Cultivarea porumbului în țară - ușor și simplu

 

Este dificil să găsești un produs mai gustos și mai sănătos vara decât știulete de porumb fiert. Dar nu toată lumea știe că zaharurile sănătoase care fac parte din boabe încep să se descompună literalmente după câteva ore după recoltare, iar conservarea porumbului ar trebui, de asemenea, să se facă rapid. Bineînțeles, puteți menține timpul de la recoltare până la începutul preparării produsului sub control numai dacă porumbul este cultivat și recoltat cu propriile mâini.
 
Se crede că cultivarea porumbului în țară este un proces foarte laborios și nerecunoscător. De fapt, nu sunt necesare abilități și cunoștințe speciale, dar întreaga familie va aprecia recolta rezultată. Opinia că porumbul poate fi cultivat cu succes numai în regiunile sudice este, de asemenea, nedreaptă - crește bine și dă roade pe banda din mijloc.
 
  • Cel mai bine este să plantați semințe într-o perioadă în care pământul s-a încălzit deja bine, în caz contrar mugurii fragili pot muri.
  • Dacă este necesar, puteți acoperi culturile cu material de acoperire până când apar lăstari.
  • Solul trebuie să fie bine fertilizat, dezvoltarea normală a plantelor dă un sol ușor acid.
  • Semințele sunt cel mai bine achiziționate din magazine specializate, unde sunt disponibile o mare varietate de soiuri de porumb dulce cu gust excelent. În plus, soiurile moderne oferă o recoltă bogată - de regulă, două sau trei urechi cu drepturi depline cresc pe o tulpină.
 
Cultivarea porumbului în țară va necesita, de asemenea, plivirea și fierberea de două sau de trei ori. Pe măsură ce apar lăstari laterali, se recomandă îndepărtarea acestora. Cultura este recoltată în timpul maturității lăptoase a boabelor - în această perioadă acestea sunt cele mai gustoase și conțin cantitatea maximă de nutrienți.
Categorie:Creştere