Flori care arată ca bujori: informații utile despre cultivarea lor

Bujorul este o plantă perenă nobilă. Este iubit de mulți grădinari datorită exigenței sale scăzute.

Conţinut:

Caracteristicile cultivării unui trandafir de bujor

Caracteristicile cultivării unui trandafir de bujor

Astăzi există un număr mare de culori care foarte asemănător bujorilor... Aceste flori sunt similare bujorilor nu numai în aparență, ci și în particularitățile îngrijirii lor.

Principalele includ:

 • Bujor a crescut.
 • Ranuncul.
 • Garoafa.

Trandafirul de bujor are o formă foarte asemănătoare cu bujorul.

Mai mult, această floare se distinge printr-o varietate de culori și o aromă plăcută. Aceste plante se caracterizează prin îngrijire nepretențioasă, rezistență la diferite boli și dăunători.

Caracteristici în creștere:

 • Înainte ca. planta trandafiri, solul trebuie fertilizat cu compost sau gunoi de grajd.
 • Gaura pentru trandafir trebuie săpată suficient de adânc, deoarece această plantă are un sistem radicular suficient de dezvoltat, care necesită mult spațiu.
 • Înainte de plantarea trandafirilor, rădăcinile lor sunt tratate cu un preparat special, cu ajutorul căruia creșterea lor este accelerată semnificativ.
 • Este necesar să fertilizați un bujor de trei ori pe an: primăvara (hrănirea plantelor), la mijlocul verii (folosind îngrășăminte cu azot) și în timpul formării mugurilor (îngrășăminte fosfor-calciu).

Udarea acestor plante este necesară pe măsură ce solul se usucă.

În același timp, nu trebuie turnate mai mult de 5 litri de apă pe un tufiș. Tunderea trandafirilor de bujor se face la începutul primăverii, ceea ce contribuie la o înmugurire foarte bună. Și la sfârșitul toamnei, este necesar să tăiați lăstarii care nu s-au copt. Pentru iarnă, trandafirii de bujor trebuie să fie acoperiți. Pentru aceasta se folosesc ramuri de paie sau molid.

Ranuncul în creștere

Ranuncul în creștere

Ranunculus este, de asemenea, numit buttercup de bujor.

Reproducerea acestei plante se face prin tuberculi. Se oferă posibilitatea reproducerii acestei flori prin semințe, dar acesta este un proces destul de laborios, care se explică prin asemănarea destul de scăzută a semințelor. Această floare trebuie plantată în aprilie. Înainte de aceasta, tuberculii trebuie așezați în rumeguș ud timp de câteva ore. Pentru ca tuberculii să nu putrezească, trebuie să fie tratați cu un preparat special înainte de plantare. Ranunculus preferă solul liber și fertil.

Înainte de a planta această plantă, trebuie să alegeți un loc însorit, care se caracterizează printr-un nivel moderat de umiditate.

În caz contrar, floarea poate muri. Ranunculus este foarte ușor de îngrijit. Udarea acestei flori este necesară pe măsură ce solul se usucă. Înainte ca floarea să înceapă să înflorească, trebuie să fie prevăzută cu îngrășăminte organice. În timpul înfloririi acestei plante, este necesar să îndepărtați florile decolorate în timp util. Datorită acestei proceduri, puteți nu numai să păstrați aspectul frumos al plantei, ci și să prelungiți semnificativ perioada de înflorire.

Este strict interzis să iernăm această plantă în pământ.

Ranunculus nu tolerează temperaturile scăzute și moare. De aceea, tuberculii florii trebuie săpate în toamnă și depozitate în rumeguș pe tot parcursul iernii. Este necesar să dezgropați tuberculii imediat după ce tuberculii săi se îngălbenesc.În caz contrar, este posibil ca floarea să nu supraviețuiască iarna.

Caracteristicile garoafelor în creștere

Caracteristicile garoafelor în creștere

Garoafa arată foarte asemănătoare cu unele soiuri de bujor... Diferă de mărimea acestei flori. Garoafa are dimensiuni ceva mai mici. Garoafei nu îi place soarele, așa că atunci când îl plantați, trebuie să alegeți o zonă ușor umbrită.

Caracteristici în creștere:

 • Această plantă este hrănită doar o dată pe an.
 • Înainte de a planta garoafe, trebuie să alegeți un sol care conține cantitatea necesară de calciu.
 • De asemenea, cuișoarele nu tolerează umezeala excesivă, așa că cel mai bine este să alegeți un loc pe un deal atunci când îl plantați.
 • După ce garoafa s-a estompat, o puteți întrerupe.
 • În acest caz, este necesar să părăsiți paginile, a căror înălțime este de 12-17 centimetri.
 • Dacă faceți acest lucru, garoafele vor înflori din nou până la sfârșitul verii.
 • Garoafa din semințe se înmulțește, a cărui aterizare trebuie făcută în luna mai.

Pentru a restabili înflorirea completă a unei garoafe, este necesar să o transplantați la fiecare 5-7 ani.

Bujor trandafir, ranuncul și garoafe sunt flori care nu numai că arată ca bujorii. Aceste plante, ca bujorii, sunt nepretențioase de îngrijit. Acestea necesită udare moderată și tăiere în timp util. Un trandafir de bujori și o garoafă, ca bujorii, sunt capabili să suporte pe deplin condițiile iernii, deci nu trebuie să fie ascunși pentru iarnă.

Toate aceste plante necesită tăiere după înflorire și nu tolerează umiditatea excesivă.

În plus, toate aceste flori sunt foarte asemănătoare între ele sub formă de muguri. Datorită acestui fapt, puteți rafina frumos și organic patul de flori. Mulți grădinari vor putea aprecia designul unui pat de flori cu muguri care au o formă similară, care diferă prin mărime și culoare.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Creştere | Pion
Avatar utilizator anatolii123

Am păstrat câteva informații pentru mine, mulțumesc :) Singur vreau să adaug că agrotehnologia corectă a bujorilor influențează mult longevitatea, așa că fii atent.