Roșia Volgograd este o super descoperire pentru locuitorii de vară

Roșiile sunt o cultură destul de comună. Creșterea modernă oferă grădinarilor o mare varietate de soiuri, din care poate fi foarte dificil de ales. Pentru grădinarii cu experiență, aceasta nu este o problemă: fac acest lucru de mai bine de un an și au identificat deja cele mai bune pentru ei înșiși. Și printre cele mai bune soiuri, roșiile Volgograd ocupă o poziție de lider.

Conţinut:

  „Portretul” biologic al unei plante

„Portretul” biologic al unei plante

Fă-te bine recolta de roșii alegerea corectă a soiului vă va ajuta. Dintre varietatea uriașă, ar trebui să se distingă roșia Volgograd 323. Soiul se coace devreme, fructele încep să se coacă la 100 de zile după plantare.

Planta este scurtă, compactă, arată frumoasă și îngrijită. Fructele sunt rotunde, plate, roșii, netede. Există o ușoară nervurare. Gust excelent: roșiile sunt dulci și cărnoase. Roșiile cântăresc de la 80 la 100 de grame. Randamentul total de la 1 m2 poate ajunge până la 7 kg.

Planta determinantă este nepretențioasă, are o rezistență medie la boli, tolerează bine diferite cataclisme de temperatură, atât de caracteristice ultimilor ani. Este apreciat de grădinari pentru stabilitatea randamentului, relativă pretenție în cultivare și gust ridicat.

Roșia Volgograd este universală:

 • poate fi consumat proaspăt
 • conserve,
 • recicla
 • tolerează perfect transportul pe distanțe mari, astfel încât acest soi poate fi cultivat nu numai pentru uz casnic, ci și pentru vânzare.

Grădinarii au fost convinși de adevăratele caracteristici ale soiului de mai multe ori, așa că este popular în aproape toate regiunile țării.

  Câteva sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru cultivarea roșiilor

Pregătirea și cultivarea roșiilor

Nu este atât de ușor să crești o recoltă bună de roșii, dar roșia Volgograd este deosebit de nepretențioasă, prin urmare este potrivită pentru grădinarii începători și chiar pentru cei care nu își vizitează parcelele foarte des.

Roșiile din acest soi cresc orice sol, dar este mai bine să le alegeți o bucată de teren argiloasă sau nisipoasă. Ar fi frumos dacă cu un an mai devreme pe acest loc au crescut următoarele culturi:

 • Zucchini
 • Varză
 • Castraveți
 • Morcov
 • Fasole
 • Mazăre

Paturile sunt pregătite înainte de iarnă, toamna târziu. Dezgropă pământul, aduc humus, amestecat cu aditivi minerali. Toate acestea sunt bine slăbite și lăsate în această stare până în primăvară. De îndată ce zăpada se topește, solul uscat este grapat și hrănit cu azotat de amoniu.

Roșia Volgograd poate fi cultivată atât în ​​sere, cât și în câmp deschis.

Metoda răsadurilor folosește cutii din lemn sau tablete sau ghivece de turbă. La însămânțarea răsadurilor, trebuie amintit că cu cât sistemul rădăcină este mai puțin rănit, cu atât recolta va fi mai bună în viitor.

Timpul plantării răsadurilor în teren deschis, apare de obicei după sfârșitul nopții frig și îngheț. Răsadul trebuie să aibă cel puțin 15 cm, să aibă 9-10 frunze adevărate și mai multe inflorescențe care au apărut. În urma acestor recomandări, grădinarii vor planta răsaduri sănătoase și puternice pe teren deschis, care vor fi mult mai ușor de îngrijit.

  Plantarea roșiilor în teren deschis și îngrijirea lor

Îngrijirea roșiilor

Roșiile din soiul de roșii Volgograd sunt plantate în găuri, care trebuie făcute adânci.Tufa de răsad trebuie acoperită cu sol până la primele frunze adevărate. Nu trebuie să umpleți complet gaura, este mai bine să o faceți la jumătate, pentru udare convenabilă.

