Pere „doar Maria”: caracteristicile soiului, condițiile de creștere și metodele de reproducere

Pear Just Maria aparține noilor soiuri care se coc la sfârșitul toamnei. Această plantă este destul de ușor de îngrijit, ceea ce a cauzat un nivel ridicat de popularitate printre mulți grădinari.

Conţinut:

Descrierea soiului de pere "doar Maria"

Descrierea soiului de pere "doar Maria"

Pere Prosto Maria este un copac de dimensiuni medii care poate crește până la trei metri în înălțime în condiții normale de creștere. Se caracterizează prin prezența unei coroane piramidale înguste, care are o densitate medie. Coroana acestui copac poate atinge 2,5 metri în diametru. Ramurile unei pere Just Maria se extind de la trunchi în unghi drept, iar capetele lor cresc.

Această plantă are fructe netede în formă de pară, a căror formare se efectuează pe sulițe și inele.

Caracteristicile soiului:

 • Fructele au o nuanță galben-verzuie și o piele strălucitoare.
 • Masa unui fruct al acestei plante este de aproximativ 200 de grame.
 • Când para este complet coaptă au o culoare galben auriu.
 • Fructele perei Just Maria se caracterizează prin prezența punctelor subcutanate de o nuanță verzuie.
 • Pulpa fructului se caracterizează prin densitate medie, grăsime, sensibilitate, aromă plăcută și gust dulce-acru.
 • Fructele conțin semințe mici, de culoare maro închis.

Condiții de creștere

Condiții de creștere

Trucuri de creștere a perei:

 • Pear Just Maria este capabil să suporte ușor umbra, dar o ședere lungă a acestei plante în astfel de condiții poate duce la dezvoltarea sa defectă. De aceea, pentru a asigura un randament ridicat, pera trebuie cultivată în locuri neumbrite.
 • Un loc însorit cu umbră parțială este perfect pentru acest soi de pere.
 • Această plantă este foarte pasionată de umiditate. De aceea, el trebuie să asigure o udare abundentă și regulată.
 • Dacă nu respectați aceste reguli, atunci puteți reduce semnificativ nivelul de rezistență la îngheț al unei plante date. În același timp, nu ar trebui să exagerați în timp ce udați para. În cazul în care rădăcinile unei pere Just Maria sunt inundate cu apă, firele de aspirație ale sistemului radicular al plantei vor dispărea din cauza lipsei de oxigen.

Pear Just Maria iubește foarte mult căldura, așa că trebuie plantată în locuri suficient de însorite.

Pentru a asigura nu numai o recoltă bogată, ci și o recoltare regulată, perei au nevoie asigură o dietă echilibrată... Aceasta implică aplicarea în timp util a îngrășămintelor în cantitățile necesare.

Este necesar să hrăniți pere în mod regulat, ceea ce va avea un efect benefic asupra creșterii și dezvoltării sale. Dacă pera Just Maria este prevăzută cu condițiile potrivite în care va crește, atunci puteți obține o recoltă destul de bogată.

Caracteristici ale îngrijirii perei

Caracteristicile îngrijirii perei

Pear Just Mary are nevoie îngrijire atentă... În caz contrar, această plantă va răni, crește și se va dezvolta slab. Toamna, rozătoarele pot deteriora para.De aceea este necesar să legați trunchiurile copacilor cu hârtie groasă după plantare.

Această plantă este foarte susceptibilă la îngheț.

Sistemul său rădăcină este deosebit de afectat. De aceea, în perioada de toamnă este necesar pregătește para pentru iernat. Pentru a face acest lucru, în jurul copacului se face o movilă de pământ. De asemenea, în scopul izolării, locul din jurul tulpinii acestei plante poate fi acoperit cu frunziș.

Pere tinere Doar Maria are nevoie:

 • Acces aerian la sistemul rădăcină. Acesta este motivul pentru care această plantă trebuie slăbită și înlăturată în mod regulat.
 • Cultivarea perelor necesită regulat fertilizare.
 • Această plantă necesită aplicarea regulată de potasiu, fosfor și azot. Azotul trebuie amestecat cu solul și umplut într-o canelură specială înainte de înflorirea copacului.
 • Îngrășămintele cu potasiu sunt turnate într-un șanț suficient de adânc și acoperite cu pământ. Această procedură se efectuează o dată la 4-5 ani.
 • De asemenea, pentru coacerea completă a fructelor acestei plante după înflorire, este necesar să adăugați o soluție de uree 0,4%.

