Geyherella: caracteristici, îngrijire și reproducere

Geyherella este o plantă erbacee care s-a format prin încrucișarea tiarella și geychera. Această plantă are un aspect foarte atractiv, care vă permite să o utilizați pentru a decora paturi de flori și, de asemenea, să adăugați varietate designului peisajului.

Conţinut:

Descrierea plantei

Descrierea plantei

Frunzele Heycherella au o culoare foarte frumoasă. Culoarea frunzelor combină verde strălucitor, violet și galben. Ele sunt caracterizate prin densitate, iar în heycherella albă, sunt puternic disecate.

Frunzele acestei plante sunt capabile să-și mențină aspectul până la înghețuri. Această plantă înflorește în iulie-august.

Florile Heycherella se caracterizează prin pufos. Toate florile acestei plante sunt colectate într-o paniculă, ceea ce conferă originalitate aspectului acestei plante.

Heycherella crește în zone însorite sau semi-umbrite, care se caracterizează prin slăbiciune și niveluri moderate de umiditate.

Geyherella aparține categoriei plantelor perene și crește în aceeași zonă timp de 2-3 ani. Rădăcinile acestei plante sunt destul de groase, sunt situate foarte aproape de suprafața pământului. Tufa de heycherella are o formă sferică, ceea ce o face deosebit de atractivă.

Înălțimea tufișului este destul de scăzută, ceea ce permite plantarea acestuia ca plantă de bordură.

Caracteristicile îngrijirii heycherella

Caracteristici de îngrijire

Heycherella este o plantă non-capricioasă.

Sunt caracterizată printr-un nivel ridicat de rezistență la îngheț și sunt capabili să reziste înghețurilor sub zăpadă până la -40 de grade.

Îngrijirea acestei plante este destul de simplă:

 • Toamna, după primul îngheț, este necesar să mulciți tufișul. Acest lucru va împiedica planta să se umfle primăvara, ceea ce poate duce la moartea acesteia.
 • Această plantă poate crește la umbră și poate tolera seceta. Dar pentru o mai bună înflorire a tufișului, acesta trebuie udat sistematic. În solurile umede, tufișul crește mult mai luxuriant.
 • Heycherella este capabilă să germineze în orice sol. Dar, cel mai bine este să plantați această plantă în soluri bine drenate, care se caracterizează prin capacitate scăzută de umiditate.
 • Heucherella trebuie plantată în sol argilos sau în sol nisipos care are o cantitate suficientă de humus.
 • Pentru a prelungi perioada de înflorire a lui Heycherell, este necesar să se facă sistematic hraneste-i... Pentru a face acest lucru, puteți utiliza humus sau îngrășăminte complexe.

Înmulțirea plantelor

Înmulțirea plantelor

Reproducerea acestor plante trebuie făcută în a doua jumătate a verii.

Această acțiune se realizează cu prin împărțirea butașilor... În această perioadă, rădăcinile sunt capabile să încolțească mult mai repede decât primăvara. Unele soiuri ale acestei plante pot răsări. Unele dintre soiurile acestei plante trebuie să fie separate foarte des în scopul întineririi. Acest lucru împiedică tragerea tulpinilor și vârfurile să se usuce.

Această plantă se reproduce în mai multe etape, care includ:

 • Săpat un tufiș.
 • Tăierea părților uscate ale bucșei.
 • Separarea rizomilor în părți.
 • Îngroparea unor părți din tufiș în pământ.
 • Udarea tufișului.

Dacă nu este necesară reproducerea Heycherella, atunci aceasta poate fi transplantată în întregime, doar pentru a îndepărta lăstarii rizomilor.

Boli Heycherell și dăunători

Boli și dăunători

Dacă aveți grijă corespunzător de această plantă, atunci heycherella nu va ceda la boli și diferite boli nu o vor ataca.

Cel mai adesea această plantă este atacată de melci, care roșesc găuri în frunzele sale:

 • Mucusul rămâne pe frunze după dăunători.
 • Pentru a intimida melcii, este necesar să se trateze solul sub tufișurile de heycherella cu var de puf.
 • Această procedură se face în timpul activității crescute a melcilor - seara sau dimineața.
 • Foarte des această plantă cedează atacurilor gărgăriței brazdate, care se hrănește cu rădăcini subțiri. Acest lucru face ca partea de sus a plantei să se usuce.
 • Puteți scăpa de acest dăunător cu rumeguș. Acestea trebuie să fie înmuiate în creolină (pentru o găleată de rumeguș sunt necesare una sau două linguri de creolină). Acest amestec trebuie împrăștiat în jurul tufișurilor.
 • De asemenea, pudra de muștar este adesea utilizată împotriva dăunătorilor, care trebuie diluați în apă în proporție de o lingură de muștar pe litru de apă. Această soluție trebuie presărată cu tufișuri de heycherella.

Boala este, de asemenea, rareori tolerată de această plantă.

Dar totuși se întâmplă. Heycherella este adesea atacată făinarea... Această boală se caracterizează prin apariția de flori albe pe frunzele plantei. Pentru combaterea acestei boli, se folosește un fugnicid special.

Verile umede și calde pot provoca pete maro pe Heycherells. Această boală poate strica foarte mult aspectul plantei. În timpul acestei boli, apar pete maronii deschise de diferite forme. Pentru a combate această boală, se utilizează medicamente care conțin cupru. Este necesar să pulverizați tufișurile heykherella o dată la două săptămâni.

Heycherella este foarte rezistentă la boli și dăunători. Pentru a evita deteriorarea plantei, aceasta trebuie asigurată cu grijă deplină.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Creştere | Geyherella
Lera1 avatar

Este posibil să începeți această plantă pentru grădinarii începători? După cum înțeleg, nu este foarte ușor de îngrijit, mi-a plăcut foarte mult, îmi poate decora grădina, dar mă tem că nu o voi stăpâni.