

De aceea, se recomandă utilizarea protecției și prevenirii naturale. Produsele biologice pentru plante vor facilita foarte mult această sarcină atât grădinarului amator, cât și antreprenorului care se ocupă cu agricultura și monitorizează calitatea produselor sale.

Tipuri de produse biologice

Tipuri de produse biologice

Cele mai populare medicamente în lupta împotriva bolilor:

 • Agata-25. Acest medicament este conceput pentru a stimula creșterea și dezvoltarea. De asemenea, ajută la dezvoltarea imunității în plantă împotriva bolilor fungice și virale.
 • Alirin-B. Un medicament destinat combaterii bolilor fungice. Acțiunea sa vizează distrugerea ciupercilor în etapele inițiale. De asemenea, cu ajutorul Alinar-B, puteți restabili microflora solului.
 • Humat de sodiu. Poate fi folosit pentru a regla creșterea plantelor. Când este utilizat, procesul de fotosinteză este activat în plantă, iar frunzele cresc mai intens și dens. Când este utilizat pe sol, își îmbunătățește capacitatea de a reține și transmite umezeala. Pentru a crește germinarea semințelor, acestea sunt îmbibate într-o soluție a acestui medicament.
 • Humisol-N. Este fabricat din humus biologic. Este folosit pentru a stimula creșterea plantelor, la înrădăcinarea butașilor și pentru a înmuia semințele. Când este utilizată, planta crește imunitatea la boli.
 • Super rădăcina este utilizată la înrădăcinarea butașilor și în timpul plantării. Reduce perioada de înrădăcinare și previne apariția putregaiului pe plantele tinere plantate.
 • Kornevin este similar în proprietățile sale cu medicamentul Root Super. De asemenea, servește la accelerarea înrădăcinării butașilor și crește rata de supraviețuire a răsadurilor și a materialului săditor.
 • Kresacin. Folosit pentru germinarea semințelor. Componentele conținute în acest preparat contribuie la îmbunătățirea germinării, iar rezistența la frig a plantei crește și imunitatea la boli este sporită.
 • Narcis. Acest medicament crește rezistența plantelor la diferite boli.Este folosit pentru înmuierea semințelor și pentru înrădăcinare, previne apariția putregaiului pe rădăcini.
 • Amuletă. După utilizarea acestui medicament, planta devine mai rezistentă și rezistentă la temperaturi extreme. De asemenea, stimulează creșterea, crește randamentele și accelerează germinarea semințelor.
 • Fertilitate. Această pregătire se bazează pe umeri. Accelerează creșterea plantelor, crește randamentele cu 25% și accelerează procesul de maturare. Dacă este combinat cu îngrășăminte organice, eficacitatea acestuia va crește semnificativ.
 • Fitosporin-M este utilizat pentru îngrijirea copacilor. Nu conține substanțe chimice, deci poate fi aplicat chiar și pe fructele deja înghesuite sau coapte. Este conceput pentru a proteja și distruge bolile bacteriene și putrezirea.
 • Mikosan. Este utilizat pentru apariția bolilor fungice, precum și a bolilor virale și bacteriene. Nu conține substanțe chimice. Acționând asupra plantei, îmbunătățește sistemul imunitar. Acest lucru permite copacului să lupte singur împotriva bolilor.
 • Lepidocit. Acest produs biologic este destinat prevenirii și controlului insectelor care mănâncă frunze. Se bazează pe bacterii care, aflându-se pe frunziș, produc substanțe care resping dăunătorii.
 • Gaupsin. Acest medicament este utilizat pentru a proteja fructele împotriva putregaiului și a bolilor frunzelor. Este, de asemenea, utilizat împotriva omidelor de molii, care deseori dăunează pomilor fructiferi.
 • Bitoxibacilina. Are o gamă largă de aplicații. Este utilizat în principal împotriva insectelor care mănâncă frunze, omidelor moliei și dăunătorilor erbivori.

Fermă organică

Fermă organică

Alături de produsele biologice, agricultura ecologică se dezvoltă rapid în lume. Acest lucru se datorează dorinței generale de a păstra mediul înconjurător și de a nu-l dăuna prin utilizarea produselor chimice în agricultură.

Folosind solul intens, aplicând pe acesta diverse pesticide și îngrășăminte chimice, fără îndoială cantitatea de cultură depășește toate așteptările. Dar, în timp, substanțele nocive se acumulează în sol, acest lucru afectează negativ mediul. Dar cel mai important lucru este că solul renunță la toate substanțele dăunătoare acumulate plantelor și fructelor care cresc pe el. Iar cei care, la rândul lor, pătrund în corpul uman cu alimente, îi provoacă daune colosale. Slăbirea imunității, manifestarea reacțiilor alergice, probleme stomacale și intestinale - toate acestea sunt consecințele consumului de alimente îmbogățite cu îngrășăminte chimice și nitrați.

Noile tehnologii agricole vizează cultivarea organică și fertilizarea solului.

Sunt studiate metode noi, metode vechi sunt reamintite și adaptate lumii moderne. Multe țări își îndreaptă atenția către obținerea nu numai a unei recolte bogate, ci și a unei recolte sănătoase și curate.

În țările din fosta Uniune Sovietică, această practică abia începe să fie aplicată. Doar un mic procent din agricultori utilizează produse biologice în producția lor. Mulți oameni spun că nu aduc beneficiile necesare, dar acest lucru este ușor de respins. Țările din Europa și America folosesc părți semnificative ale terenului pentru agricultura ecologică. Cu o cultivare adecvată și fără utilizarea substanțelor chimice, fermierii din aceste țări primesc randamente ridicate. În plus, statul oferă subvenții pentru astfel de antreprenori.

Produsele cultivate într-un mediu curat folosind produse biologice se numesc organice.

Este supus certificării europene speciale cu standarde de calitate ridicate. Astfel de produse nu numai că pot satisface foamea și pot aduce delicii gustative, ci conțin multe vitamine și minerale care sunt benefice organismului uman.

Avantajul biologicilor

Avantajul biologicilor

An de an, preparatele biologice pentru protejarea plantelor și copacilor de boli și insecte dăunătoare câștigă popularitate. Acest lucru se datorează faptului că utilizarea lor nu afectează negativ sănătatea umană.Astfel de fonduri sunt produse pe baza microorganismelor vii.

Spre deosebire de medicamentele chimice, cele biologice se concentrează îngust asupra unei probleme specifice și nu afectează întreaga plantă și fructele acesteia și, în consecință, corpul uman.

Un alt mare avantaj al acestor medicamente este că nu se acumulează în plantă și nu provoacă dependență de dăunători. Astfel de fonduri sunt rareori utilizate, deoarece au o perioadă lungă de valabilitate.

Multe preparate biologice sunt concepute astfel încât nu numai să elimine efectele nocive, ci și să consolideze imunitatea plantei împotriva acestei boli.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Avatarul Alinei

Am folosit Fitosporin-M pentru prevenirea și tratamentul bolilor fungice la orhidee. Și cu destul succes.

Trebuie să o sfătuiesc pe mama mea să folosească Crozacin când germinează anul viitor, altfel are probleme cu acest lucru. Iar planta se va simți mai bine la frig. De obicei, nu folosim niciun medicament, dar deoarece acestea sunt sigure, atunci cred că nu trebuie neglijate.