Udarea violetelor: rutină, circuit și calitate a apei

Să facem o rezervare imediat - această întrebare se potrivește perfect cu formula, potrivit căreia numărul de opinii despre aceasta este direct proporțional cu numărul de oameni, adică cultivatori de flori.

Prin urmare, sarcina noastră este doar de a informa cu privire la regulile de bază, ca să spunem așa, de bază în acest sens, care nu numai că pot, ci și trebuie completate și modificate prin metoda celor foarte „încercări și erori”, deoarece violeta este exact planta care este în această parte agricultura sa are un câmp fertil pentru experimentare.

Conţinut:

Rutina de udare pentru violete

Rutina de udare pentru violete

Prima regulă general acceptată este că violetele trebuie „udate”, astfel încât solul în care planta este cultivată să nu se usuce, transformându-se într-o bucată de pământ întărită. Cu alte cuvinte, trebuie acordată atenție solul era ud, dar în orice caz nu trebuie să aranjați o „mlaștină” cu măsură.

Cerințe pentru apa pe care o veți uda:

 • Nu ar trebui să fie frig.
 • Bea doar apă moale.
 • Înainte de udare, trebuie apărat o jumătate de zi.

Nu lăsați niciodată apa să intre în contact cu frunzele.

Violetele se caracterizează prin fotosinteză extrem de activă în condiții de lumină naturală, așa că dacă este primăvară sau vară afară, trebuie să udăm dimineața devreme. În alte perioade ale anului, la discreția dvs., udarea în timpul zilei este, de asemenea, acceptabilă ca și în alte perioade ale zilei.

Dacă numai lumina artificială „zâmbește” plantei - uitați de această regulă, deoarece doar sistematicitatea va fi importantă aici - alegeți un timp de udare convenabil pentru dvs. și rămâneți la ea în mod regulat.

În ceea ce privește frecvența udării:

 • Regimul de temperatură al locului în care crește floarea.
 • Cum este iluminat (intensitate).
 • Cât de umed este aerul și care sunt fluctuațiile acestei umidități într-o anumită zonă climatică.
 • Faza de viață a violetei (în perioada de înflorire, cerințele de udare sunt, desigur, mai mari), precum și vârsta acesteia.
 • Cât costă sistemul rădăcină este foarte dezvoltat (dacă rădăcinile au „străpuns” întregul sol, este necesar în mod obiectiv să udăm mai des datorită absorbției rapide a umezelii din pământ).
 • Cât de slăbit este solul cu care crește planta - cu cât este mai dens - cu atât va trebui să se facă mai puțină udare.
 • Din ce este făcută oala (dacă este din plastic, atunci apa se evaporă mai încet decât în ​​lut), în care crește violeta și cât de mare este.

Vârsta violetelor are o importanță deosebită - cei tineri au nevoie de mai multă umiditate, așa că solul ar trebui să fie umed tot timpul.

La adulți, este permisă și uscarea marginii superioare a solului. Un punct important - violetele pot tolera „dieta cu apă”, dar în cazul „apei” - mor. Cultivatorii cu experiență susțin că este posibil să se determine necesitatea udării violetelor atât prin culoarea solului („ușurarea” este un semnal sigur pentru acțiune), cât și prin greutatea oalei cu violeta în sine - toată lumea va simți diferența de greutate dacă „practică” de mai multe ori, „cântărește” înainte și după udarea plantei.

Despre circuitele de irigații

Despre circuitele de irigații

Puteți furniza apă acestei plante:

 • Partea inferioară când este în palet oala se toarnă acel volum de apă, care poate absorbi solul în care crește violeta. Cu toate acestea, puteți uda planta într-un mod diferit - plasând ghiveciul în sine într-un recipient umplut cu apă.
 • De sus, ceea ce trebuie făcut cu multă atenție - curentul de apă trebuie să fie îndreptat către însăși structura vasului, iar ea însăși nu ar trebui să fie „în plină desfășurare” (doar un fir subțire este adecvat), deoarece solul ar trebui să fie nu trebuie lăsat să se erodeze, precum și stropi pe frunzele florii, precum și acumularea de bălți în jurul plantei. În aceste scopuri, aveți nevoie de un „set de instrumente” special - este potrivită o mică adăpătoare cu un canal alungit sau o seringă mare. Faptul că există suficientă apă - veți vedea imediat ce apare în tigaia oalei.

