Fasole în creștere: puncte importante pentru o recoltă bună

Fasolea obișnuită este reprezentată de o mare varietate de tipuri, au trăsături morfologice distincte, dintre care inflorescența și floarea sunt cele mai stabile. Fasolea este o plantă de o zi scurtă, primăvară și erbacee, cultivată doar un an. Solul pentru cultivarea boabelor trebuie să fie fertil, de aceea se recomandă adăugarea de substanțe minerale și organice în sol în timpul pregătirii pre-însămânțare. Fasolea este semănată mai târziu decât alte culturi. La însămânțare, solul este cultivat în același timp, de obicei chiar la sfârșitul lucrărilor de însămânțare. Pregătirea pregătirii solului are ca scop menținerea cantității maxime de umiditate și slăbirea stratului superior al solului.

Conţinut:

Fasole în creștere: puncte importante

Planta este plantată la aproximativ 3-5 centimetri adâncime, acest lucru este necesar, astfel încât fasolea să poată aduce liber cotiledoanele la suprafață. Semințele plantei sunt prezentate sub diferite forme, cum ar fi sferic-eliptic, alungit-rulou, plat-reniform, cu o suprafață netedă, în plus, au culori diferite și pot avea chiar un model la suprafață. Pentru boabele în creștere, cea mai optimă temperatură este de 18-20 ° C, cu toate acestea, temperatura inițială ar trebui să fie mai mică - 8-10 ° C. În cazul umflării în primele 50 de ore, până la 120% din umiditate este absorbită pe substanță absolut uscată.

Trage. Când să le aștepți și ce urmează?

Germinarea semințelor necesită o cantitate suficientă de oxigen, căldură, umiditate, toate acestea sunt date semințelor cu o slăbire adecvată a solului și adâncimea de însămânțare necesară, desigur, sub rezerva unei pregătiri adecvate. Este extrem de important ca mugurii să fie la temperatura optimă, deoarece la 0 ° C pot fi deteriorați, iar la -1 ° C pot chiar să moară. Fasolea răsare în aproximativ 10 zile. Prin structura tulpinii fasole poate fi împărțit în două tipuri - forma tufei (tulpina nu crește mult timp, mușcătura crește din cauza lăstarilor laterali, înălțimea pagonului este de până la 50-70 cm), precum și forma semi-peeling ( ramuri puternice la baza trunchiului, are internodul alungit, tulpina cretată de peste 70 -80 cm.). În primul rând, pe lăstarea laterală sau principală, în partea de jos a tulpinii, se deschid petalele primei flori a inflorescenței, care apoi se răspândesc în partea superioară a tulpinii. Durata perioadei de înflorire a răsadurilor este de 30 de zile sau mai mult.

Fructul unui bob este un bob, format din semințe de până la 30 mm lungime și două supape.

Fasolea poate avea diferite forme, de exemplu, cilindrice, plane, curbate, drepte etc. În funcție de structura lor, fasolea este împărțită în zahăr, semi-zahăr și fasole decojită. Peeling - fasole care are un strat de pergament destul de grosier în valve, stratul de pergament din boabele semi-zahăr este subdezvoltat, iar în cele de zahăr nu este deloc. Boabele necoapte se disting prin culoarea lor verde, diferite nuanțe - galben, violet, pestriț.

Maturarea bobului și depozitarea bobului

În timpul coacerii, culoarea boabelor se schimbă de la galben la galben mai închis, de la verde la galben paie, maro, verde închis. Fructul copt pare uscat, frunzele inferioare devin galbene și mor, în timp ce cele superioare rămân verzi. Înflorirea, în timpul căreia semințele încep să se coacă, durează aproximativ 50 de zile. Maturare fasole se întâmplă inegal.
Recoltarea fasolei se face în mai multe moduri.Dacă brusc sfârșitul lunii august este depășit de vremea umedă și rece, atunci o parte a tulpinii cu fasole necoaptă de soiuri alpiniste ar trebui plasată într-un hambar ventilat în care fasolea se va coace treptat, acest lucru trebuie făcut cu alte culturi de tufiș. Există mai multe moduri de a cultiva fasole acasă. Dacă o creșteți ca cultură principală, veți avea nevoie de un pat de plantare separat. În plus, este posibil să crească fasole ca cultură compactă prin însămânțarea plantei cu alte legume.

Când cultivați fasole într-un pat detașat, se recomandă alegerea fasolei de tufiș, datorită ușurinței de îngrijire a plantei.

Când cultivați fasole crețată ca cultură principală, merită să ne amintim că patul de grădină nu ar trebui să includă mai mult de două rânduri, altfel va interfera cu stabilirea unui suport, iar cealaltă parte a plantelor va fi la umbra vecinilor . Se recomandă cultivarea soiurilor de cățărare între castraveți și dovleceii, în plus, este o idee bună să plasați semințe de-a lungul marginilor grădinii. Patul selectat este marcat cu un cerc cu un diametru de aproximativ 20-40 cm, iar 8-12 semințe sunt semănate în cerc. O miză este introdusă în centrul cercului, la o adâncime de 40 cm, care trebuie să reziste la o greutate mare. Este recomandabil să puneți miza chiar înainte de germinare, deși acest lucru poate împiedica răsadurile să fie protejate de îngheț. Pentru ca frunzele să se îndoaie în jurul mizei, trebuie să fie așezate în direcția corectă în momentul în care încep să se îndoaie. O coloană de frunze apare destul de repede în jurul mizei. Inițial, perii roz sau albi se sparg de sub frunze, după care apar fructele. Această metodă arată frumos, necesită puțin spațiu și este foarte productivă. Și așa se cultivă fasolea pe spalier:

 

Categorie:Creştere | Fasole
Avatar utilizator Wika

Din câte îmi amintesc, bunica mea a plantat mereu fasole în același timp cu cartofii. Pentru a o spune mai precis, a aruncat 2-3 fasole în gaură cu cartofi. Drept urmare, am avut destule fasole tot timpul.

Manager88 avatar

Da, fasolea este plantată în același timp cu cartofii, dar m-a interesat metoda ta de plantare: fasole și cartofi într-o singură gaură. Și cum veți procesa cartofii și apoi să-i dezgropați. Fasolea durează puțin mai mult decât cartofii.