Cum și unde cresc migdalele?

Nu toți, dar mulți, mâncând orice legume, nuci sau fructe, se gândesc cum crește, în natură, o plantă care dă aceste fructe?

Conţinut:

Mai ales, desigur, astfel de întrebări pot fi de interes în cazul în care această cultură exotică sau cultivarea ei nu sunt tipice pentru condițiile acelor zone în care trăim.

Destul de des, oamenii sunt interesați de modul în care cresc migdalele, unde cresc, ce condiții le-ar fi favorabile atunci când vor fi cultivate în propria grădină.

Migdale: informații generale

În natură, migdalele pot crește și cum tufiș, și ca un copac destul de înalt - de la 4 la 10 metri.

unde cresc migdalele

Știm cu toții boabele de migdale care au un gust minunat, dar nu toată lumea are norocul să vadă migdalele înflorite. Și există ceva de văzut: tufișurile de migdale sunt foarte dens acoperite cu flori, sunt destul de mari și au o culoare delicată alb-roz.

După înflorire, fructele sunt legate de plante - drupe. Coaja fructului nu este comestibilă; boabele de migdale sunt consumate.

Distinge migdale de două tipuri:

  • cu fructe dulci;
  • cu fructe amare.

Sâmburii dulci sunt consumați proaspeți și sunt folosiți pentru a pregăti diverse feluri de mâncare culinare. În plus, semințele de migdale sunt folosite pentru a produce ulei excelent de migdale, care are o serie de proprietăți benefice și este utilizat în multe ramuri ale cosmetologiei.

Migdalele cu gust amar sunt otrăvitoare! Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin acid cianhidric. Nu le poți mânca.

Din păcate, este aproape imposibil să distingem vizual un tip de migdale de altul. Prin urmare, dacă nu sunteți sigur de originea migdalei, nu o mâncați.

Unde cresc migdalele?

Migdalele pot fi clasificate ca plante iubitoare de căldură. În condițiile zonei de mijloc și nordul acesteia, dacă sunt cultivate, atunci în scopuri decorative. Din păcate, înghețurile de primăvară și vânturile puternice, care sunt caracteristice benzii de mijloc, au un efect destul de dăunător asupra fructificării migdalelor.

unde cresc migdalele

Migdalele sunt răspândite în regiunile din Caucaz, Crimeea și Asia Centrală. Acestea sunt teritorii cu un climat cald, prezența unei mase de versanți montani, soluri de dărâmături, unde migdalele cresc cel mai adesea.

Cum se cultivă migdale

Dacă, după cele de mai sus, doriți să încercați să cultivați migdale, atunci va trebui să aflați ce condiții sunt cele mai favorabile pentru dezvoltarea și creșterea acestei plante.

În ceea ce privește solul, acesta este argilos, argilos, greu sol sunt capabili să distrugă foarte repede plantațiile. Este de preferat să vă pregătiți pentru plantarea unui loc în care solul să aparțină lutului nisipos, bogat în nutrienți humus.

Dacă plantați mai mulți copaci simultan, trebuie să vă amintiți că pot crește mult în viitor. Prin urmare, va fi necesar să se prevadă o distanță de 6-9 metri între răsaduri.

unde cresc migdalele

Pe lângă faptul că coroana copacilor crește bine, sistemul lor radicular crește și mai mult. Are o structură de suprafață și poate fi mai mare decât coroana.

Dacă zona de creștere a migdalelor este expusă frecvent secetei, atunci este necesar să le oferiți copacilor udare regulată.

Recoltarea migdalilor este foarte distractivă. După coacere, drupele se deschid și, pentru a colecta boabele, fiecare copac va trebui scuturat.

Caracteristicile fructificării

În condițiile potrivite de creștere, fructele de pe migdale pot fi obținute în 3-4 ani. La aproximativ 6 ani, copacii pot da deja producții bogate, dar vârful fructificării are loc la o vârstă mai solidă a copacilor - 20-30 de ani.

La copacii bătrâni (peste 65 de ani), fructificarea este mult redusă. Și durata de viață aproximativă a migdalelor este de aproximativ 130 de ani.

Propagarea migdalelor

În condiții naturale de creștere, migdalele se propagă prin semințe și vegetativ, adică prin fraierii de rădăcini sau lăstari noi pe butuci.

Dacă vorbim despre reproducere în cultură, atunci în pepiniere, migdalele sunt adesea crescute cu semințe, crescând răsaduri din ele.

Merită să ne amintim că un climat excesiv de umed poate afecta negativ cultivarea acestui copac. În astfel de condiții, migdalii sunt foarte des atacați de ciuperci boli.

Iarna, migdalele sunt capabile să reziste înghețurilor până la -25 grade, cu toate acestea, florile sale nu vor supraviețui nici măcar -2-3 grade de îngheț. Prin urmare, dacă zona dvs. climatică este caracterizată de o astfel de scădere a temperaturii în primăvară în perioada de înflorire, atunci puteți uita de recolta de migdale.

În plus, migdalele sunt o plantă foarte iubitoare de lumină. Dacă este cultivat cu o lipsă de iluminat sau în plantații îngroșate, când fiecare copac primește puțină lumină solară, atunci coroana sa este deformată, aspectul general al copacilor devine neîngrijit, ca o mătură.

Categorie:Creştere | Migdală
Lera1 avatar

Dacă uleiul de migdale este utilizat în cosmetologie, atunci sub ce formă este de obicei? Sunt foarte precaută cu privire la uleiurile esențiale, deoarece provoacă alergii și adesea provoacă dureri de cap.