Această din urmă opțiune, deși este mai dificilă, este preferată de majoritatea cultivatorilor de flori, întrucât în ​​acest fel sărurile dăunătoare sunt spălate din sol, în timp ce în primul caz, dimpotrivă, plutesc pe plantă, ceea ce devine distructiv pentru violetă . În ambele cazuri, nu ar trebui să lăsați apa să rămână în tigaie mai mult de 20 de minute, deoarece acest lucru poate putrezi sistemul rădăcină al violetei - prin urmare, scurgerea apei va fi, de asemenea, responsabilitatea dvs. atunci când udați violetele. Folosind un astfel de sistem de irigații care se numește „fitil”.

Constă în faptul că floraria atașează un „fitil” la o oală cu o violetă.

Poate fi un cablu obișnuit sau o bandă de pânză, astfel încât un capăt al unui astfel de „fitil” să fie în orice recipient cu apă (un pahar obișnuit este potrivit), iar celălalt în oala de drenajcare se pune pe rezervorul de apă. Datorită efectului capilar, apa este ridicată în oală cu planta.

Udarea "fitilului" are câteva limitări:

 • Există soiuri de violete care „reacționează” urât la ea.
 • Va trage întreținerea violetelor într-o oală cu un diametru de cel mult 10 centimetri, deoarece planta mai mare are nevoie de mai multă apă.
 • În sezonul rece, apa poate fi prea mică pentru o violetă.

În cazul în care doriți să îndepărtați praful de pe frunze, acest lucru ar trebui făcut astfel încât să se excludă pătrunderea apei în pământ.

Despre ce ar trebui să fie apa pentru violete

Despre ce ar trebui să fie apa pentru violete

Dacă solul din ghiveci are o floare albă, înseamnă că există atât de multe săruri de calciu în apă, încât sistemul radicular al plantei nu poate obține substanțele necesare plantei de pe sol, care asigură-i hrană.

În acest caz, procedați după cum urmează:

 • Fierbeți apă - aceasta va îndepărta majoritatea sărurilor (precipitatul).
 • Oxidați apa cu oțet sau acid citric (în primul caz, o linguriță este suficientă pentru un litru de apă, în al doilea - 5 boabe pentru aceeași cantitate) și turnați oala o dată pe lună.
 • Rămâneți întotdeauna la apă timp de cel puțin 12 ore pentru a rezista la clor și a precipita varul.
 • Apa curentă (indiferent - robinet sau dintr-o fântână), trece prin purificatoarele de uz casnic.
 • Utilizare temperatura camerei apa, deoarece apa rece poate fi fatală pentru violete.

Respectarea acestor cerințe de apă va permite plantei să vă încânte, mai degrabă decât să vă oblige să luați măsuri pentru a o elimina.

Aveți grijă în mod corespunzător de violetă imposibil dacă nu respectați o udare adecvată. Dacă doriți ca planta să „înflorească și să miroasă” - încercați puțin!

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Udare | violet
Avatar utilizator Varvara

Totul este clar despre udarea violetelor, pe baza articolului, mă interesează o altă întrebare, în ce loc este mai bine să cultivați violetele, astfel încât să înflorească des, pe partea însorită, sau este mai bine pentru a nu exista lumina directă a soarelui? ? Aștept cu nerăbdare răspunsurile tale. Vă mulțumesc anticipat.

Lera1 avatar

De cele mai multe ori ud violetele și, în general, toate florile de acasă cu apă fiartă, pre-pregătită, dar mai ales pentru a nu ajuta împotriva înfloririi albe, uneori fierb apă de 2 ori în speranța îmbunătățirii calității .