Cultivarea unui trandafir folosind butași

Fiecare dintre noi a primit buchete frumoase și a vrut mereu să ne încânte cu aspectul său cât mai mult timp. Pentru a crește un trandafir dintr-o tulpină dintr-un buchet, acest ghid vă va ajuta, unde fiecare pas este descris în detaliu.

Conţinut:

Metode de tăiere a trandafirilor

Metode de tăiere a trandafirilor

Fiecare grădinar are al său metoda de crestere plante din grădina sau sera dvs. De asemenea butași de trandafiri are mai multe metode de bază. Nu este greu să găsești unul potrivit, principalul lucru este să știi cum și unde vor fi crescuți trandafirii.

Principalele metode de altoire:

 • Metoda lui Burito. Nu există instrucțiuni clare pentru cultivarea trandafirilor din butași folosind această metodă. Câteva sfaturi utile - pregătiți tulpini de 15-20 cm lungime și tratați-le cu preparate de creștere. După această procedură, trandafirii trebuie înveliți în hârtie umedă și păstrați într-un loc întunecat la o temperatură care nu depășește 18 grade Celsius. Înrădăcinarea are loc în mai puțin de 50% din încercări.
 • Înrădăcinarea butașilor vara. Pentru înrădăcinare, butașii sunt preluați dintr-o plantă tânără, care abia începe să înflorească sau dintr-o lăstară decolorată. Tulpina este tăiată cu un cuțit ascuțit într-un unghi oblic. Apoi toate butașii pregătiți sunt legați în ciorchini în funcție de varietatea de flori, așezați într-o soluție pentru creștere. Florile sunt plantate în pământ la un unghi de 45 de grade, acoperite cu o sticlă de plastic.

Udarea butașilor ar trebui să fie rară, îndepărtați buruienile la timp și slăbiți pământul din jurul plantei.

Metoda de înrădăcinare a trandafirilor în cartofi

 • Metoda de înrădăcinare a trandafirilor în cartofi. O metodă foarte simplă, dar eficientă. Constă în faptul că butașii pregătiți sunt blocați în tuberculii de cartofi, după care cartofii sunt îngropați în pământ. Datorită faptului că trandafirul primește toate substanțele necesare creșterii din cartofi, apariția rădăcinilor are loc mult mai repede.
 • Metoda Trannois. Principalul lucru în această metodă este pregătirea corectă a butașilor pentru înrădăcinare. Trandafirul este pregătit după cum urmează: tăiați vârful florii, puteți tăia câteva frunze. Când observați că mugurii sunt umflați, trebuie să tăiați imediat butașii. Cel mai bun moment pentru acest proces este iunie-iulie, când se termină prima înflorire. Butași sunt tăiați 20 cm lungime și câteva frunze de sus sunt lăsate. Grădinarul recomandă plantarea trandafirului într-un loc însorit. Pentru cea mai bună aprovizionare cu oxigen a tăierii, acesta este plantat la un unghi de 45 de grade. Tulpinile plantate sunt acoperite cu o sticlă de plastic, partea superioară trebuie să fie umbrită cu iarbă sau frunze. Lăsați sticla până la iarnă, chiar dacă apar frunze.
 • Butași de iarnă. Această metodă implică faptul că butașii trandafirilor se efectuează în toamnă, înainte de iarnă. Acest lucru echivalează cu menținerea trandafirilor în viață până în primăvară. Această metodă este utilizată dacă este necesar să se păstreze acest tip special de trandafir.
 • Metoda de înrădăcinare trandafiri în apă... Doar tipurile locale de trandafiri sunt potrivite pentru această metodă. Butași pregătiți corespunzător sunt așezați în apă. Apa distilată este potrivită pentru altoire, dar nu fiartă. Îngrijirea constă în înlocuirea la timp a apei. Când apar rădăcinile, trandafirii sunt plantați, de regulă, într-un loc permanent de creștere, acoperiți lăstarul cu un borcan sau o sticlă de plastic.
 • Metoda de altoire într-un pachet. Metoda este foarte simplă, dar aveți nevoie de un mușchi special pentru ao implementa.Butași pregătiți sunt așezați în mușchi pregătit și așezați într-o pungă. Geanta este umflată și strâns legată, apoi atârnată de fereastră, până se formează primele rădăcini. Rădăcinile ar trebui să apară în a treia sau a patra săptămână. Se formează ceață în pungă și, prin urmare, umezeală, ceea ce face posibilă creșterea lăstarilor.

