Tufe decorative, înflorite și fructifere pentru a da: descriere și aplicare

Tufișul este o plantă mică asemănătoare copacului. Are un trunchi scăzut, uneori invizibil și o coroană largă. Mai ales tufișuri foarte ramificate. Ele pot fi împărțite condiționat în următoarele grupe: foioase decorative, înflorire și fructe. Primele sunt apreciate pentru culoarea și forma originală a frunzelor, multe dintre ele sunt veșnic verzi. Desigur, florile înfloresc pe ramuri și fructele se coc, dar nu au valoare estetică, decorativă sau nutrițională.

Tufișurile cu flori se găsesc destul de des în parcuri și pe străzile orașului. Sunt deosebit de populare printre rezidenții de vară și proprietarii de case private. Tufișurile de fructe includ acele specii pe care fructele comestibile se coc, acestea sunt coacăze, agrișe, zmeură, mure și așa mai departe.

Conţinut:

Tufe ornamentale de foioase pentru căsuțe de vară

Tufișuri ornamentale pentru căsuțe de vară

White Derain este un arbust mic. Crește foarte repede, lăstarii tineri sunt de culoare roșie. Frunzele sunt oval-alungite, largi, dens reliefate pe ramuri. Acestea sunt vopsite în verde cu o margine gri, care creează un model de frunze fantezie. Înflorește cu mici flori albe, care sunt colectate în umbrele și acoperă aproape întregul tufiș. Dar frunzele au valoare. Sunt frumoase vara, iar toamna atrag o atenție deosebită. În acest moment, acestea sunt vopsite într-o culoare roșu-violet aprins.

Derain tolerează bine iernile geroase și crește bine chiar și la umbra parțială. Cu udare regulată, tufa poate crește până la 3 metri în câțiva ani.

Euonymus. Genul euonymus este plin de multe specii arbuști veșnic verzi și foioși. Dar fiecare dintre ele este specială și se distinge prin efectul său decorativ.

Tipuri de arbusti:

 1. Euonymusul japonez crește doar până la 50 cm. Avantajul său este că rămâne verde tot timpul anului.
 2. Euonymus cu aripi are frunze late, ascuțite, vopsite în verde. Până în toamnă, devin roșu aprins și întregul arbust, care crește până la 1 metru, arată foarte impresionant. Mai ales atunci când este combinat cu veșnic verde.

Toate tipurile de euonymus au propria perioadă de înflorire, iar fructele se coc de obicei până toamna. Cu toate acestea, este strict interzisă utilizarea lor în alimente, deoarece sunt otrăvitoare. Îngrijirea acestor arbuști este normală. Udarea regulată, tăierea ramurilor uscate sau bolnave și hrănirea anuală. Ei tolerează bine frigul și pot crește la umbră parțială.

Barberry Thunberg. La afine, există, de asemenea, mai multe specii care diferă prin culoarea frunzelor și dimensiunea tufișului.

Tipuri de afine:

 1. Thunberg Atropurpurea Nana aparține soiurilor pitice, iar înălțimea sa ajunge la 60 cm. Dar are ramuri destul de răspândite, ceea ce dă tufișului aproximativ un metru în diametru. Sunt de culoare maro și au spini mici. Frunzele sunt ovoide și amplasate dens pe ramuri. Vopsit în ton maro-roșu. Toamna, culoarea devine roșu aprins.
 2. Covorul verde Barberry Thunberg este o varietate mai înaltă. Ramurile sale se extind cu 1 metru înălțime. Frunzele sunt verzi aproape toată vara. Până toamna, culoarea lor se schimbă în galben și roșu aprins. Afinul Thunberg preferă să crească în soluri alcaline și în locuri însorite. Tolerează prost apa stagnantă.Este rezistent la boli și tolerează bine înghețurile de iarnă.

