Sfaturi ale experților cu privire la regulile de creștere și îngrijire a unei balerine violete

Balerina violetă este o plantă de apartament destul de originală, care poate decora orice pervaz. În plus, această floare este destul de nepretențioasă în îngrijire, ceea ce permite chiar și celei mai leneșe gospodine să o crească.

Conţinut:

Descrierea balerinei violete

Descrierea balerinei violete

Balerina violetă se referă la categorii de plante de interior... Aceasta este o floare destul de miniaturală, care poate decora orice cameră. Această plantă se caracterizează prin prezența frunzișului variat foarte ascuțit, care are o culoare verde închis. Rozeta frunzelor de violet se află la rădăcină.

Frunzele sunt ovale și cresc singure din rozetă.

Această plantă are flori erecte, în formă de clopot. Sunt de culoare roz sau violet. Miezul florilor este galben.

Caracteristici ale îngrijirii unei balerine violete

Caracteristici ale îngrijirii unei balerine violete

Ballerina violetă preferă lumina zilei, dar nu merită să plasați planta în locuri expuse direct la lumina soarelui, deoarece acest lucru poate duce la ofilirea acesteia. Cel mai bine este să plantați violete pe fereastra de nord.

În cazul în care proprietarul nu poate așeza balerina violetă într-un loc dat, atunci aceasta trebuie limitată de efectele razelor cu ajutorul unei perdele groase. Opțiunea ideală în acest caz ar fi tul, care va limita expunerea la lumina soarelui și va oferi în același timp o iluminare foarte bună pentru violet.

Alegerea unui vas pentru violete:

 • Este, de asemenea, un punct destul de important atunci când creșteți această plantă.
 • În acest caz, cel mai bine este să alegeți vase din plastic, în care violeta balerină va crește și se va dezvolta cel mai benefic.
 • Pentru o balerină violetă, o oală cu un diametru de cel mult 10 centimetri ar fi o opțiune ideală.

Balerina violetă este cel mai bine plantată pe un teren obișnuit.

Puteți folosi, de asemenea, centipoly pentru plantarea acestei plante. Oala trebuie umplută drenaj până la jumătate. Îngrijirea unei balerine violete necesită, de asemenea, respectarea unei udări adecvate.

Udarea violetelor:

 • Cu udare insuficientă, violeta se va dezvolta lent sau se va usca complet.
 • În același timp, nu ar trebui să exagerați cu udarea, deoarece umiditatea excesivă a solului poate duce la putrezirea sistemului radicular al florii și la moartea acesteia.
 • Udarea trebuie făcută în acest fel: o oală cu violet trebuie așezată într-un castron cu apă, la fundul căruia trebuie să existe o gaură. Violeta își va satura sistemul radicular cu apă de unul singur.
 • Îngrășămintele pot fi adăugate la un castron cu apă, ceea ce va asigura o înflorire mai productivă a acestei plante.

Balerina violetă necesită fertilizare regulată. Această acțiune trebuie efectuată la fiecare două săptămâni. Îngrășămintele sunt așezate în timpul perioadei de înflorire a violetei. Nu exagerați cu cantitatea de îngrășământ, altfel va afecta negativ creșterea și dezvoltarea florii.

Transplantarea unei violete trebuie transplantată o dată pe an.

Plantarea acestei plante produs în aceleași ghivece. Când transplantați violete, trebuie doar să înlocuiți solul. De asemenea, violeta necesită pulverizare regulată.Cel mai bun mod de a face acest lucru este să folosiți un spray cu apă la temperatura camerei. De asemenea, puteți șterge frunzele de violet cu o cârpă umedă, care va avea un efect benefic asupra înfloririi acestei plante. Curățarea igienică a violetelor trebuie făcută în baie. După curățarea florii, ar trebui să se usuce într-un loc umbrit. Dacă floarea este plasată la soare, atunci razele sale vor dăuna violetului.

