Strugurii Charlie - cultivare și trăsături varietale

Mulți dintre noi iubim struguri, dar nu toți trăim în regiunile sudice, unde îl putem cultiva în propriile noastre parcuri de grădină.

Cu toate acestea, după cum se dovedește, chiar și în suburbiile Moscovei există șansa de a planta și cultiva viță de vie care va oferi producții de struguri delicioși.

Conţinut:

Descrierea generală a strugurilor și condițiile de creștere a acestuia

Strugurii în condiții naturale sunt viță de vie puternică; în procesul de evoluție, această plantă a dobândit capacitatea de a forma șireturi, cu care se agață de suporturile din apropiere și ajunge la lumină.

Plantele de struguri au nevoie de lumină și de lumina soarelui pentru a forma ciorchini de fructe de pădure.

Avantajul acestei specii de plante este gradul ridicat de adaptare la condițiile de mediu. De aceea, mulți grădinari sunt surprinși de faptul că într-un climat temperat, strugurii sunt capabili să rodească, deși s-ar părea că este o plantă sudică.

Anterior, era adesea posibil să vezi struguri crescuți sub formă de gene care se strecurau de-a lungul solului. Cu toate acestea, în timp, au apărut astfel de boli fungice ale acestui tip de cultură, care au necesitat instalarea unor suporturi pentru viță de vie pentru a preveni infecțiile fungice.

struguri Charlie

Strugurii sunt capabili să se recupereze foarte repede după o varietate de intervenții atât din condițiile naturale (îngheț, daune de grindină etc.), cât și după intervenția umană, de exemplu, puternice tunderea.

Așa cum am menționat mai sus, strugurii au nevoie de multă căldură și lumină pentru creșterea și dezvoltarea cu succes a plantelor, pentru fructificare. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că vița de vie are suficientă temperatură de + 25-30 de grade pentru fotosinteză și stabilirea fructelor. Prin urmare, se dovedește a fi o chestiune simplă să crești această cultură în zone cu un climat temperat.

În plus, s-a constatat experimental că scăderea temperaturii solului la -10 grade nu are nici un efect negativ asupra plantării strugurilor. Iar părțile aeriene din vița de vie puternică pot tolera temperaturi de iarnă destul de scăzute.

Cum să plantați strugurii corect

Datorită termofilicității plantelor și a necesității unui nivel ridicat de iluminare în grădină sau pe terenul de grădină pentru struguri, este necesar să se prevadă doar astfel de zone deschise - încălzite și iluminate de soare.

Densitatea plantării ar trebui să depindă de soiul plantat, deoarece unele pot crește bine în plantații relativ dense, în timp ce altele au nevoie de mai mult spațiu.

La creştere pe arcadă, trebuie să lăsați o distanță de 1 până la 2 metri între tufișuri, iar când creșteți pe spaliere, veți avea nevoie de puțin mai mult spațiu - 1,5-2 metri.

Plantarea prin butași sau răsaduri?

Pentru leneși, există un mod destul de simplu de plantare a strugurilor - butași... Fiecare tulpină nu trebuie să fie mai mică de 50-60 cm. Se recoltează toamna și înainte de plantare sunt înmuiate timp de aproximativ 2 ore în apă la temperatura camerei.

Plantarea unor astfel de butași se efectuează în găuri perforate în sol cu ​​o rangă, în primăvară, când temperatura este de cel puțin +10 grade.

Cu toate acestea, metoda pentru leneși are un dezavantaj semnificativ - multe butași nu prind rădăcini.

Aterizare puieți cu o garanție mai mare oferă supraviețuirea plantelor. Răsadurile trebuie, de asemenea, înmuiate înainte de plantare, scurtând creșterile și rădăcinile.

Strugurii Charlie - caracteristici ale soiului

Soiul de struguri Charlie este unul dintre grădinarii preferați. Acest soi a fost obținut prin încrucișare hibridă de către crescătorul Pavlovsky E.G. două soiuri - Nadezhda AZOS și Victoria.

struguri Charlie

Soiul bun Charlie este că este foarte devreme: doar aproximativ 105-115 zile trec de la pauză la muguri până la maturitatea completă a fructelor de pădure și posibilitatea recoltării.

Tufișurile acestui soi se disting prin puterea și puterea lor mare. Florile de pe vița de vie Charlie sunt bisexuale.

Avantajul soiului Charlie este faptul că maturarea viței de vie este foarte bună - practic pe toată lungimea creșterii. Buchetele de pe viță de vie sunt formate mari, fiecare cântărind de la 600 la 800 de grame.

Forma buchetului seamănă cu un cilindru sau cu un con, toate boabele sunt aproape egale ca dimensiune și formă ovală, nu există mazăre, boabele sunt de culoare neagră.

Boabele sunt considerate mari, fiecare cântărind aproximativ 7-10 grame, ceea ce este considerat un rezultat foarte bun.

Calitățile gustative ale fructelor de pădure sunt, de asemenea, ridicate: pielea nu interferează cu mâncarea, nu se simte, pulpa are o consistență optimă - mediu moale. Conținutul de zahăr din fructele Charlie este cuprins între 17-19%, gustul este foarte plăcut și armonios.

Distinge soiurile de viță Charlie high rezistenta la inghet: mugurii fructiferi sunt capabili să suporte înghețurile până la -24 grade. Soiul aduce culturi foarte bogate, pentru care iubim grădinarii.

Ciorchinii de struguri din acest soi au o formă foarte frumoasă, își păstrează atractivitatea externă și prezentarea pentru o lungă perioadă de timp.

Singurul lucru care trebuie amintit atunci când crește soiul Charlie: odată cu acesta, în general, rezistența la iarnă, ar trebui să acoperiți cu atenție vița de vie pentru iarnă.

Categorie:Creştere | Struguri
Manager88 avatar

Un vecin este ocupat cu struguri. Avea acest soi, dar nu a trăit mult. Nisip și chipsuri de turbă au fost importate special pentru el. Foarte capricios pentru sol. Soarele iubește, dar în ploi abundente, strugurii crapă.