Înmulțirea perelor prin butași

Înmulțirea perelor prin butași

Pear Just Mary se poate reproduce în următoarele moduri:

 • Butași.
 • Straturi.
 • Semințe.

Înmulțirea perelor prin butași este una dintre cele mai eficiente metode.

Butași de pere:

 • Este nevoie de ia o tulpină verde dintr-o plantă cu drepturi depline și puneți-o la temperaturi ridicate (de la 20 la 25 de grade). Acest lucru va permite butașilor să prindă rădăcini destul de repede.
 • Trebuie să existe frunze pe tăierea selectată. Acest lucru vă va permite să monitorizați prelucrarea acestuia.
 • Pentru a oferi butașilor o temperatură ridicată, puteți utiliza un capac de film. În acest caz, este necesar să se asigure astfel de condiții încât să nu existe supraîncălzirea aerului.
 • Pentru a proteja tulpina unei pere Just Maria de supraîncălzire, este necesar să întindeți o cârpă umezită peste ea. Mai mult, această țesătură nu ar trebui să umbrească planta. În caz contrar, va fi destul de slab și incapabil să se dezvolte pe deplin.
 • În zilele caniculare, butașii trebuie pulverizați cu apă de 5-6 ori pe zi, dacă ziua este însorită. Pe vreme înnorată, pulverizarea se face doar de 2-3 ori pe zi. Această procedură trebuie efectuată până când frunzele sunt complet umezite.
 • Butașii din seră trebuie poziționați astfel încât să fie ușor deasupra nivelului solului.

Pentru ca butașii de pere Just Maria să prindă rădăcini mai repede, trebuie tratați cu stimulente de creștere.

Comprimatele de heteroauxină sunt ideale pentru acest pas. Acestea trebuie dizolvate în apă, unde butașii vor fi scufundați în viitor. De asemenea, pentru apariția rapidă a rădăcinilor, puteți utiliza stimulente lichide, care vor fi utilizate pentru tratarea butașilor înainte de plantare în pământ.

Dacă stimulanții sunt utilizați în concentrație insuficientă, aceasta poate întârzia creșterea butașilor. De aceea ar trebui să fiți cât mai atent posibil atunci când utilizați stimulente.

Înmulțirea perelor prin stratificare

Înmulțirea perelor prin stratificare

Cel mai simplu mod de propagare a parului Just Maria este propagarea cu straturi verticale.

Acest lucru se datorează faptului că nu este necesar să se controleze condițiile de mediu în timpul prelucrării plantelor. Pentru stratificare, este necesar să alegeți lăstarii potriviți dintr-o plantă de pere matură Just Maria.

Inițial, este necesar să se pregătească pământul, care este destinat înrădăcinării lăstarilor. Pentru a face acest lucru, este necesar să se asigure zona fără lumină, saturație cu umiditate și oxigen. Pentru ca rădăcinile să se formeze cât mai devreme, este necesar să acoperim tulpina, protejând astfel solul de efectele luminii. În acest scop, se efectuează îngroșarea sau acoperirea lăstarilor cu sol.

Când creșteți o pere, Doar Maria, cel mai bine este să folosiți lăstari obișnuiți:

 • Această metodă nu este doar simplă, ci și destul de eficientă. În același timp, planta mamă nu este practic deteriorată.
 • Ramura plantei părinte trebuie acoperită cu pământ, lăsând doar vârful.
 • Rădăcinile se vor forma în locul în care împușcătura este acoperită cu pământ.
 • De îndată ce apar rădăcini suficiente pe butași, aceasta poate fi separată în siguranță de planta mamă.
 • Pentru a asigura o greutate eficientă a rădăcinilor, este necesar să folosiți lăstari care au o capacitate dezvoltată de formare a rădăcinilor. Pentru a face acest lucru, este necesar să tăiați ramurile din pere cu douăsprezece luni înainte de a așeza rădăcinile.

