Plantarea petuniilor în tablete de turbă

Cascada petuniei multicolore, luminoase, parfumate a devenit un decor familiar al curților, grădinilor și parcurilor noastre. Pentru ca florile să ne încânte până toamna târziu, trebuie să organizați în mod corespunzător toate etapele de creștere a unei plante, începând cu însămânțarea.

Conţinut:

Semințe de petunie

Avea petunii semințe foarte mici care germinează la soare, care trebuie luate în considerare, fără a le îngropa în pământ și fără a le stropi cu pământ, le lasă pe suprafața solului. Puteți apăsa ușor sămânța cu o scobitoare sau să o puneți pe zăpada care se topește, care va strânge ușor semințele, îmbibându-se în sol.

tablete de turbă

Udarea se efectuează exclusiv dintr-un pulverizator, astfel încât pământul de la suprafață să nu fie spălat, dar este mai bine să turnați apă fiartă topită sau așezată în tigaie. Este foarte convenabil să utilizați tablete de turbă pentru însămânțarea petuniilor, care au o plasă ca o coajă pentru a-și păstra forma. Cu ajutorul foarfecelor, este îndepărtat cu atenție în timpul plantării răsadurilor, deși acest lucru nu este necesar.

Tablete de turbă

Comprimatele de turbă umflate în apă caldă arată ca niște cioturi în miniatură, care nu depășesc 4,5 cm în diametru. Cultivatorii cu experiență recomandă să stropiți partea superioară a comprimatului de turbă cu un strat foarte subțire de nisip pentru a proteja planta de înnegrirea picioarelor.

Este mai bine să așezați tabletele în recipiente de plastic de sub prăjituri, care sunt expuse pe un pervaz luminat de soare, dar nu în lumina directă a soarelui. Este imperativ să creați condiții pentru lumina difuză, blocând sticla de pe fereastră cu o foaie de hârtie. Recipientul este spălat bine și tratat cu o soluție de permanganat de potasiu. Pe măsură ce apar picături de condens pe capac, ventilați și îndepărtați umezeala cu o cârpă curată.

plantarea petuniilor în tablete de turbă

Este important să monitorizați solul umezit corespunzător, să vă exercitați controlul prin apariția unei pete întunecate pe suprafața coloanei de turbă, evitând uscarea, precum și înfundarea. Excesul de umiditate poate fi îndepărtat cu un prosop de hârtie, plasându-l sub tabletele de turbă pentru o perioadă scurtă de timp. Nu permiteți comprimatelor să înceapă să se acopere cu un strat verde sau pânze de păianjen de mucegai alb. Dacă apar focare de ciuperci, trebuie îndepărtate cu un tampon de bumbac înmuiat în permanganat de potasiu.

Semănat date

Timpii de însămânțare pentru diferite soiuri de petunii sunt diferite, dar condițiile pentru creșterea răsadurilor sunt similare. Înapoi în ianuarie este semănat petunia ampelousastfel încât să aibă timp să-și crească genele până la perioada de înflorire. Toate soiurile petunia tery semănat la începutul lunii februarie pentru a-i acorda timp suplimentar pentru a deschide mugurii. Petunia de tufiș este semănată la sfârșitul lunii februarie, dar având în vedere că orele de lumină nu sunt încă suficient de lungi, toate răsadurile au nevoie de iluminare suplimentară.

A hrani mugurii tineri nu sunt necesari pentru a nu-și arde rădăcinile delicate, mai ales că tabletele de turbă sunt umplute cu un amestec echilibrat cu nutrienții necesari. Cu lumină optimă, umiditate și aer proaspăt, răsadurile petuniei cresc și se dezvoltă bine.

Încă o dată despre regulile de plantare a petuniilor

Petunia este iubită de majoritatea grădinarilor pentru florile sale frumoase și înflorirea îndelungată. Cu toate acestea, semințele sale sunt foarte mici și poate fi foarte problematic să crești răsaduri și este scump să le cumperi.Soluția poate fi plantarea petuniilor în tablete de turbă, care sunt turbă comprimată învelite într-o plasă. La turbă se adaugă și oligoelemente, contribuind la creșterea rapidă a plantelor. Mai întâi, tabletele sunt așezate pe o tavă și umplute cu apă din cameră. După 5-10 minute, tableta se va umfla și va crește în înălțime, transformându-se într-un butoi mic. Scurgeți apa și puneți câte o sămânță de petunie în fiecare astfel de butoi folosind o pensetă sau o scobitoare.

plantarea petuniilor în tablete de turbă

Este imposibil să aprofundăm sămânța, petunia se referă la plantele care germinează numai în lumină.

Așezați butoaiele într-un recipient și acoperiți-le cu folie de sticlă sau plastic pentru a crea o mini-seră. Germinarea necesită umiditate și căldură ridicate, astfel încât umeziți comprimatele pe măsură ce se usucă turnând apă în tigaie. Este mai bine să folosiți zăpadă sau apă fiartă așezată, deoarece un exces de săruri minerale afectează negativ creșterea petuniilor. Sera trebuie să fie aerisită zilnic pentru a usca condensul acumulat, altfel puieții se pot îmbolnăvi cu un picior negru.

Îngrijirea suplimentară a plantei

Dacă plantarea petuniilor în tablete de turbă se efectuează la sfârșitul lunii februarie, așa cum se obișnuiește printre grădinari, atunci răsadurile care apar în 10 zile vor avea nevoie de iluminare suplimentară, de preferință cu o lampă fluorescentă. Ora de vară ar trebui să dureze 12-14 ore. Când petunia devine mai puternică și crește în ea câteva frunze reale, sera poate fi deschisă. Plantele sunt transferate în recipiente separate numai după apariția a 6-8 frunze adevărate, împreună cu un butoi de tabletă. Solul poate fi cumpărat cu răsaduri obișnuite.

Sistemul de rădăcină al plantei, dezvoltându-se foarte lent, ulterior se ramifică și se recuperează bine cu leziuni minore în timpul transplantului. Este mai bine să plantați plante atunci când acestea au înflorit deja, alegând pentru aceasta seara sau într-o zi înnorată. Dacă scurtați lăstarii lungi în timp și îndepărtați mugurii care se estompează, petunia vă va încânta mult timp cu înflorirea sa.

Categorie:Aterizare | Petunie