Fasole de sparanghel: soiuri și secrete ale cultivării

Fasolea de sparanghel este un produs alimentar foarte sănătos. Păstăile care nu sunt încă coapte se mănâncă.

Conţinut:

Soiuri de fasole de sparanghel de tufă

Soiuri de fasole de sparanghel de tufă

Fasolea de sparanghel are un număr mare de soiuri... Cele mai populare dintre ele sunt soiuri precum "Caramel", "Oil King", "Saksa 615".

„Caramelul” aparține categoriei de soiuri timpurii:

 • Această plantă este capabilă să se maturizeze complet în doar 60 de zile.
 • Fructul are un gust de zahăr dulce.
 • Acest soi este clasificat ca plantă verticală. Acest lucru face mult mai ușor îngrijirea boabelor de sparanghel.
 • Valoarea acestei plante este dată de structura delicatesă a lamelor lungi, precum și de absența fibrelor.
 • Varietatea acestei plante este destul de rezistentă la o varietate de boli, ceea ce vă permite să recoltați o recoltă completă.

Soiul "Oil King":

 • Face parte din categoria plantelor de tufiș.
 • Durează doar 50 de zile de la creșterea bobului de sparanghel până la recoltare.
 • Această plantă are fructe tubulare care au o lungime de până la 25 de centimetri.
 • Fructele acestei plante se caracterizează prin prezență gust gourmet delicat.
 • Fructele acestei plante pot fi utilizate nu numai pentru gătitul diferitelor feluri de mâncare, ci și pentru conservare.

Soiul "Saksa 615":

 • Face parte din categoria plantelor de tufiș, a căror înălțime nu depășește 40 de centimetri.
 • Are fructe tubulare și uniforme, care au aproximativ 12 centimetri lungime.
 • Acest soi de fasole se caracterizează printr-o capacitate crescută de vitamine și zaharuri.
 • Valoarea acestei varietăți de fasole verde este asigurată de absența fibrelor.

De asemenea, printre soiurile de fasole de tufiș se află și soiul „Deer King”, care are un bob alb și foarte gustos.

Exclusivitatea acestui soi este dată de posibilitatea de a obține două recolte pe sezon. Soiul "Fana" aparține categoriei plantelor de tufiș cu creștere redusă, care sunt ideale atât pentru conservare, cât și pentru prepararea unei varietăți de feluri de mâncare.

O varietate destul de originală de fasole de tufiș este soiul Royal Purple Pod. Această plantă se caracterizează printr-o colorație roz și alb care seamănă cu o colorare tigru. Mai mult, acest soi are un gust foarte plăcut și delicat.

Fasole de sparanghel cret

Fasole de sparanghel cret

Există fasole de sparanghel cret, dintre care cele mai populare sunt:

Fasole cretată „Nectar de aur”:

 • Se refera la soiuri de maturare timpurie... Durează aproximativ 70 de zile de la răsăritul soarelui până la recoltare.
 • Pădița de fasole este de culoare galbenă, are formă tubulară, a cărei lungime ajunge la 25 de centimetri.
 • Această plantă trebuie să aibă un suport de încredere, datorită masei sale mari.
 • Fructele acestei plante pot fi utilizate atât pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare, cât și pentru conservare.

Soiul „câștigător” de fasole de sparanghel:

 • În perioada de înflorire, este adesea confundată cu o plantă ornamentală, deoarece are un aspect destul de atractiv.
 • Valoarea acestei plante este dată de randamentul său ridicat și lipsa de fibre.
 • Acest soi are păstăi plate care pot atinge 30 de centimetri în lungime.
 • Această varietate de fasole se caracterizează prin rezistență la o varietate de boli, care nu dă multe probleme în timpul cultivării sale.

„Regina purpurie”:

 • Se referă la soiurile de mijloc și sezon cu randament ridicat.
 • Fructele acestei plante se coc la 50 de zile după plantarea semințelor în pământ.
 • Originalitatea acestei plante este dată de culoarea mov a păstăilor. Au un gust destul de delicat și delicios, ceea ce conferă varietății o valoare specială.
 • Păstăile sunt netede și tubulare. Păstăile au aproximativ 15 centimetri lungime.

Blau Hilde este, de asemenea, destul de popular printre grădinari. Se caracterizează printr-un nivel ridicat de productivitate, iar înălțimea tufișului său poate ajunge la 5 metri. „Nectarul de Aur” aparține soiurilor de fasole producătoare timpurii. Maturarea completă a acestei plante are loc la 60 de zile de la plantare. Fructele acestei plante au semințe albe.