Datorită acestui fapt, tinere lăstarii vor crește suficient de repede... Pentru propagarea perei, Just Maria este cel mai bine să folosească astfel de lăstari. Acest lucru se datorează faptului că este mult mai ușor să le îndoiți la pământ. De asemenea, aceste lăstari vor prinde rădăcini mult mai repede, ceea ce le va permite să fie separate mai devreme de planta mamă.

Altoire de pere "doar Maria"

Altoire de pere "doar Maria"

Reproducere prin altoire este o procedură destul de complicată și consumatoare de timp. Constă în faptul că de la o plantă este necesar să luați o ramură și să o altoiți la alta. Planta la care se face altoirea se numește stoc. O parte a plantei care va fi altoită și care în acest caz se numește scion este o pere Just Mary.

Puteți înmulți o pere în acest mod înainte de începerea fluxului de sevă sau după ce aceasta se termină.

Pentru vaccinare aveți nevoie de:

 • Tăiați butași de un an de la mijlocul coroanei de pere. Lungimea tăierii trebuie să fie astfel încât să fie așezate 3-4 muguri pe ea. Această acțiune se efectuează la începutul iernii, deoarece primele înghețuri pot întări lemnul.
 • Creșterile trebuie legate în ciorchini și așezate în subsol pentru iarnă. Puteți planta o tulpină pe o ramură subțire. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți un portaltoi și un descendent care să se potrivească în mod ideal cu diametrul.
 • Stocul trebuie să aibă o lungime de aproximativ 3 centimetri. Scionul și stocul sunt tăiate la un unghi acut, ceea ce va asigura o bună supraviețuire.
 • După combinarea scionului și portaltoiului, acestea trebuie învelite cu folie întinsă și fixate cu bandă electrică.
 • Dacă devine necesar să altoiți pe o ramură groasă sau să grefați din nou un copac întreg, utilizați metoda de altoire divizată. Pentru a face acest lucru, este necesar să pregătiți doi descendenți, a căror grosime este de zece ori mai mică decât grosimea portaltoiului.
 • Ramura portaltoiului trebuie tăiată lin și cu atenție. Apoi, se face o incizie transversală. Pentru a împinge lemnul în afară, o pană este înfundată în mijlocul tăieturii. Pe scioane, este necesar să faceți tăieturi în formă de pană și să le introduceți de-a lungul marginilor tăieturii brute.
 • Portaltoiul trebuie introdus în așa fel încât coaja scionului să fie aliniată cu coaja portaltoiului. Marginile scionului trebuie să fie înfășurate cu bandă electrică, iar tăieturile trebuie acoperite cu lac de grădină.

Altoirea se efectuează pentru a îmbunătăți randamentul perei Just Maria.

Această procedură poate îmbunătăți nu numai cantitatea de randament, ci și calitatea fructelor. Pear Just Mary este copac destul de nepretențios... Pentru ca această plantă să crească și să se dezvolte corect, trebuie să ofere un loc însorit, udare completă, precum și fertilizare în timp util.

De asemenea, este necesar ca para să facă tăieri în timp util, ceea ce va permite coroanei copacului să se formeze corect. Cu toate aceste proceduri, puteți obține rezultate ridicate în ceea ce privește randamentul arborelui.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Avatar GrifKing

 

Spun pere foarte gustoase. Un vecin din primăvara trecută mi-a adus un răsad pentru 8 martie. Pentru un cadou. L-am plantat într-un loc liniștit și însorit, am început repede și devine vesel. Aștept să crească perele.

Avatarul lui Gillian

Acest soi de pere crește în casa noastră de la țară. Îmi place că se coace toamna și se păstrează mult timp. Este ușor de îngrijit - principalul lucru este soarele și udarea. Fructul în sine este dulce și gustos.

A fost o recoltă bună anul trecut. Se pare că oricum un copac nu ne va fi de ajuns. Voi încerca să mă propag prin butași. Altoirea, oricât am încercat, nu funcționează, fac ceva greșit.