Robinia pseudoacacia - un copac ornamental utilizat în proiectarea peisajului

Salcâmul este unul dintre cei mai pitorești arbori care se găsesc la latitudini medii. Această plantă aparține genului Robinia, care sunt rude destul de îndepărtate. Din motive necunoscute, opinia a fost stabilită printre oameni că robinia este un salcâm alb. De fapt, printre robine predomină speciile cu flori roșii și liliac.
 
Conţinut:

Robinia este o falsă salcâm, unde este patria ei?

Cine dintre noi nu a admirat robinia înflorită - copacul în perioada de înflorire seamănă cu un buchet parfumat care arată oarecum surprinzător pe fundalul copacilor modesti din banda de mijloc. De fapt, locul de naștere al acestui copac este America de Nord, se găsește în sudul Chinei și în munții din Guatemala.
 
lăcustă
Cunoscutul pseudoacacia robinia white este un copac care poate atinge dimensiuni enorme, coroana sa nu este tipică pentru nativii continentului nostru - are o formă în formă de umbrelă, adesea asimetrică. Planta este extrem de rezistentă la secetă, altfel nu ar putea supraviețui în condiții de savană. Nu se teme de rabini și de înghețurile severe, datorită cărora sa răspândit atât de mult în Ucraina și Rusia, este folosit ca arbore de parc și la plantarea centurilor de protecție a câmpului.
 
Robinia are încă un avantaj - este o plantă excelentă de miere, mierea sa este considerată medicinală, nu este confiată în timpul depozitării și are o aromă foarte plăcută a unui copac înflorit.

Robinia roz

Destul de des, avem încă două soiuri de Robinia - Kelsey și New Mexican. Se disting prin culoarea roz sau liliac a petalelor, în special înflorirea luxuriantă, care vine puțin mai târziu decât albul și mai lung. Înflorirea durează aproape o lună, acest lucru se datorează inflorescențelor special formate. Ambele specii cresc sub formă de arbuști, ajungând la o înălțime de până la 7 m. La 10-15 ani de creștere, înflorirea activă a arbuștilor se oprește. Prin urmare, atunci când le utilizați în scopuri decorative, ar trebui să aveți grijă în timp util întinerire tufiș. De asemenea, plantele se caracterizează prin rezistență scăzută la îngheț, nu are sens să le plantați în latitudini nordice - mugurii afectați de îngheț nu vor da înflorire activă.

Caracteristici ale robiniei-pseudoacaciei în creștere

tufișuri robinia
Este foarte posibil să crească robinia într-o căsuță de vară, cu condiția să fie plantată într-un loc bine luminat, a doua condiție este absența apelor subterane stagnante și a mlăștinii.
 
Planta se propagă prin semințe și fraieri de rădăcină.
Pentru a accelera germinarea plantelor, acestea trebuie opărite cu apă clocotită și scufundate în apă rece - acest lucru va duce la crăparea cochiliei și la apariția rapidă a unui germen.
Semințele trebuie să fie semănate în cutii pregătite cu sol; se recomandă păstrarea răsadurilor la o temperatură nu mai mică de +20 grade. La sfârșitul lunii iunie, robinia tânără poate fi plantată pe teren deschis.
Patul de răsad trebuie pregătit într-un mod special - adăugați mult compost în sol, adăugați cenușă și îngrășăminte cu azot. Distanța dintre răsaduri trebuie să fie de cel puțin 30X30 cm. Mai departe îngrijire va consta în udarea și aplicarea îngrășămintelor complexe. Cu o îngrijire de înaltă calitate pentru sezon, puteți obține răsaduri lungi de un metru cu ramuri laterale.Dar replantarea lor este cel mai bine amânată până în primăvară.
 
salcâm alb robinia
Pentru propagarea prin lăstari laterali, trebuie doar să dezgropați un lăstar tânăr cu o parte a rizomului și să-l plantați într-un loc nou. Puteți răspândi pseudo-salcâm prin butași de rădăcină. În acest caz, bucăți de rădăcini tăiate cu grijă sunt plantate în sol liber, care ar trebui să conțină mult nisip. Cu udare bună și vreme caldă, lăstarii ar trebui să se formeze în câteva săptămâni. Plantarea robiniei cu butași verzi este o sarcină ingrată, majoritatea butașilor mor imediat, alții nu pot rezista frigului de iarnă și umidității ridicate.
Când plantați copaci tineri, în primul rând, ar trebui să vă amintiți despre necesitatea lor de iluminare bună și de protecție împotriva vânturilor nordice.
Copacii sunt transplantați primăvara, până când frunzele încep să înflorească. Transplantul de toamnă afectează negativ rădăcinile plantei - umezeala excesivă în sol și temperatura scăzută a acesteia sunt dăunătoare pentru acestea. Nu se recomandă plantarea profundă a plantelor - acest lucru creează o amenințare cu amortizarea rădăcinilor. Creșterea robiniei va fi mai activă dacă solul este alcalin, slab, chiar sărac. În zonele argiloase, este recomandabil să plantați copaci la înălțimi, astfel încât liniștea solului, suprafața cercului trunchiului să fie deasupra nivelului solului.
 
 
Plantată ca decorativă, pseudo-salcâmul robiniei va fi un adevărat decor al sitului, mai ales la începutul verii, în perioada în care apar pe ele ciorchini de flori parfumate și spumoase. În căldura verii, coroanele lor răspânditoare vor crea umbră și se vor atrage cu ocazia de a se ascunde de căldura verii.
 
Categorie:Creştere | Lăcuste