Cum să ai grijă de o pere

S-ar părea că este dificil să crești și să ai grijă de pomi fructiferi obișnuiți, cum ar fi o pară? Dar, ca orice alt copac, o pere necesită respectarea mai multor reguli în cultivarea sa și o bună fructificare. În secolul al XVII-lea, unul dintre renumiții cultivatori de fructe francezi a spus că nicio grădină nu poate fi completă fără o pere. Și, în cele mai vechi timpuri, para a fost numită rodul zeilor.

Deci, cum să avem grijă de o pere, astfel încât acest fruct al zeilor să fie mereu pe masa noastră?

În primul rând, este foarte important să plantați un copac într-un loc luminos, deoarece o pere înflorește numai în locuri bine iluminate și, prin urmare, dă roade cu generozitate.

În al doilea rând, parul trebuie să fie modelat astfel încât soarele să cadă pe fiecare frunză și pe fiecare crenguță. Mai ales dimineața, când toate cele mai importante procese pentru sănătate și fructificare au loc în frunze. Din cauza lipsei de lumină pe anumite ramuri, florile nu se vor dezvolta și, prin urmare, fructele. Prin urmare, ramurile care intră în interiorul copacului trebuie tăiate. Ei bine, în nici un caz pera nu ar trebui să fie plantată pe perete - pur și simplu nu vă va încânta cu fructele sale suculente.

În al treilea rând, numai în cea mai severă secetă o pere poate fi udată cu apă suplimentară. În zilele obișnuite fără ploaie, o pere cu rădăcinile sale lungi va extrage pământul din pământ. Pământul din apropierea copacului trebuie slăbit periodic.

În al patrulea rând, ca orice plantă, o pere are nevoie de hrănire, este posibilă doar o dată pe an - cu îngrășăminte minerale și organice, care conțin azot.

Aceste reguli de bază simple de îngrijire pot fi distinse prin răspunsul la întrebarea cum să ai grijă de o pere.
 

Categorie:Grădină | Pară
Manager88 avatar

Pere este foarte răsfățată. Dar nu aș spune că este prea iubitoare de soare. Aici crește în spatele unui șir de măr și nu a crescut încă, dar dă roade bine în ciuda întunericului. Este necesar să săpați și să aplicați îngrășăminte primăvara.