Cimişir:

 • Se referă la arbuști veșnic verzi. Există multe tipuri de plante..
 • Tufa atinge o înălțime de 1 metru.
 • Avantajul său este că se pretează bine la modelare. Prin urmare, poate fi adesea găsit în grădini și parcuri în forme bizare și forme simple.
 • Ramurile cresc dens, mai ales după tăiere.
 • Frunzele sunt mici, verde închis în partea superioară și mai deschise, ușor plictisitoare în partea de jos. Acestea sunt situate foarte dens pe ramuri și practic creează o acoperire impenetrabilă.
 • Cresc bine chiar și la umbră și adoră umezeala. Dar pot supraviețui cu ușurință unei secete, ca o iarnă geroasă.

Tufișuri înflorite pentru căsuțe de vară

Tufișuri înflorite pentru căsuțe de vară

Heather este un arbust veșnic verde, înălțimea căreia în diferite soiuri variază de la 20 cm la 1 metru. Perioada de înflorire durează de la mijlocul verii până la sfârșitul lunii septembrie. Erica ornamentală are frunze mici asemănătoare acului și înflorește cu flori albe, violete sau violete care acoperă aproape întregul vârf al ramurilor.

În roz heather, frunzele sunt ovale și nuanțate în verde. Înflorește cu flori roșii, roz sau albe care atârnă de ramuri. Este nepretențios în îngrijire, crește în orice sol, tolerează bine frigul.

Mătură:

 • Un arbust a cărui înălțime variază de la 50 cm la 3 metri, în funcție de specie. Există tufișuri de mătură de foioase și foioase.
 • Ramurile măturii rusești se întind la 1,5 metri și se îndoaie ușor.
 • Înflorește cu flori mari de culoare galbenă, care se află pe vârful ramurilor. Perioada de înflorire începe primăvara sau vara, în funcție de varietatea plantelor și de condițiile meteorologice.
 • Îngrijirea lor este simplă: udarea regulată în perioadele uscate și hrănirea în timpul transplantului. Ele cresc atât în ​​locuri bine iluminate, cât și la umbră parțială.

Forsythia este o plantă cu înflorire timpurie. Tufa sa poate ajunge la 4 metri, dar se găsesc în principal plante mici de până la 1,5 metri. Florile de forsitia apar primavara devreme, cu mult inainte de frunze. Ei au patru petale și vopsite în galben strălucitor... Aceste tufișuri sunt adesea plantate în parcurile și aleile orașului și se bucură de culoarea lor însorită după o iarnă gri și albă. Forsythia trebuie udată numai în perioadele calde și uscate ale anului, nu tolerează revărsările. Crește în principal în locuri însorite, deschise, dar se simte minunat și la umbră.

Rhododendronul este un arbust cu flori foarte frumos. Unele specii pot fi modelate în copaci.

Pot fi veșnic verzi și cu frunze care cad. Soiurile de foioase tolerează bine iarna, deci sunt mai populare în regiunile mai reci. Fructele veșnice cresc în principal în regiunile calde. Ramurile tufișului se pot întinde până la 1,5 metri.

Frunzele diferitelor soiuri au forme diferite. Florile sunt parfumate, mari, colectate în inflorescențe. Culoarea lor este visiniu, violet, lamaie, portocaliu. Rhododendronul are nevoie de udare, hrănire și slăbire regulată a solului. Locurile de aterizare sunt luminoase și însorite. Solul trebuie să fie fertil sau bine fertilizat.

Trandafirul aparține și tufișurilor înflorite.

Regina florilor este cunoscută în toată lumea. Și în fiecare parte a lumii se întâlnesc diferite soiuri și dimensiuni ale acestui tufiș... Acestea sunt în principal plante mari cu ramuri groase, erecte, acoperite dens cu spini. Există, de asemenea, arbuști cățărători cu ramuri curgătoare. O floare de trandafir este alcătuită din multe petale care pot fi vopsite în aproape toate culorile curcubeului. Recent, crescătorii s-au luptat să creeze un trandafir negru.

Îngrijirea acestei plante necesită multă atenție și îndemânare. În fiecare an, tufișul are nevoie de tăiere și izolare pentru iarnă. Este necesară udarea și hrănirea regulată. Trandafirii sunt, de asemenea, susceptibili la boli și dăunători.

