Iarberea roșiilor este o etapă necesară în lupta pentru recoltare

În cele din urmă, a venit primăvara și toți grădinarii și fermierii de camioane și-au început afacerea preferată - plantarea semințelor pentru răsaduri, scufundări, hrănire și așa mai departe. Dar nu trebuie să uitați nici de munca viitoare.Multe persoane trebuie să cunoască sau chiar să-și amintească metodele de îngrijire a plantelor de grădină și de grădină pentru o recoltă bogată. De exemplu, ciupirea unei roșii este o procedură bine cunoscută, dar cum ar trebui să fie efectuată corect? Să ne amintim.

Conţinut:

Câteva lucruri interesante despre roșii

ciupind roșiile

Roșiile sunt cunoscute pe teritoriul țării noastre nu cu mult timp în urmă, doar de la mijlocul secolului al XVIII-lea. Au venit la noi din țări europene - Spania, Franța. În general, patria tomatelor este regiunile calde din America Centrală și de Sud.

Interesant, în Rusia, roșiile au fost inițial cultivate ca plantă ornamentală.

Verdele lor strălucitoare și fructele roșii strălucitoare au atras atenția prin unicitatea lor. Acest lucru a fost remarcat și de spanioli, care au numit noua plantă adusă de cuceritorii din America de Sud, mărul de aur - Pomo D'oro. Practic familiar pentru noi - „roșii”! Acum oamenii de știință care studiază viața vechilor indieni afirmă cu încredere că numele plantei - roșia - se întoarce la vechiul cuvânt aztec „tomatl”

După mulți, roșiile și roșiile sunt una și aceeași. Da, într-un anumit sens este. Dar roșiile sunt planta însăși, iar roșiile sunt rodul plantei de tomate. În plus, nu mulți oameni știu, dar o roșie nu este altceva decât o boabă. da, nu te mira! Aceasta nu este o legumă, deoarece suntem învățați de la grădiniță. Roșia este o boabe delicioase.

Când oamenii și-au dat seama că fructele roșiilor pot fi consumate, atunci roșiile au devenit un fel de mâncare obișnuit. Treptat, au început să le folosească nu numai crude, ci și au învățat cum să recolteze roșiile pentru o utilizare viitoare - sare, murături, pregătirea diferitelor salate fierbinți, sosuri și chiar gem!

Acum nu se cultivă roșii decât dacă este cel mai leneș grădinar. Și majoritatea celor care au o cabană de vară sau un teren de grădină nu își pot imagina o recoltă fără o porție bună de roșii. În plus, cultivarea unei roșii nu este atât de dificilă. și ce putem spune despre varietatea soiurilor care diferă între ele prin culoare, formă și mărimea fructelor - de la roșii cherry minuscule până la fructe uriașe de visiniu negru din soiul „Bull Heart”.

De la sămânță la recoltare

ciupind roșiile

Ca orice plantă, se cultivă roșii în mai multe etape:

  • pregătirea semințelor
  • plantarea semințelor pentru răsaduri
  • picaj
  • aterizând într-un loc permanent
  • ciupind roșiile
  • recoltare

Aceasta include și hrănirea necesară, udarea, pregătirea pentru o utilizare viitoare.

Deci, semințele de roșii au fost cumpărate sau au fost obținute din recolta anterioară. Înainte de a le planta în pământ, este necesar să verificați germinarea semințelor, pentru a nu fi confundat cu numărul de plante care necesită spațiu pe site, și atenție și îngrijire și îngrijire. Cum se verifică germinarea semințelor de roșii? Doar. Fiecare grădinar cu experiență poate oferi destul de multe sfaturi despre modul de preparare a semințelor de roșii pentru plantarea răsadurilor. dacă le combinați, se dovedește că semințele sunt necesare:

  • dezinfecta
  • elimina golul,
  • hrăniți pentru o germinare mai bună.

Semințele vor fi verificate mai întâi pentru adâncime.pentru aceasta, se recomandă să turnați apă într-o cană și să coborâți semințele de roșii acolo, cu toate acestea, verific și alte semințe, de exemplu, castraveți. Semințele se amestecă în apă și se lasă 10-15 minute. cele care plutesc în acest timp sunt considerate goale, sunt selectate și aruncate. Următorul pas în pregătirea semințelor va fi dezinfectarea lor. Acest lucru se face încălzind semințele în cuptor timp de 20-25 de minute la o temperatură care nu depășește 52 de grade Celsius. Dacă temperatura crește sau semințele sunt păstrate în cuptor pentru o perioadă mai lungă de timp, ele vor arde pur și simplu. Dezinfectarea semințelor poate fi efectuată folosind o soluție de permanganat de potasiu. Ar trebui să fie suficient de puternic, dar nu negru. În această soluție, semințele de roșii se păstrează timp de 17 minute. Mulți oameni recomandă saturarea schimbării cu vitalitate pentru germinare, plasându-le într-o ceașcă cu suc de aloe sau preparate speciale, de exemplu, Zircon. Aceste fonduri sunt biostimulanți naturali care fac ca semințele să se „trezească”.

