Cultivarea ghimbirului acasă: sfaturi și trucuri

Ghimbirul este o planta perena care arata ca rogoz sau stuf. Puțini au văzut flori de ghimbir, dar cu o îngrijire adecvată poate înflori bine. Florile sale sunt portocalii sau maronii. Rizomul mare este acoperit cu frunze. Tulpinile sunt lungi și erecte. Familia de ghimbir include aproximativ 140 de specii diferite. Se crede că cuvântul „ghimbir” înseamnă „rădăcină cu coarne”.

Conţinut:

Informații generale și istoricul ghimbirului

Informații generale și istoricul ghimbirului

Nu există informații exacte despre locul în care această plantă a ajuns la noi. Unii consideră că India este locul de naștere al ghimbirului, alții - arhipelagul Bismarck. În antichitate, ghimbirul folosit ca medicament și sunt incredibil de scumpe. În Grecia antică, era servit ca un condiment exclusiv în case bogate.

Rădăcina de ghimbir conține o cantitate mare de uleiuri esențiale care îi conferă un gust unic de tartă.

Cultivarea ghimbirului acasă a devenit acum posibilă. Dar odată a fost incredibil de dificil să obții această rădăcină. Arabii au ascuns cu grijă locurile în care a crescut prețiosul ghimbir, învăluindu-l în diferite legende. Ei i-au asigurat pe străini că ghimbirul nu este la îndemână, că se află în țara trogloditelor de la capătul pământului și că este păzit cu grijă de monștri.

Elisabeta I, regina Angliei, era foarte pasionată de ghimbir. Ea a făcut-o populară pe turtele dulci, pe care toți copiii încă le adoră. Există o legendă despre proprietățile incredibile ale ghimbirului. Cu mult timp în urmă, o fată frumoasă și un tânăr nobil s-au îndrăgostit unul de celălalt. În timpul plimbării lor de noapte, un vânt rece invidios a suflat și a înghețat-o pe fată.

Viața a început să o părăsească. Apoi tânărul a plecat în est în căutarea unui leac. Acolo a întâlnit-o pe Deva, o creatură trimisă de zei pentru a testa oamenii. Dev îl verificase pe tânăr de multă vreme, dar a îndurat toate greutățile și greutățile. Pentru aceasta, Dev i-a promis să-și vindece iubitul și i-a arătat o floare bizară, avertizând că valoarea acestei plante nu se află în frunze sau flori, ci în rădăcină. Tânărul a pregătit un decoct din el și a vindecat-o pe fată.

Cum să crești ghimbir acasă

Cum să crești ghimbir acasă

Cultivarea acestei plante valoroase acasă nu va fi dificilă, trebuie doar să urmați câteva reguli de bază:

 1. Cumpărați o rădăcină cu muguri vii de la un magazin specializat. Puneți-l în apă caldă pentru o vreme și apoi tăiați-l ușor în bucăți mici. Tăierea poate fi presărată cu cărbune sau pur și simplu uscată.
 2. Ghimbirul trebuie plantat la începutul primăverii sau iernii. Așezați mugurii rădăcinii în pământ (oricare sol pentru legume). Alegeți o oală suficient de mare. Presărați rinichii deasupra cu un strat subțire de sol.
 3. Rareori este necesar să udăm ghimbirul înainte să apară primii lăstari. Solul ar trebui să fie ușor umed, altfel rădăcina va putrezi. Este recomandabil să dispuneți drenajul în timpul plantării pentru a absorbi umezeala.
 4. Odată cu apariția răsadurilor, puteți începe să fertilizați.
 5. Vara, ghimbirul poate fi expus la aer, dar nu-l expune la lumina directă a soarelui. Lumina trebuie difuzată.
 6. Aceasta este o plantă tropicală termofilă și iubitoare de umiditate, prin urmare, în timpul căldurii trebuie udată des, iar în sezonul rece, frecvența udării este redusă. În sezonul cald, puteți pulveriza ghimbir.
 7. Odată cu sosirea toamnei, planta trebuie adusă în interior și plasată într-un loc bine luminat. Udarea trebuie redusă la minimum. Tulpinile și frunzele vor începe să se usuce, ceea ce va stimula dezvoltarea rădăcinii.
 8. Ghimbirul va crește complet în termen de 8 luni de la plantare. Pe măsură ce cresc, frunzele vor fi potrivite pentru salate. Dar dacă doriți o rădăcină mare, este mai bine să nu tăiați frunzele.

