Butași de struguri Kilchevaya

De ce este nevoie de butași de struguri? Este necesar să înțelegem că primăvara părțile inferioare ale solului sunt mai reci decât cele superioare, prin urmare, la plantare, partea inferioară a butașilor este în condiții mai puțin favorabile decât cea superioară. Acest lucru afectează faptul că mugurii încep să se dezvolte mult mai devreme decât rădăcinile în sine. Mugurii încep să apară deasupra suprafeței solului, în timp ce butașii nu au încă rădăcini. Acest lucru afectează faptul că lăstarii tineri încep să se usuce, iar dezvoltarea tufișurilor tinere este întârziată, ceea ce duce la moartea butașilor.

Pentru ca rădăcinile și lăstarii să se dezvolte simultan, este necesar să se creeze condiții de temperatură mai bune pentru partea inferioară a butașilor înainte de plantare decât pentru cea superioară. Prin urmare, butașii de struguri sunt recoltați. Cu 3 săptămâni înainte de plantarea butașilor, este necesar să puneți butașii în găuri special săpate, cu capetele în sus. Atunci partea superioară cade în condiții mai reci, iar partea superioară cade într-un strat mai cald, care este bine încălzit de soare. Datorită acestui fapt, rădăcinile încep să se dezvolte mult mai devreme decât lăstarii înșiși și încep să apară numai în momentul în care mugurii se umflă. Aceasta este ceea ce se numește kilchevanie.

După ce butașii au fost pregătiți, acestea trebuie scoase din gaură și plantate într-un loc permanent în care aceste tufișuri vor crește bine.

Pentru ca strugurii dvs. să crească și să se dezvolte bine, trebuie să le puteți crea cele mai favorabile condiții. Prin urmare, fiecare grădinar ar trebui să poată desfășura procesul de recoltare, care are un efect foarte benefic asupra creșterii plantelor.

Categorie:Creştere | Struguri