Soiul Ad Rem de fasole de sparanghel este destul de unic.

Are o culoare boabe roz-liliac, precum și un miros foarte plăcut de ciupercă. Soiul de fasole de sparanghel Akito se caracterizează prin prezența bobului negru și o aromă delicată de ciuperci. Această plantă nu este deteriorată de diferite boli și dăunători, ceea ce simplifică foarte mult proces de creștere.

Caracteristici în creștere

Caracteristici în creștere

Fasole de sparanghel sunt suficiente cultură utilă, ceea ce a făcut ca mulți oameni să-l crească în grădinile lor. Cultivarea acestei plante este destul de simplă. Aterizarea sa se efectuează pe teren deschis. Fasolea de sparanghel se propagă într-unul dintre cele mai fiabile moduri - prin semințe.

Semințele sunt recoltate toamna și plantate primăvara.

Secrete în creștere:

 • Este necesar să plantați semințe în sol bine încălzit. Temperatura solului la plantarea acestei plante ar trebui să fie de cel puțin + 10 grade. Pentru a asigura germenii rapid și deplini de fasole, trebuie să asigure o temperatură a solului de + 20 grade.
 • Răsadurile de fasole de sparanghel se caracterizează printr-un nivel destul de ridicat de sensibilitate la îngheț. Sub influența temperaturilor scăzute, ele mor imediat. De aceea plantarea acestei plante se efectuează la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie.
 • În timpul germinării, răsadurile de fasole de sparanghel scot cotiledoane groase la suprafața pământului, ceea ce necesită plantarea lor în sol liber. Cu sol dens, răsadurile nu vor putea efectua această acțiune. Cel mai bine este să plantați această plantă după Luke, castraveți, cartofi, roșie, sfeclă sau morcovi.
 • Această plantă răspunde foarte bine la o varietate de îngrășăminte organice care se aplică toamna. Primăvara, cenușa de lemn sau compostul putrezit pot fi folosite ca îngrășământ.
 • Îngrășămintele minerale sunt, de asemenea, foarte des utilizate, care au un efect benefic asupra creșterii și dezvoltării plantei. Fertilizați această plantă necesar și în sezonul estival (nu mai mult de două ori).

Imediat după încolțire, fasolea trebuie slăbită și udată în mod regulat.

După ce răsadurile cresc, solul liber trebuie să fie mulcit, ceea ce va păstra umezeala și va avea un efect benefic asupra recoltei. În acest scop, puteți folosi iarbă tăiată. Mulcirea este necesară înainte ca boabele să înflorească. După ce boabele de sparanghel au înflorit, trebuie doar să mențineți umiditatea optimă a solului.

Fasolea de sparanghel vine într-o mare varietate de soiuri. În ciuda unei varietăți atât de mari, absolut toate tufele de fasole de sparanghel sunt caracterizate de un randament ridicat, precum și de absența dificultăților de creștere.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Lanas avatar

La cabana noastră de vară am plantat atât fasole de sparanghel, cât și tufișuri. Îmi place mai mult soiul de tufiș „regele uleiului” în ceea ce privește gustul. Este mai ușor de colectat. Pentru a obține o recoltă bună, este necesar să se monitorizeze umiditatea solului după plantare. Și în caz de apăsare rece, presărați fasolea cu un strat de pământ.

Avatar utilizator Julia2705

O varietate interesantă de fasole de sparanghel este vigna. Păstăile sale pot ajunge la 1 m, în timp ce nu au o margine rigidă „fir”.De câțiva ani la rând cresc varietatea „Contesa de legume”. Cu cât recoltați mai des, cu atât se formează mai mult. Vigne are nevoie de un sprijin ridicat, fără el crește slab.

Eu și soțul nostru iubim „Regina Purpurie”, ea crește foarte repede și arată minunat, decorând grădina noastră atât primăvara, cât și vara. Iar gustul este de nedescris, nu degeaba sparanghelul este servit doar în restaurante bune.

Avatarul lui Alla

Fasolea de sparanghel este foarte populară printre prietenii noștri. Majoritatea plantează soiul Caramel. Într-adevăr, sparanghelul este un produs delicios dacă este gătit corect. Și cel mai important, consistent.