Înrădăcinarea unei tăieturi de trandafir acasă

Înrădăcinarea unei tăieturi de trandafir acasă

Pentru procesul de înrădăcinare, este recomandabil să folosiți trandafiri „de casă” care nu sunt aduși din alte țări. Aceste tulpini sunt mult mai ușor de cultivat.

Merită să acordați o atenție specială căruia sunt folosite butași - lignificați sau semi-lignificați.

Procentul de trandafiri în creștere din butași semi-lignificați este mult mai mare.

Pregătirea tăierii pentru înrădăcinare are loc în mai multe etape:

 1. Tăiați butași... Cel mai bun moment pentru asta sunt orele de dimineață. Partea de mijloc a unei tulpini semi-lignificate este potrivită pentru înrădăcinare. Lungimea potrivită a butașilor pentru creșterea trandafirilor nu depășește 15 centimetri, cu câteva frunze pe ea. Tăierea trebuie făcută cu un instrument ascuțit steril, puteți lua o lamă sau un cuțit clerical. Tăierea trebuie făcută sub mugurii care au ieșit și îndepărtați întotdeauna frunzele inferioare.
 2. Tratamentul butașilor cu un stimulent de creștere. Butașii de trandafiri se înrădăcinează mai bine dacă sunt păstrați o perioadă într-o soluție stimulatoare. O astfel de soluție poate fi achiziționată în magazine specializate sau pregătită de dumneavoastră acasă. Pregătiți o astfel de soluție din miere și apă cu adaos de frunze vii.
 3. Direct plantarea butașilor... Pentru plantare, este necesar un amestec de sol special pregătit. Aceeași cantitate de gazon și humus este turnată în oală. Pentru a evita putrezirea trandafirului, solul poate fi udat cu o soluție de permanganat de potasiu. Butașii sunt plantați cu câțiva centimetri adâncime și acoperiți cu borcane pentru a crea un efect de seră.
 4. Îngrijirea butașilor în timpul creșterii. Ghivecele cu trandafiri se așează cel mai bine într-un loc cald, bine luminat. În primele două săptămâni, trebuie să vă asigurați că lumina soarelui strălucitoare nu cade pe ghivece. Puteți uda butașii cu apă de la robinet, încălzită la temperatura camerei. După o lună, butașii ar trebui să înceapă să prindă rădăcini, se așteaptă să apară primele frunze și rădăcini. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci puteți ridica ușor borcanul, astfel încât planta să se obișnuiască cu noul habitat.

Propagarea trandafirilor prin butași

Propagarea trandafirilor prin butași

Dacă doriți să propagați un trandafir prin butași, atunci acest lucru se poate face destul de repede, în una sau două sezoane. Pentru a crește un trandafir, urmați câteva reguli:

 • Alegerea unui loc. Pentru propagarea butașilor, va trebui să găsiți un loc în grădină în care lumina directă a soarelui să nu cadă, dar chiar și atunci lumina ar putea pătrunde liber în sit.
 • Amorsare.

Cel mai bun sol pentru acest proces este nisipul.

În ea, butașii se înrădăcinează rapid și, de regulă, nu putrezesc. Plantează trandafiri ai nevoie de câțiva centimetri adâncime. Pentru plantare, pregătiți o gaură mai mare de zece centimetri adâncime, apoi turnați un strat de sol fertil, de aproximativ 5-7 centimetri, și un strat de nisip deasupra.

 • Pregătirea serelor. Pentru prima iernare a butașilor, este necesar să izolați sera, dacă este mare, atunci puteți face pur și simplu încălzire. O mică seră special concepută pentru butași necesită acoperire suplimentară a plantelor. Dacă un tufiș cu drepturi depline s-a format dintr-un butaș plantat primăvara, atunci până la iarnă puteți izola rădăcinile pentru mai multe sezoane la rând.


Poza utilizatorului Anna

Întotdeauna mi-am dorit să păstrez trandafirii pe care i-am donat, pentru că sunt atât de frumoși. Dar nu s-a dovedit a fi făcut niciodată, chiar dacă au apărut rădăcini, apoi, după transplantarea plantei în pământ, a murit întotdeauna.

Am cumpărat butași de trandafir de patru ori și nu am putut crește. În primăvară voi încerca să fac așa cum este scris în articol, sper să cresc.

Avatar Goshia

Desigur, un trandafir poate fi cultivat dintr-o tăiere, dar rezistența la îngheț va fi foarte mică și astfel de flori pentru iarnă vor trebui să fie bine acoperite. Am reușit să cresc mai mulți trandafiri din butași, dar, numai din florile locale, trandafirii importați nu au prins rădăcini.