Îngrijirea unei violete necesită efectuarea regulată a următoarelor acțiuni:

 • Udare.
 • Fertilizare.
 • Transfer.
 • Asigurarea unui regim ușor deplin.

Dacă toate aceste acțiuni sunt efectuate în timp util, atunci balerina violetă va deveni un adevărat decor al oricărei camere.

Caracteristici de reproducere

Caracteristici de reproducere

Balerina violetă se reproduce cu ajutorul frunzelor.

Este nevoie de:

 • Luați o frunză dintr-o violetă sănătoasă. Se pune într-o oală special pregătită.
 • Înainte de asta aveți nevoie ține o frunză în apă, ceea ce va accelera semnificativ procesul de reproducere.
 • Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați vase de sticlă întunecată.
 • Sticlele pentru medicamente sunt ideale în acest caz.
 • Apa obișnuită este turnată în sticlă, care trebuie diluată cu apă distilată.
 • Pentru a preveni degradarea frunzelor, trebuie adăugat cărbune activ în apă.
 • Tulpina violetă este scufundată în apă nu mai mult de 1 centimetru. Tulpina nu trebuie înlocuită cu apă, dar trebuie reumplută în mod regulat.
 • Așezați vasele cu butași într-un loc protejat de soare. În cazul în care tulpina putrezește, aceasta trebuie tăiată oblic.
 • Locul tăiat este acoperit cu cărbune activ. După câteva săptămâni, rădăcinile vor apărea pe butași, care vor necesita plantarea plantei în pământ.
 • Pentru plantarea butașilor în pământ trebuie să luați recipiente cu găuri în partea de jos (de exemplu, pahare de plastic).
 • O treime din recipient trebuie umplută cu un strat de drenaj și apoi acoperită cu pământ până la vârf.
 • Tulpina este plantată la o adâncime de un centimetru și jumătate. O frunză violetă trebuie udată pe măsură ce solul se usucă.
 • Rădăcinile acestei frunze vor apărea în termen de 2-3 săptămâni de la plantare.

Pentru ca balerina violetă să nu-și piardă frumusețea în generația viitoare, cel mai bine este să o propagați prin pedunculi sau vitregi. Pentru reproducerea violetelor de către copiii vitregi, este necesar să separați vitregii laterali, care se formează în axila violetelor, de orificiile laterale. Fiii vitregi prind rădăcini la fel ca frunzele. După ce rozetele tinere au crescut, acestea trebuie transplantate în ghivece cu sol.

Pentru reproducerea violetelor, o balerină cu pedunculi trebuie să ia o floare de la planta mamă care a înflorit sau a dispărut deja.

Ar trebui să aibă stipule mari. Trebuie să tăiați floarea cu un cuțit curat. Aterizarea sa se efectuează direct în sol. Dacă s-a format o rozetă tânără în apropierea stipulei, atunci asta înseamnă asta violetă înrădăcinată.

Toate metodele de mai sus de reproducere a violetelor balerină sunt destul de eficiente. Alegerea lor depinde direct de preferințele persoanei. Dacă respectați regulile pentru transplantul de violete, atunci puteți obține rezultate bune. Balerina violetă este o plantă destul de nepretențioasă de îngrijit. Cu o îngrijire adecvată, violeta va înflori sălbatic în fiecare an, ceea ce poate încânta ochii oricărui proprietar.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Avatar utilizator Eugene

După ce am citit articolul, am vrut să cresc această floare frumoasă pe pervazul meu. Îmi plac violetele, dar am crezut că îngrijirea lor este mai dificilă.

Avatar utilizator Julia2705

Am citit o mulțime de literatură specială despre saintpaulias sau violete, dar nicăieri nu am dat peste definiția „balerinei violete”. Sincer să fiu, nu am înțeles, „balerina” este acest soi sau specie? De asemenea, „surprins” că florile violete în formă de clopot, după părerea mea, aceasta este o descriere incorectă.