Incarvillea: caracteristici de cultivare și sfaturi de îngrijire

Incarvillea are un alt nume, mai familiar - gloxinia de grădină. Această plantă este cunoscută multor grădinari datorită mugurilor săi strălucitori, care devin un element excelent al decorului peisajului. Incarvillea a fost numit în memoria celebrului botanist Pierre D'Incarville, care în China a adunat o colecție unică de plante, a cărei perlă era această floare magnifică. Nu este dificil să crești gloxinia de grădină, această specie prinde rădăcini bine pe banda de mijloc.

Conţinut:

Tipuri de incarvile și aspectul lor

Tipuri de incarvile și aspectul lor

În Europa, aceasta nu este o plantă foarte obișnuită, dar acum începe să apară mai des, deoarece merită cel mai apropiat interes al grădinarilor. Doar 14 specii ale acestei flori sunt cunoscute, diferă destul de puternic între ele. Printre acestea se numără anuale și soiuri perene, plantele pot fi erbacee sau subarbustive. Tulpinile la toate speciile sunt erecte, pot fi simple sau ramificate.

Toate speciile sunt caracterizate de rizomi îngroșați, cum ar fi dalii.

Gloxinia de grădină este cultivată datorită verdeaței frumoase și a mugurilor strălucitori, care pot încânta ochiul pentru o lungă perioadă de timp. Florile sunt roșii, roz, albe, galbene, în exterior seamănă cu mugurii gloxiniei de interior, ceea ce explică al doilea nume al plantei.

Astăzi, cele mai frecvente sunt patru tipuri de Incarvillea, care sunt cultivate în multe țări:

 • Incarvillea grandiflora este o specie cu flori mari. Înălțimea acestei plante nu depășește 30 cm, are muguri roz strălucitori cu un centru galben. Este un soi rezistent la iarnă care poate supraviețui frigului rusesc fără adăpost suplimentar.
 • Incarvillea delavayi - Incarvillea Delaway este un soi mai obișnuit, înălțimea sa este de până la 60 cm. Se deosebește în frunzele cu pene, florile pot avea o culoare roz închis, nuanță roz deschis. Această specie nu diferă în ceea ce privește rezistența la iarnă, prin urmare, atunci când o creșteți, trebuie să cunoașteți tehnologiile de protecție.
 • Incarvillea compacta - incarvillea densă are flori purpurii situate pe tulpini scurte, a căror înălțime nu depășește 30 cm. Are frunze cu lobi întregi, sunt situate lângă rădăcină.
 • Incarvillea mairei - Incarvillea mairei este o plantă mică rezistentă la iarnă, care va încânta proprietarul cu muguri mari de culoare roz. Frunzele au o formă ușor disecată, acest aspect arată foarte compact și elegant. Este ușor să o crești: această specie va supraviețui iernii destul de calm și, în prezența mulciului, rezistă calm chiar și vremii reci și dure.

Toate aceste tipuri de Incarvillea se caracterizează prin înflorire îndelungată: muguri noi pot apărea timp de 6-7 săptămâni la rând, adică aproape toată vara. În unele cazuri, pot înflori a doua oară chiar la începutul toamnei, dacă planta este prevăzută cu tot ceea ce este necesar pentru o bună creștere.

Cerințe de îngrijire pentru Incarvillea

Cerința de îngrijire a incarvilei

Gloxinia de grădină nu este o floare foarte solicitantă, dar dacă creați condițiile potrivite pentru aceasta, puteți obține o înflorire mai luxuriantă și abundentă.Este important pentru ea să aleagă locul potrivit în grădină: mai ales, această floare este potrivită pentru o grădină stâncoasă și așezarea pe versanți, deoarece rădăcinile ei se tem foarte mult să se ude.

Chiar dacă îl plantați în paturi de flori și paturi de flori, acestea trebuie ridicate deasupra nivelului solului.

Pentru a obține flori mari cât mai devreme posibil, se recomandă furnizarea Incarvillea cu următoarele condiții de creștere:

 • Iluminat. Pentru a obține flori mari, trebuie să alegeți un loc bine luminat, de asemenea, îl puteți crește la umbră ușoară. Lumina directă a soarelui nu este benefică plantei, deci este important să găsiți echilibrul potrivit.
 • Pamantul. Pentru o plantă, cea mai bună soluție este sol nutritiv argilos nisipos, în care este imperativ să se organizeze un strat de drenaj. Este realizat din nisip grosier sau pietriș fin, pentru aceasta puteți crește Incarvillea în zone stâncoase.
 • Udarea este necesară cu măsură pentru a preveni putrezirea rădăcinilor. În același timp, solul nu trebuie să se usuce.
 • Pansamentul superior este necesar la transplantul de plante: îngrășăminte minerale complexe sau materie organică trebuie aplicate pe sol. În aceste scopuri, se folosește adesea infuzie de mullein, care este introdusă suplimentar în sol în timpul creșterii active a unei plante tinere. Cu toate acestea, este important să nu exagerați: supraalimentarea poate reduce rezistența la iarnă a Incarvillea.
 • Pregătirea pentru iernare. Deși gloxinia de grădină este considerată o plantă rezistentă, trebuie să formeze un strat protector. Mulcirea se efectuează înainte de îngheț, rizomul este acoperit cu aproximativ 10 cm de mulci: include turbă, rumeguș, așchii, ace căzute etc. Când se încălzește, stratul protector trebuie îndepărtat pentru a preveni degradarea rizomilor. Plantele tinere pentru iarnă sunt închise deasupra cu cutii obișnuite din plastic, care oferă o protecție suplimentară lui Satana de ploile de toamnă.

