Frumusețea „zăpezii de munte” sau cum să crească euforbia mărginită

Cum să-ți faci grădină confortabil, original, luminos și spre deosebire de toți ceilalți? Puteți angaja un designer, cheltuind o mulțime de bani, sau puteți alege și plantează acele plantecare se potrivesc perfect și subliniază frumusețea terenului. Pentru aceasta puteți folosi flori, arbuști și, desigur, plante verzi. Unul dintre puținele și populare tipuri de anuale este spurge Bordered este o armă puternică în mâinile designerilor de peisaj profesioniști.

Conţinut:

Descrierea plantei

Spurge mărginit este original planta anuală de grădină, care are o tulpină lungă și subțire cu o înălțime de 20 până la 80 de centimetri. Frunzele multiple ale laptelui sunt de culoare verde deschis, de formă ovală, cu o dimensiune medie de până la 5 centimetri. Înflorește în flori foarte mici, de culoare deschisă, care au un alb larg anexe... În această perioadă, citesc pentru a-și schimba aspectul și frunzele plantei. Ei dobândesc o tăietură albă, care nu se ofilesc și nu se micșorează până la înghețurile de toamnă. Nu degeaba englezii conservatori au numit acest tip de alge de lapte „zăpadă de munte”.

Semănatul algei mărginit

Acest tip de lapte se reproduce vegetativ și prin metode de semințe, ceea ce face mai ușor pentru grădinari găsirea materialului pentru plantare. Dar, fiecare dintre metodele de plantare are propriile sale caracteristici. De exemplu, puteți planta euforbie tivită în următoarele moduri:

 1. Semănat înainte de iarnă
 2. Semănatul în teren deschis
 3. Plantarea prin butași

Semănatul înainte de iarnă se efectuează cu semințe în luna februarie sau la începutul lunii martie. Boabele mari sunt plasate într-un recipient mic cu un amestec standard de sol pentru răsaduri... Sunt lipiți la o adâncime de 3-4 centimetri. Ghiveciul pentru semințe este așezat pe un pervaz cald. După 3-5 zile apar primele lăstari.

De îndată ce frunzele cu drepturi depline cresc în plante, răsaduri picaj, așezat în cupe separate.

Când a trecut amenințarea înghețurilor nocturne, pintenii sunt plantați într-un pat de flori la o distanță de 20 - 30 de centimetri unul de celălalt. Solul pentru înflorirea lor de vară nu trebuie să fie prea gras sau fertilizat... Substraturile stâncoase sau nisipoase sunt ideale. Deși în sol slab, euforbia tivită se va simți confortabil. Plantei nu îi place un exces de minerale utile și pansament de top.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că atunci când plantați o floare, ar trebui să evitați locurile prea umede, cu un nivel ridicat de apă subterană. Excesul de apă poate provoca putrezirea rizomului de lapte.

A doua metodă de plantare este însămânțarea solului deschis, care se efectuează la începutul lunii mai. Pământul din patul de flori este bine săpat, buruienile sunt îndepărtate, găurile mici de până la 7 centimetri adâncime sunt scoase. Semințele de lapte sunt semănate în solul umezit. Primele lăstari apar abia în a doua săptămână. Pentru o creștere mai bună, răsadurile mai slabe sunt scoase afară, făcând loc creșterii reprezentanților mai puternici.

A treia metodă este plantarea prin butași. Pentru a face acest lucru, trebuie să tăiați o crenguță mică dintr-o plantă adultă. O coborâm în apă caldă pentru a opri fluxul de suc lăptos, deoarece este el favorizează înrădăcinarea tăierii... Așezăm recipientul cu apă și viitoarea floare la umbră la o temperatură de +20 - 25 grade Celsius și îl lăsăm pentru o zi. Euphorbia ar trebui să se usuce. Apoi plantăm tăierea într-un amestec de nisip-turbă.În termen de 25 de zile, noua plantă va prinde rădăcini și numai după ce ați observat creșterea tăierii, o puteți planta liber în patul de grădină.

Îngrijirea culturii

Euphorbia mărginită - cultura este extrem de nepretențioasă și destul de rezistentă. Floarea tolerează bine căldura și înflorește din iulie până la primul îngheț și, uneori, chiar mai mult. De asemenea, spurge nu este afectat. dăunători și rezistent la tot felul boli... Nu trebuie fertilizat sau pulverizat des, este suficient doar să respectați câteva reguli de îngrijire:

 1. Merită să lucrați cu o floare numai dacă aveți echipament de protecție - mănuși. Sucul de lapte este foarte otrăvitor... Provoacă o reacție alergică, mâncărime, roșeață și chiar arsuri;
 2. Îndepărtați buruienile. Acestea afectează grosimea tulpinii de euforbie;
 3. Nu plantați culturi lângă cărări pavate. Distanța de la pasaj trebuie să fie de cel puțin 30 cm;
 4. Plantarea unei plante în jurul perimetrului protejează restul florilor de praf. Dar, în același timp, trebuie evitată apropierea de culturile cu un sistem radicular mai puternic;
 5. Este interzisă plantarea euforbiei mărginite la umbră. Planta nu se va dezvolta și va muri în curând;
 6. Euphorbia tolerează bine căldura, dar în absența ploii pentru o lungă perioadă de timp, merită la apă sub rădăcină;
 7. Udarea frunzelor este interzisă;
 8. În perioada de înflorire, „zăpada de munte” poate fi hrănită soluție de gunoi de grajd... Pentru 10 litri de apă se utilizează 200 de grame de gunoi de grajd. Soluția se perfuzează timp de 24 de ore. Introduceți numai seara și la rădăcină;
 9. La începutul lunii septembrie începe perioada coacerea semințelor... Aceștia cad și prind rădăcini. Dacă în viitor se planifică plantarea de lapte în același loc, merită să slăbiți puțin solul și răsadurile vor răsări singure anul viitor;
 10. Plantele sunt, de asemenea, plantate în grădini de legume pentru a speria alunițele și alte rozătoare. Plantarea se efectuează de-a lungul perimetrului grădinii.

Recenzie video a tipurilor de lapte:

Poza utilizatorului Anna

Ce plantă neobișnuită și neobișnuită! Am aflat mai întâi despre el din acest articol și am vrut imediat să plantez o astfel de frumusețe acasă. Poate că într-o zi voi decide asupra acestui lucruzâmbitoare