Degetele doamnelor: struguri care pot fi cultivate în țară

Struguri Degete de damă, stafide Shah, Bokalny. Toate acestea sunt numele populare ale vechiului soi popular Husaine white. Dragostea grădinarilor pentru acest soi se explică prin gustul armonios special al fructelor de pădure, natura relativ nepretențioasă a plantei, randamentul abundent și rezistența excelentă la transport.

Există puține dezavantaje ale soiului, dar sunt semnificative. În primul rând, strugurii nu sunt bine adaptați condițiilor reci și geroase, ceea ce înseamnă că poate fi cultivat numai în climă caldă și umedă. Nu degeaba Asia Centrală este renumită pentru cele mai bune recolte ale degetelor doamnelor. În al doilea rând, acest tip de cultură este foarte susceptibil la boli. Dar chiar și aceste dificultăți de îngrijire pot fi tratate dacă se dorește. Să aruncăm o privire mai atentă despre cum să o facem corect.

Conţinut:

Plantare, hrănire, udare

Plantare, hrănire, udare

Locul de aterizare este însorit, la adăpost de vânt. Deoarece acest soi de struguri se tem de îngheț, ar trebui luat în considerare un sistem de adăpost pentru iarnă. Plantarea unei viță de vie este mai bună pe o pantă sudică sau de-a lungul unui zid natural de apărare.

Degetele doamnelor aparțin unui tip de cultură de la mijlocul sezonului.

Este demn de remarcat faptul că cultivarea strugurilor cu fructe albe și verzi în climă temperată este mai ușoară decât cu cele întunecate. Acest lucru se datorează cantității de soare necesară pentru ca fructele să se coacă.

Planta necesită:

 • Stratul de sol adânc și drenaj obligatoriu.
 • Dacă solul este acid, trebuie să adăugați var în cantitate de 150 de grame pe metru pătrat de suprafață.
 • De asemenea, puteți adăuga la substrat compost și îngrășăminte pe bază minerală.
 • Vița de vie cu siguranță va avea nevoie de sprijin. De obicei, se utilizează stâlpi din lemn, pe care se întinde firul. Distanța dintre tije trebuie să fie de aproximativ 30 cm.

Cultura este plantată de la mijlocul toamnei până la începutul primăverii. Pentru zonele mai nordice, se recomandă plantarea strugurilor în primăvară, când mugurii nu au înflorit încă. Soiul Degetele doamnelor este caracterizat de o creștere intensă, dar lăstarii tineri se coc târziu.

O viță tânără și slabă este transferată într-o seră pentru iarnă și plantată în sol după terminarea înghețului.

Când plantați butași, este important asigurați-vă că la nivelul sistemului radicular solul se încălzește până la cel puțin 10 ° C. Dacă planta este altoită, atunci tulpina trebuie adâncită în sol, astfel încât locul de altoire să rămână la suprafață. După plantare, strugurii trebuie să fie udați și mulciți. Compostul este cea mai bună opțiune.

Amintiți-vă că o viță de vie plantată pe un perete necesită mai multă udare. De asemenea, strugurii au nevoie de o prezență constantă de magneziu în sol.

Tunderea soiurilor de struguri degetele doamnelor

Tunderea soiurilor de struguri degetele doamnelor

O caracteristică a strugurilor degetelor doamnelor este un număr extrem de redus de procese capabile să producă fructe. Prin urmare, elementul principal în îngrijirea soiului va fi în timp util și tăiere competentă.

Când efectuați procedura, trebuie să respectați cerințele de bază:

 • Lăstarii lăsați pentru rodire trebuie să fie lipsiți de daune cauzate atât de condiții meteorologice, cât și de boli.
 • Este necesar ca lăstarii selectați să fie coapte, adică complet extinse în lungime.
 • Tulpinile medii trebuie alese. La o plantă adultă, vor avea un diametru de aproximativ 10 mm.Procesele excesiv de groase se îndoaie slab și se rup adesea. În plus, mugurii de fructe nu se coc bine pe ei. Ramurile prea subțiri au un aport insuficient de elemente pentru nutriție.
 • Este important să respectați măsurile de siguranță pentru a nu deteriora lăstarii vecini, deoarece rănile de pe ramurile perene nu se vindecă.
 • Pentru a găsi drumul în jurul numărului de procese care trebuie lăsate, trebuie să numărați numărul de ochi.
 • De obicei, sunt lăsate 8 până la 12 bucăți pe metru pătrat de suprafață.