Rizomii plantelor, atunci când partea de la sol moare, sunt dezgropate și trimise în depozit în pivniță, ca o dalie.

Nu este dificil să organizezi condiții bune pentru această plantă, deoarece nu impune cerințe speciale. Este suficient să urmați recomandările generale pentru ca incarvillea să prindă rădăcini și să înceapă încântarea proprietarului cu flori mari interesante.

Reproducerea gloxiniei de grădină

Reproducerea gloxiniei de grădină

Această plantă poate fi propagată în mai multe moduri: prin semințe, butași, uneori folosesc împărțirea rizomilor.

Grădinarii cu experiență preferă să lucreze cu semințe, deoarece folosind această metodă puteți obține noi combinații de culori interesante în muguri și vă va permite să vă desfășurați propria muncă de reproducere. Unii susțin că numai propagarea semințelor vă permite să obțineți cele mai rezistente și viabile plante.

Incarvillea crește rapid, astfel încât efortul de transplant va da roade foarte curând.

Semințele sunt așezate în pământ la o adâncime de 1 cm și udate bine. După o săptămână, puteți aștepta să apară primii lăstari: răsadurile apar de obicei inegal. În viitor, lăstarii care au câștigat putere pot fi ușor transplantați pe teren deschis într-un pat de flori. Culesul se efectuează atunci când planta are deja frunze reale. Răsadurile nu prind rădăcini foarte bine, așa că mulți grădinari plasează imediat semințele de Incarvillea în teren deschis - în acest caz, rata de germinare poate fi chiar mai mare.

Mult mai des folosit propagarea prin butașideoarece aceasta este cea mai ușoară metodă pentru grădinarii începători:

 • Pentru el, o frunză mare și sănătoasă este tăiată din rozeta de frunze, care ar trebui să aibă și o parte a tulpinii.
 • Sfârșitul tăierii trebuie să fie scufundat într-o soluție specială care promovează creșterea rapidă a rădăcinilor, astfel de preparate sunt vândute în farmacii și magazine speciale.
 • După plantare, tulpina dă rădăcini timp de cel puțin 2-3 săptămâni, iar o rozetă complet formată de frunze cu pedunculi va apărea abia de anul viitor.
 • După un an, planta formează rădăcini tuberoase, care pot fi folosite ulterior pentru reproducere.

La începutul primăverii sau începutul toamnei, puteți utiliza acest tip de reproducere, ca despărțirea unui tufiș:

 • Cu o lopată sau cuțit, rizomul este împărțit în părți, astfel încât pe toate procesele să existe puncte de creștere pentru lăstari noi.
 • După aceea, sămânța rezultată este îngropată în sol, gulerul rădăcinii ar trebui să fie situat la aproximativ 5 cm sub suprafață.
 • Plantarea în pământ trebuie efectuată numai după ce temperatura atinge 18-20 de grade, altfel rizomul nu poate prinde rădăcini.

Utilizarea incarvillea pe site

Utilizarea incarvillea pe site

Incarvillea este o plantă uimitor de frumoasă care poate fi transformată cu ușurință regina oricărei grădini... Gloxinia de grădină oferă oportunități bogate pentru decorațiuni florale, mai ales dacă pe site sunt cultivate mai multe specii simultan. Este plasat în grădini de stâncă, deoarece arată minunat printre pietre, poate fi plasat și pe diverse dealuri.

Patria acestei flori este China, deci poate fi cea mai bună soluție dacă casa este decorată în stil oriental.

Această plantă va decora locul cu flori mari, cu o aromă plăcută, iar soiurile pot fi selectate în funcție de culoarea mugurilor. Îi este ușor să găsească un loc lângă casă, acesta poate fi amplasat într-o grădină de flori, integrându-se în compoziția generală. În plus, poate fi amplasat separat, apoi incarvillea va deveni un decor decorativ bun pentru site și va fi întotdeauna la vedere.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.
 
Avatar utilizator Julia2705

Cultiv Incarvillea pentru primul an. Mai întâi am cumpărat semințele și apoi am văzut tuberculul din magazin - l-am cumpărat. Din tubercul, frunzele complexe au fost disecate rapid și în curând a apărut un peduncul. Florile s-au deschis când pedunculul avea aproximativ 15 cm, iar în timp a crescut la 50 cm. Acum semințele se coacă deja în păstăi. Îmi place foarte mult această plantă. Din 9 semințe - doar 2 bucăți, sper să le văd înflorind anul viitor. Probabil că nu voi dezgropa plante tinere pentru iarnă, ci doar le voi încălzi.