Castraveții Libelle și secretele cultivării lor de succes

Una dintre culturile populare de legume pe care grădinarii le place să crească sunt castraveții. Această legumă este scăzută în valoare nutrițională și scăzută în vitamine. Dar gustul său ridicat și câmpul larg de aplicare i-au permis să dobândească cea mai largă popularizare.
 
Conţinut:

Cum sunt utili castraveții?

  • Fructe nu destul de coapte - zelentele sunt considerate potrivite pentru consum.
  • Castraveții sunt murați, conservați, sărați și folosiți pentru a prepara o varietate de salate.
  • Au un efect pozitiv asupra corpului uman: reduc aciditatea sucului gastric, favorizează absorbția ușoară a alimentelor, sunt foarte utile pentru diabet și reumatism, boli ale ficatului și rinichilor.
  • Această cultură de legume conține o cantitate mare de iod în fructele sale.

Probleme care pot apărea la creșterea castraveților

cele mai bune soiuri de castraveți
Din păcate, există unele dificultăți în cultivarea acestei culturi. Există o periodicitate semnificativă de-a lungul anilor în ceea ce privește randamentul și fructificarea. Condițiile de mediu (temperatura aerului, vremea, dăunătorii, umiditatea) sunt o combinație importantă de factori care influențează. Se pare că „anul castraveților de succes” nu cade mai mult de o dată la 5-7 ani. Dacă doriți, este posibil să vă familiarizați cu toate nuanțele cultivării acestei culturi de legume. Cunoscând și folosind toate secretele creșterii, va fi posibil să recoltați în fiecare an.
Metoda de cultivare a castraveților în sere, adică în sere, poate servi și ca garanție a recoltei anuale.

Soiuri de castraveți și hibrizi

Există diferiți hibrizi și soiuri de castraveți. Acestea diferă în ceea ce privește mărimea verdelei și tuberozitatea sa, boala de rezistență sau absența sa, tipul de înflorire, maturitatea timpurie, adecvarea pentru prelucrare, randamentul, lungimea genelor, culoarea ghimpei.
 
soiuri de castraveți polenizați de albine - libelă
În procesul polenizare la această cultură de legume participă insecte, cea mai mare parte dintre acestea fiind albine. S-au creat soiuri care nu au nevoie de polenizare. Fructele sunt legate singure. Se numesc partenocarpieni. Se cultivă în sere.
Cele mai bune soiuri pentru sărare sunt hibrizi și soiuri recunoscute, pe fructele cărora există spini gri-negri și nu tuberculi mici. Sunt adesea folosite și pentru conserve. Numai pentru conservare este mai bine să luați fructe cu tuberculi mici și mari și spini albi.

Boli ale castraveților

Bolile (făinare, peronosporoză, pete de măsline) aduc un mare prejudiciu acestor culturi de legume. Prin urmare, în practică, acele hibrizi și soiuri care combină rezistența generală la boli sunt de cea mai mare valoare. Următoarele soiuri și hibrizi sunt deosebit de populare în rândul cultivatorilor de legume amatori: Nerosimy 40, Nezhinsky, Graceful, Competitor, Aquarius, Libelle.

Soi de castravete Libelle

Castravetele Libelle este un soi mediu copt, cu recoltă bună. Fruct alb spinos și cu bucăți mari. Este folosit în principal pentru prepararea salatelor. Este posibilă și utilizarea în conserve. Puteți să-l plantați în sere, adăposturi de film, în teren deschis.
 
varietate de castravete libelă
Caracteristica soiului este un hibrid care este polenizat de albine, are o țesătură lungă, un grad mediu de coacere, stabilitate în rodire.Fructul arată ca un fus, conține un număr mic de coaste, atinge o lungime de 12-15 cm, este de culoare verde închis, are spini albi. Ideal pentru conservare și decapare acasă.
 
Fructele de pe castraveții libelelor apar nu mai devreme de 50 de zile, din momentul apariției răsadurilor deasupra nivelului solului. Randamentul acestui soi este destul de mare, ajungând la 10 kg / mp. Castraveții Libelle vă vor surprinde prin gustul unic și aspectul plăcut ochilor. Acest soi este deosebit de rezistent la diferite afecțiuni. Și Libelle până la sfârșitul perioadei de vară vă va surprinde cu randamente crescute.

Sistem de cultivare a castravetilor Libelle

Aceste culturi de legume iubesc lumina, căldura și umezeala. Sistemul lor rădăcină este slab dezvoltat. Partea care este deasupra solului are multă masă. Prin urmare, planta trebuie plantată într-un sol bogat în humus și cu un grad ridicat de fertilitate. Pentru o dezvoltare și o creștere adecvate, observăm următoarele temperaturi ideale: aer 25-27 C, sol 20-22. Apariția diferitelor boli este posibilă la o temperatură de aproximativ 10 C. În cazul în care durează suficient, planta inhibă dezvoltarea și nu produce recoltă. Procesul de fertilizare nu va avea loc dacă temperatura este de aproximativ 35 C.
 
Castraveți Libelele adoră umezeala solului și a aerului. Sistemul lor de foioase este destul de bine dezvoltat, astfel încât evaporarea umezelii este intensă. Amintiți-vă, udarea regulată, în timp util și încălzirea bună a solului vor fi cheia pentru randamentul dvs. ridicat.
 
Nu ultimul loc în cantitatea și calitatea culturii este ocupat de pregătirea terenului înainte de semănat și de calitatea semințelor plantate. Nu va fi rău dacă aveți semințe care au fost depozitate timp de 3-4 ani pentru plantare.