Dacă vița de vie a suferit de frigul de iarnă, atunci trebuie stabilit cu exactitate dacă ochii sau lemnul sunt deteriorați.

Unii grădinari recomandă să lăsați mai mulți ochi pe tufiș pentru a compensa astfel pierderea unora dintre ei după îngheț. Dimpotrivă, alți specialiști consideră că lăsarea unei rezerve crește numărul inutil de operații, deoarece apare o intensă apariție a numeroase procese din mugurii latenți și laterali.

Tehnica de tăiere în sine are, de asemenea, anumite reguli:

 • Tăierea trebuie să fie absolut curată. Pentru aceasta, se folosește cea mai ascuțită tăietoare.
 • Tunderea ramurilor vechi trebuie făcută astfel încât zona plăgii să fie minimă. Pentru aceasta, cel mai bine este să tăiați în unghi drept.
 • De asemenea, tulpinile vechi nu sunt tăiate foarte aproape de bază.
 • Lăstarii tineri trebuie îndepărtați deasupra ochiului inferior. Distanța de la acesta trebuie să fie între 1 și 3 cm.

Probleme de cultivare

Probleme de cultivare

Pentru varietatea degetelor doamnelor, cea mai frecventă este înfrângerea făinării. Strugurii sunt mai rezistenți la mucegai, dar poate apărea și această boală. A treia boală comună a soiului este putrezirea boabelor.

La struguri, este important să se ia în considerare simptomele emergente ale problemelor într-un complex, observând dezvoltarea după manifestările lor.

Acest lucru se datorează faptului că multe dintre semnele diferitelor boli sunt foarte asemănătoare între ele. Bolile culturii pot fi temporare, aparând adesea într-un singur sezon și cronice. Pentru struguri Degetele doamnelor se caracterizează prin afecțiuni sezoniere. Apariția bolilor este de obicei cauzată de condițiile meteorologice și, prin urmare, pot fi prezise posibile dificultăți.

Măsurile de prevenire și control sunt:

 • În aerisirea constantă a tufișurilor.
 • Tratamentul cu medicamente eficiente precum Amistar.
 • Pulverizare primară cu lichid Bordeaux.
 • Îndepărtarea promptă a frunzelor de plante infectate.

Astfel, varietatea degetelor pentru femei este destul de potrivită în creștere și reproducere... Mai mult, recolta este mare: o grămadă de boabe mari alungite cântărește o jumătate de kilogram. Sub rezerva tuturor condițiilor de detenție, vă puteți aștepta cu încredere la o recompensă generoasă și gustoasă.

Mai multe informații despre plantarea strugurilor pot fi găsite în videoclip.
 
Categorie:Creştere | Struguri
Manager88 avatar

 

Dulceața copilăriei. Aveam astfel de struguri. Rodește mult timp cu o îngrijire bună - până la 5-8 ani și apoi, din păcate, începe să moară.

Poza utilizatorului Anna

Îmi place acest soi de struguri! dar aici în nord-vestul nostru nu crește și nu va crește. Unele soiuri albastre sunt plantate în dachas - foarte, foarte tarte.

Avatar utilizator seos1003

Îmi doresc foarte mult să plantez acest soi de struguri în grădina mea, dar clima nu este deloc potrivită. Totul îngheață iarna.

Avatar utilizator Ksenia

Acest soi de struguri este iubit de întreaga mea familie și, bineînțeles, și eu. Numai că nu funcționează pentru ao crește, este bolnav în mod constant. Unele pete albe apar pe frunze, nu știm ce să facem. Ne mulțumim doar cu struguri de pe piață și, așadar, vrem să-l cultivăm cu propriile mâini.

Spune-mi cum să protejez acest soi de îngheț, altfel anul trecut mi-a înghețat. Soiul este bun, vreau să nască)

Inga avatar

Trebuie să acoperiți strugurii pentru iarnă cu agrofibre. Practic, convenabil și cel mai important, înghețul nu va ajunge la rinichi.

Cât de mult îmi place acest soi, am imediat amintiri de vară și un foișor sub podgorie. În plus, este nu numai gustos, ci și sănătos. Semințele de struguri curăță perfect colonul, elimină toxinele și toxinele din organism. Și, de asemenea, cu ajutorul acestuia, puteți scăpa de excesul de greutate.

Soi de struguri rece. Foarte gustos, la aceeași varietate crește în țară. Dar doar pentru udare, ar fi bine să sapi țevi în pământ în poziție verticală. Când udați, umpleți conductele cu apă. Acest lucru este astfel încât apa să intre mai adânc în pământ.