NStufișuri pentru bărci pentru căsuțe de vară

Arbuști fructiferi pentru căsuțe de vară

Cele mai populare tipuri de tufișuri de fructe pentru căsuțele de vară:

Ramurile sunt mari. Frunzele au o formă verde și seamănă cu frunzele de arțar. Florile sunt mici și palide. Această plantă este valoroasă pentru fructele sale, care la diferite specii au propria lor culoare: alb, roșu și negru. Aceste fructe de padure au un gust dulce-acru și un gust negru și acru. Au multe proprietăți utile și medicinale. Este necesar să aveți grijă de coacăze cu atenție. Este susceptibilă la diferite boli. Tufișurile sunt higrofile. Este necesară și o tăiere anuală a ramurilor vechi. Practic, toate soiurile de coacăze sunt rezistente la îngheț.

 • Agrișa este un arbust peren mic, cu o înălțime de până la 80 cm, cu ramuri răspândite, pe care se află dens spini mici.

Frunzele sunt mici, lobate, frumos formate și colorate în verde. Florile sunt aranjate pe rând, mici, verzui. Boabele se coc la sfârșitul verii și se transformă din verde în roz, galben sau roșu închis, în funcție de soi. Forma este ovală, în formă de butoi. Gustul este dulce. Tufa de agrișă, datorită sistemului său profund de rădăcini, tolerează bine seceta. Nepretențios în îngrijire... Pentru iarnă, puteți dezgropa pământul în jurul tufișului. Nu are nevoie de izolare.

 • Zmeură. Acest arbust este cel mai frecvent în rândul grădinarilor europeni. Există multe tipuri și varietăți de zmeură și în fiecare an crescătorii aduc altele noi. Practic, acestea se disting prin rezistența lor la boli și mărimea fructelor. Se găsesc și zmeură albă și galbenă. Acestea sunt în principal tufișuri cu dezvoltare bienală a ramurilor.

În primul an, mugurii apar pe lăstari, în al doilea an, din ele apar flori și fructe, iar din rizom cresc lăstari noi.

După fructificare, ramurile sunt tăiate pentru a face loc. Frunzele zmeurii sunt mari, în relief, verzi pe partea superioară și ușoare și ușor pubescente din partea de jos. Ramurile sunt de obicei spinoase, dar există deja mai multe soiuri cu lăstari goi. Fructul este o drupa compozită și are o aromă plăcută. Are gust dulce și suculent. Zmeura este o planta iubitoare de umiditate, prin urmare, udarea ar trebui să fie regulată, mai ales în perioada fierbinte. Este necesar să plantați tufișuri într-un loc însorit; la umbra parțială, fructificarea este redusă de mai multe ori.

 • Până de curând, murul era o plantă sălbatică. Dar, datorită fructelor sale suculente, a câștigat popularitate în rândul locuitorilor de vară. În natură, ramurile sale sunt acoperite cu spini ascuțiți. Prin urmare, crescătorii au crescut soiuri care nu le au.

Acest tufiș are ramuri crețate, târâtoare. Când plantați, merită să luați în considerare această nuanță și să pregătiți în prealabil suporturile pentru aceasta. Frunzele au o formă similară cu zmeura... Mare, în formă de inimă, ascuțită. Înflorirea în mure începe în iunie și durează până la sfârșitul toamnei. De asemenea, fructele se coc treptat, astfel încât recolta are loc în mai multe etape. Grija pentru ea nu este dificilă. Udarea regulată, tăierea și hrănirea toamnei. Crește atât la soare, cât și la umbra parțială. Bine tolerează iarna.

Tufele ornamentale de foioase și flori sunt utilizate în principal pentru decorarea grădinii și crearea compozițiilor.

Multe dintre aceste plante sunt folosite pentru a crea garduri vii. Tufișurile de fructe sunt plantate pentru a sărbători cu fructe de padure delicioase în toamnă. De asemenea, compoturi și conserve sunt gătite din fructe și sunt preparate diverse feluri de mâncare culinare. Ceaiul delicios și medicinal poate fi preparat din frunze de coacăze și zmeură.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Arbuști | Zmeură