Altoirea corectă a fructelor de piatră. Altoirea cireșelor

Altoirea fructelor de piatră nu este, desigur, deloc ușoară, dar merită, potrivit grădinarilor cunoscuți.

Conţinut

  • Caracteristicile vaccinării
  • Metode de altoire a culturilor de fructe de piatră

Caracteristicile vaccinării

Dacă doriți să plantați fructe de piatră, aveți nevoie de butași groși. Acest lucru se datorează faptului că probabilitatea ca o tulpină subțire să prindă rădăcini este foarte mică. În plus, există câteva cerințe pentru momentul recoltării butașilor, indiferent dacă sunt fructe sau specii de fructe de piatră, și anume: recoltarea se efectuează înainte de debutul primului timp rece. Trebuie avut în vedere faptul că depozitarea butașilor de mere sau pere în subsol nu le va afecta în niciun fel, ceea ce nu se poate spune despre cireșe sau cireșe. Astfel, cel mai potrivit loc pentru depozitarea fructelor de piatră este pe stradă. Este necesar să așezați butașii pe partea de nord a casei, plasându-le într-un loc special echipat, pentru pregătirea căruia veți avea nevoie de folie de plastic, rumeguș sau nisip umed. Presărați nisip pe folia alimentară și așezați butașii deasupra, înfășurați într-o cârpă pentru siguranță. Apoi presărați mai întâi totul cu rumeguș înghețat, al cărui strat ar trebui să fie în mod ideal de 30 cm, apoi uscat. Astfel, butașii dvs. vor fi protejați în mod fiabil de căldură.
Să vorbim acum despre momentul vaccinării în sine și despre modul de efectuare corespunzătoare. În mod ideal, dacă faceți acest lucru la începutul lunii martie, când încep dezghețurile. Aduceți butașii în casă pentru a le permite să se dezghețe, ținându-le în frigider pe o cârpă umedă timp de câteva zile. Cu o zi înainte de altoire, actualizați cu atenție butașii și așezați butașii în apă.
Nu uitați că trebuie să plantați culturi de fructe de piatră pe copaci care nu au mai mult de 5 ani, dacă utilizați o plantă mai veche ca portaltoi, există riscul de a distruge scionul.

Metode de altoire a culturilor de fructe de piatră

Există mai multe moduri de vaccinare, să aruncăm o privire mai atentă pe fiecare dintre ele.

  1. Prima metodă: înmugurirea în coroană. Această metodă este cea mai simplă și vă permite să vă vaccinați fără cuțitul în devenire. Luați un cuțit obișnuit și faceți o tăietură în formă de T, având grijă să nu agățați lemnul, altfel spionul poate muri, a înotat cu gumă. Întindeți cu atenție scoarța cu unghiile și tăiați scutul cu un aparat de ras, încercați din nou să nu atingeți lemnul și asigurați-vă că tăietura are aproximativ 2 cm. Apoi, trebuie să introduceți scutul cât mai repede și mai precis posibil. Se recomandă vaccinarea dimineața, când umiditatea aerului este suficient de ridicată și ajunge la 60%, altfel țesutul de piatră expus se poate oxida.
  2. A doua metodă de altoire este înmugurirea în fund, ceea ce este optim dacă arborele este foarte tânăr. Cum se face: pe fiecare ramură trebuie să introduceți 3 scuturi, distanța dintre care ar trebui să fie de aproximativ 6 cm și apoi să înfășurați cu folie. Această metodă implică vaccinarea în prima vară, cele mai optime luni fiind iunie și iulie. Dacă decideți să începeți înmugurirea în primele zile ale lunii august, asigurați-vă că pomii sunt udați din abundență. De asemenea, este important ca în termen de trei săptămâni după înmugurire, scoarța să rămână bine, în acest caz, scutul, acoperit cu calus, poate supraviețui cu ușurință iarna. La o lună după înmugurire, este necesar să scoateți hamul, lăsând în același timp o mică bucată de film chiar deasupra ochiului superior.Primăvara, acest lucru vă va permite să găsiți cu ușurință mugurele superior și să tăiați ramura la jumătate de centimetru deasupra mugurelui. Apoi, trebuie să acoperiți rana cu grăsime nesărată. Nu uitați să îndepărtați toate ramurile și mugurii nevaccinați simultan.
  3. Un alt tip de vaccinare este așa-numita vaccinare de primăvară, care trebuie efectuată la sfârșitul lunii aprilie prin copulare fără limbă pentru ca gingia să apară activ. În acest caz, este necesar să se monitorizeze aceeași lungime a tăieturilor tăierii și a arborelui. Dacă scionul este ușor mai subțire decât portaltoiul, aliniați cu grijă fundul și o parte a acestuia cu stratul cambial. Nu uitați să lăsați 2 muguri pe mâner. La sfârșitul altoirii, acoperiți vag tulpina cu un film pentru a-l proteja de uscare, dar un capac de hârtie îl poate salva de la încălzire. Îndepărtează atât protecția una, cât și cealaltă cu aspectul primelor frunze.

Și, în cele din urmă, merită să vă concentrați atenția asupra necesității de a tăia rudimentele florilor dacă ați altoit butași de cireșe. Este necesară îndepărtarea jartierei în sine mai devreme decât în ​​momentul în care lăstarii ating o lungime de 25 cm. De asemenea, este necesar să tăiați în mod constant lăstarii de sub grefe în timpul verii, acest lucru ar trebui făcut chiar dacă rinichiul însuși a murit, deoarece dacă scutul este viu, atunci pe el poate apărea timp de 4 până la 6 lăstari noi.

Categorie:Creştere | Cireșe