Dacă nu intenționați să așteptați înflorirea, puteți săpa rizomul după ce tulpinile s-au ofilit. Trebuie clătit, uscat și consumat după bunul plac.

Florile de ghimbir nu sunt adesea observate, dar cu un conținut adecvat, ghimbirul poate să înflorească.

Dacă crești ghimbir de dragul frumuseții și nu al proprietăților vindecătoare ale rădăcinii, nu trebuie să dezgropi rizomul pentru iarnă. În primăvară, va da din nou lăstari mici, care vor avea nevoie apă și hrănire regulată... După câțiva ani, sub rezerva umidității, iluminării, udării și hrănirii corecte, ghimbirul va înflori.

Aplicarea rădăcinii de ghimbir

Aplicarea rădăcinii de ghimbir

Ghimbirul este utilizat în medicină, cosmetologie și gătit.

Pe lângă gust, rădăcina de ghimbir are multe proprietăți medicinale:

 • Efect antiinflamator și analgezic. Ghimbirul face parte din unele remedii pentru tuse și răceli, îmbunătățește imunitatea, ameliorează durerile musculare și articulare.
 • Acțiune antispastică. Această proprietate a ghimbirului îl face un remediu excelent pentru durerile de cap.
 • Acțiune de vindecare. Decocțiile din rădăcina de ghimbir pot avea un efect de vindecare asupra pielii.
 • Acțiune diaforetică. Ghimbirul este util pentru răceli și gripă, elimină toxinele din organism.
 • Efect tonifiant. Întărește și tonifică corpul, este utilizat sub formă de băi și comprese pentru a menține tonul pielii.
 • Ghimbirul este, de asemenea, cunoscut pentru capacitatea sa de a ameliora bolile de mișcare (greață, amețeli), de a crește apetitul și de a trata infertilitatea. Se crede că portughezii au dat această rădăcină sclavilor pentru a le crește fertilitatea.
 • Pentru gastrită și alte boli ale sistemului digestiv, puteți bea ceai de ghimbir. De asemenea, ajută la toxicoza gravidelor, dar numai în primul trimestru, după care trebuie oprit aportul de ceai.
 • Uleiul esențial de ghimbir a fost recunoscut de multă vreme drept elixirul tinereții. Este utilizat în aromoterapie, masaj, adăugat în apă în timp ce faceți o baie. Uleiul încălzește pielea, îmbunătățește circulația sângelui. Cu toate acestea, nu puteți folosi ulei pur de ghimbir. Se diluează cu uleiuri de bază, de exemplu, ulei de in sau ulei din germene de grâu.

Tinctura alcoolică de ghimbir este utilizată pentru pierderea în greutate, precum și un tonic și tonic.

Ghimbirul proaspăt trebuie curățat foarte atent pentru a nu deteriora stratul superior, deoarece conține cea mai mare cantitate de vitamine... Ghimbirul vă poate ajuta să vă împrospătați respirația și este mult mai sănătos decât guma obișnuită. Dacă are un gust prea dur pentru tine, poți pur și simplu să-ți freci puțin din dinți.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Creştere | Ghimbir
Avatar Izza

M-am gândit mult timp la asta! Există o mulțime de utilizări pentru ghimbir, așa că trebuie să-l crești.

Avatar utilizator Alena

O prietenă a reușit să crească ghimbir dintr-o bucată dintr-o rădăcină de magazin, a pus-o mai întâi într-o pungă de plastic în lumină și când au apărut mugurii, a plantat-o ​​într-o oală.