Struguri vikingi: descriere, plantare, cultivare și îngrijire

Unul dintre avantajele acestui soi este lipsa de pretenție și capacitatea de a depozita fructe pentru o lungă perioadă de timp pe tufișuri, pe măsură ce fructele de padure atârnă. Cu toate acestea, în cazul înghețurilor severe, se recomandă acoperirea plantei, deoarece există riscul de îngheț.

Conţinut:

Caracteristicile strugurilor vikingi

Caracteristicile strugurilor vikingi

Strugurii vikingi sunt foarte soiuri timpurii și este o formă hibridă de cantină:

 • Perioada de maturare a strugurilor variază de la 105 la 110 zile.
 • Tufișurile se disting prin ramuri puternice și viguroase, iar floarea are două sexe.
 • Ciorchinii de struguri sunt suficient de mari, în formă de con.
 • Fructele de friabilitate medie cu îngrijire de înaltă calitate pot ajunge la o greutate de 600-900 de grame.
 • Boabele albastru închis au dimensiuni destul de mari de 22 mm x 34 mm.
 • Pulpa este suculentă și densă, cu un gust delicat armonios.
 • Frunzele viței de vie sunt mari, cu cinci lobi și au o crestătură pețiol deschisă. Pot fi depozitate pe tufișuri pentru o perioadă lungă de timp, până la sfârșitul lunii septembrie.

În timpul cultivării, lăstarii se coc devreme și complet. Soiul are o rezistență excelentă la îngheț. Rezistă la temperaturi de până la minus 21 de grade.

Viile sunt tăiate la aproximativ 6-8 ochi. Soiul este rezistent la transportul pe distanțe lungi.

Potrivit pentru creștere pe un complot personal.

Pentru cultivarea strugurilor, este recomandabil să selectați versanții sudici sau sud-vestici, deoarece protejează planta de vânt și au capacitatea de a topi rapid zăpada. Un sol moale și ușor de încălzit este ideal pentru cultivarea strugurilor.

La plantarea răsadurilor, trebuie evitate solurile argiloase și zonele mlastinoase.

Înainte de plantare este important să fii atent la adâncimea apei subterane. Deci, dacă apa este situată la o distanță apropiată de suprafața solului, atunci este recomandat să umpleți solul aproximativ 1,5 metri. În plus, solul nu trebuie să aibă o reacție alcalină ridicată, care poate fi determinată folosind hârtie simplă de turnesol.

Caracteristicile plantării și cultivării plantelor

Plantare și plecare

Este recomandabil să plantați struguri în sezonul de primăvară, după ce ați pregătit solul în avans în toamnă. Înainte de apariția vremii reci, este necesar să se elibereze solul de excesul de apă. În solurile argiloase, drenajul trebuie utilizat pentru a îmbogăți solul.

Dacă solul are un conținut redus de materie organică, se recomandă adăugarea de turbă, gunoi de grajd sau humus.

În funcție de condițiile climatice puteți începe să plantați de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii mai. Nu trebuie să vă grăbiți devreme, să plantați planta sau să întârziați cu plantarea, deoarece are un sezon de creștere scurt și este posibil să nu prindă rădăcini și să moară. Deci, pe banda de mijloc a țării noastre, plantarea în perioada de toamnă nu va fi relevantă.

Este important să alegeți răsadul potrivit pentru cultivarea ulterioară.

Fotografiile și sistemul rădăcină nu trebuie deteriorate. Înainte de plantare, dacă există rădăcini, frunze și lăstari care sunt deja morți, acestea trebuie îndepărtate cu atenție. Sistemul rădăcină nu trebuie să fie în soare sau în vânt deschis pentru o perioadă lungă de timp, deoarece acesta este plin de daune.

Plantarea răsadurilor de struguri Viking constă din următoarele etape:

 • Lăstari de tăiere pe răsaduri pentru aproximativ 2-3 muguri și așezarea părții superioare a lăstarilor în pas de grădină, parafină sau ceară.
 • Săpați o gaură de plantare și umpleți-o cu sol nutritiv sau humus.
 • Înainte de a scufunda planta în sol, sistemul radicular trebuie să fie scufundat într-un amestec special. Pentru a pregăti amestecul, este necesar să se dilueze componente precum mulleina putrezită, apă și argilă la starea de smântână.
 • Scufundați planta în gaură și umpleți solul, tamponând cu grijă solul din jurul său. Stropiți cu apă caldă.
 • Din partea de sus a răsadului, este necesar să se efectueze procedura de hilling. Și în procesul de germinare a lăstarilor, este necesar să se controleze astfel încât numărul lor să nu depășească 2-3, eliminând lăstarii inutili.

Plantarea competentă a strugurilor vă va permite să obțineți o recoltă bună timp de mulți ani.

Cum să îngrijești corect o plantă?

Îngrijirea plantelor

Distanța dintre răsadurile plantate nu trebuie să depășească sau să fie mai mică de 1-1,25 metri. În primele etape ale creșterii, răsadurile necesită o atenție specială și au nevoie de îngrijire de calitate - slăbirea solului, tăierea copiilor vitregi etc.

În procesul de creștere a unei plante, trebuie să acordați atenție fertilizării:

 • În regiunile nordice, terenul are mai puțini nutrienți, deoarece conține în principal soluri argiloase și nisipoase.
 • Cea mai optimă fertilizare este gunoiul de grajd, care este produs în perioada de toamnă.
 • Nu este recomandabil să folosiți îngrășăminte pe bază de elemente de azot, deoarece acestea duc la o încetinire vizibilă a creșterii lăstarilor.
 • Turba, cenușa de lemn, compostul, excrementele păsărilor sunt îngrășăminte eficiente pentru cultivarea strugurilor.
 • Plantele nou plantate necesită hrănire regulată. Cu vârsta, cantitatea de îngrășământ scade.
 • Cu cât solul este mai puțin fertil, cu atât mai mult trebuie îmbogățit. materie organică și oligoelemente.

Udarea excesivă trebuie evitată, mai ales în a doua jumătate a verii.

Lăstarii tineri trebuie protejați de acumularea unor cantități mari de apă. Nu este recomandat să vă grăbiți să deschideți plantele recent plantate după iarnă, deoarece acestea nu sunt rezistente la îngheț. Respectarea acestor reguli va ajuta la creșterea unei recolte bogate.

Mai multe informații despre strugurii Vikong pot fi găsite vizionând videoclipul.

Categorie:Creştere | Struguri
Manager88 avatar

Cele mai suculente și mai dulci struguri. Iarna, este plină de ea pe rafturile magazinelor, deoarece se coace târziu și este bine conservată. Cu toate acestea, este foarte dificil să-l crești. Vecinii au fost crescuți. Boabele sunt mici și acre.