Roșiile nu iau foarte multă umezeală, deci în fiecare zi udare abundentă Nu se recomandă. Plantele sunt udate în ziua plantării și, ulterior, acest lucru se face în mod regulat la intervale de 10-15 zile. După două udări, puteți umple complet gaura.

Roșia Volgograd este subdimensionată și nu este supusă unei jartiere.

Dacă se plantează un răsad puțin crescut, puteți pune fiecare mugură într-o gaură, cu vârful spre nord. Roșiile se vor ridica singure în 2-3 zile și vor ajunge la lumina soarelui. Pe vreme foarte caldă, roșiile au nevoie de o protecție suplimentară împotriva arsurilor solare. În acest scop, trebuie să fie umbrite pentru o zi.

Acest lucru se poate face în diferite moduri:

 • Acoperiți cu frunze de iarbă. Dacă răsadurile sunt mici, atunci nu puteți cheltui bani pe fonduri suplimentare, ci folosiți frunze mari de buruieni, acoperind fiecare rădăcină cu ele.
 • Acoperiți cu material special. Cel mai bine este să folosiți agrotex. Materialul poate fi drapat peste cârlige simple așezate de-a lungul marginii lotului. Protejează eficient plantele de razele fierbinți ale soarelui.
 • Acoperiți cu mijloace improvizate. Puteți crea o umbră pe zonă folosind o foaie obișnuită sau o bucată mare de pânză. Puteți face o copertină temporară peste site și altele asemenea.

După ce roșiile devin mai puternice și se obișnuiesc cu lumina soarelui, toate dispozitivele pot fi îndepărtate în siguranță și pot trece la etapa următoare. cultivarea roșiei.

  Formarea tufișurilor și nutriția plantelor

Deși soiul de roșii Volgograd este subdimensionat, are fii vitregi în același mod ca și alte soiuri. Este imperativ să le îndepărtați, crescând roșiile într-un singur tufiș. Copiii vitregi se întrerup într-o dimineață răcoroasă, apoi soarele va vindeca rănile în timpul zilei. O ramură mică ar trebui lăsată la locul pauzei, deoarece dacă o rupeți la nivelul trunchiului, după un timp va crește din nou.

Dintre copiii vitregi, foarte este util să se producă îngrășăminte... Sunt rupte, puse într-un castron mare, umplute cu apă și acoperite. Călătoresc câteva săptămâni. Apoi, amestecul este filtrat și diluat de la 1 la 10. Cu acest pansament superior, tufele de roșii sunt turnate sub rădăcină înainte de înflorire, deoarece acesta este un fel de îngrășământ cu azot.

Cu un număr mic de ovare, roșiile pot fi tratate cu acid boric în combinație cu uree.

În plus, roșiile sunt bune pentru hrănirea cu gunoi de grajd putrezit sau compost. În orice caz, pansamentul de sus este necesar, deoarece crește randamentul soiului.
Pe baza celor de mai sus, devine clar că puteți obține o recoltă bună de roșii nu numai din soiurile hibride importate. Soiul de roșii domestice Volgograd depășește multe dintre ele nu numai în randament, ci și în gust. Și să ai grijă de el nu este atât de dificil pe cât pare.

Mai multe informații despre modul de plantare a roșiilor pot fi găsite vizionând videoclipul.

Categorie:Legume | Roșie

Plantez roșii Volgograd de câțiva ani - și întotdeauna o recoltă excelentă. Conservarea pentru iarnă și gustul proaspătului sunt excelente.

Avatar Goshia

Răsadurile pot fi plantate pe teren deschis și dimensiuni mai mari, plantele sunt îngropate și rădăcinile suplimentare încep să se formeze pe tulpină. Astfel de tufișuri vor crește mai bine și vor produce mai multe roșii.

Avatar Goshia

Răsadurile pot fi plantate în teren deschis și mai mare, plantele sunt îngropate și rădăcinile suplimentare încep să se formeze pe tulpină. Astfel de tufișuri vor crește mai bine și vor produce mai multe roșii.

Avatar utilizator Egorr

Cresc roșii din acest soi de mulți ani. Îmi place că dau recoltă chiar și pe timp cald și nu cea mai regulată udare.Încerc mereu să leg tufișurile, dar fără să am măcar timp să fac asta, nu rămân fără roșii.