Pentru germinarea de înaltă calitate, semințele de roșii trebuie germinate. Pentru a face acest lucru, acestea sunt așezate pe o farfurioară acoperită cu o cârpă de pânză curată, acoperită cu aceeași cârpă deasupra, umezită cu apă topită și plasată într-o pungă de plastic, aerisind viitori răsaduri zilnic. Semințele care au eclozat sunt plantate în pământul pregătit, când mugurii au crescut suficient, plantele se scufundă, transplantându-le în recipiente mai spațioase.

Dar roșiile au fost transplantate într-un loc permanent - într-o seră sau pe paturi deschise. Ce să faci cu ele, în afară de faptul că trebuie să udăm, să buruienim, să ne hrănim regulat? Pentru a obține o recoltă bogată din roșii, se efectuează o procedură precum ciupirea.

Cum se efectuează ciupirea roșiilor?

ciupind roșiile

Cuvântul fixare este neobișnuit. După cum este clar, provine din cuvântul vitreg - un vitreg, inutil. La fel și cu acele ramuri care sunt îndepărtate din plantă în timpul ciupirii - sunt fixate. Planta nu are nevoie de aceste ramuri. Nu vor da roade, ci vor lua doar nutrienții și puterea plantei. Cum să identificați copiii vitregi? Acele ramuri care sunt situate sub prima ramură cu flori sunt vitregi. De obicei, astfel de ramuri inutile apar în axilele ramurilor cu flori. Acestea trebuie îndepărtate prin rupere sau tăiere în timp ce sunt încă mici. Dacă îndepărtați copiii vitregi, care au crescut deja suficient, atunci va rămâne pe plantă o rană mare, care va necesita putere pentru a se vindeca.

Dificultatea ciupirii în unele soiuri este că trunchiul plantei este, așa cum ar fi, împărțit în două și nu este clar care va fi cu fructe și care va fi gol. În acest caz, va trebui să așteptați să apară florile pentru a recunoaște fiul vitreg și a-l îndepărta. Intriga video va spune de la om, la și ciupi corect roșiile

Mulți grădinari preferă să nu îndepărteze deloc ramurile inutile, preferând să hrănească planta cu îngrășăminte mai mult pentru a obține o recoltă bună, mulți nu îndepărtează copiii vitregi, ci doar frunzele de pe ramuri - acest lucru nu este corect. Iarbarea aduce multe beneficii - planta primește mai mulți nutrienți, mai multă lumină solară, mai mult spațiu și, de asemenea, se îmbolnăvește mai puțin, deoarece într-un mediu rarefiat există mai puține șanse de a răspândi tot felul de boli. În consecință, planta Grassy va aduce o recoltă mai mare, deoarece este mai convenabil să o îngrijești, nu trebuie să instalezi suporturi sub multe ramuri.

O recoltă bogată de roșii va fi o răsplată pentru grădinar pentru toată munca și grijile.

Mult noroc!

Avatar utilizator Wika

Anterior, când cultivam roșii, făceam mereu fără ciupituri. Atunci mama a aflat de undeva despre necesitatea ei și a efectuat această procedură cu roșiile noastre. Când bunica ei a văzut rezultatul eforturilor sale, a avut aproape un atac de cord. Dar, după cum sa dovedit, a fost îngrijorată în zadar. Recolta mai târziu a fost la fel de excelentă ca întotdeauna.

Poza utilizatorului Anna

Ei bine, aici, Wika, vezi, atunci ciupirea îți permite de fapt să obții o recoltă mai bogată din aceleași plante, dacă nu ar fi fost fixate.

Manager88 avatar

Întotdeauna avem roșii vitrege și le legăm, chiar dacă soiul este subdimensionat. Acest lucru ajută la evitarea putrezirii fructelor după ploi abundente, iar râsul târziu nu afectează atât de mult frunzele.

Avatar Goshia

Pe un tufiș de roșii, două sunt de obicei lăsate. sau trei tulpini. Unul principal și doi rămân de la copiii vitregi. Restul vitregilor sunt toți îndepărtați cu strictețe, deoarece dacă îi lăsați, roșiile se vor coace mult timp. De asemenea, vor fi mici. Plasturarea trebuie făcută cu atenție pentru a nu deteriora ramurile.