Cum să faci o floare violetă - câteva sfaturi de îngrijire

Sunt multi soiuri de violete, frumoasa si fara flori. Acest lucru este valabil mai ales pentru plantele pestrițe. Sunt capabili să mulțumească ochilor doar cu frunzele lor. Dar violetele sunt încă crescute de dragul unei varietăți de flori. De regulă, odată ce obținem o violetă, vrem să creștem o plantă frumoasă cu flori luxuriante. Dacă violeta nu înflorește, în mod clar ceva nu este în regulă.

Conţinut:

Caracteristici violete

Violeta este de fapt o plantă misterioasă. Și uneori se comportă destul de ciudat. Ea îi supără în special pe cultivatorii de flori neexperimentați. În ciuda tuturor trucurilor lor, violeta uneori categoric nu vrea să înflorească. Prin urmare, întrebarea cum să faci o floare violetă poate fi întâlnită destul de des.

De obicei, situația care a apărut este asociată cu alegerea greșită a vasului în care planta este plantată. Din anumite motive, dorința de a obține un tufiș înflorit mare este asociată cu dimensiunea sa mare. Trebuie remarcat faptul că această opinie este eronată. Violeta ta într-o oală mare va fi complet incomodă. Este probabil să arunce mugurii numai atunci când rădăcinile ei umple complet spațiul alocat lor. Acest lucru se va întâmpla foarte încet într-o oală mare.

cum să faci o floare violetă

În al doilea rând, răspunzând la întrebarea cum să faci o floare violetă, nu se poate să nu menționăm că calitatea joacă un rol important solîn care planta va fi plantată. Trebuie achiziționat gata făcut în magazin sau pregătit de dvs., urmând recomandările pentru selectarea componentelor sale.

Sol de înaltă calitate și aplicare recomandată de specialiști îngrășăminte va ajuta planta să câștige rapid masa de frunze necesară, ceea ce este, de asemenea, important pentru obținerea unei plante frumoase și pentru debutul perioadei de înflorire.

Cultivatorii cu experiență susțin că puteți provoca înflorirea unei violete transplantând-o. Stresul sever experimentat de plantă, de regulă, contribuie la înflorirea exuberantă pe termen lung. Violetele pot fi transplantate de două ori pe an.

Planta este, de asemenea, sensibilă la alte situații stresante. De exemplu, puteți aplica expunerea plantelor pentru o perioadă de timp într-un loc răcoros și insuficient luminat, care va alterna apoi cu un loc bine luminat, hrănire și condiții optime de temperatură. Este important ca lumina directă a soarelui să nu cadă pe frunzele plantei.

Reguli de îngrijire

Transplantați violeta. Solul trebuie să fie liber și proaspăt. Utilizați o dimensiune diferită a vasului, dacă este necesar. Nu uitați să tăiați toate frunzele din rândul de jos. Nu vă faceți griji, violeta va supraviețui bine pierderii câtorva frunze.

  • Apoi apropiați violeta de lumina. Dacă există un copac mare în fața ferestrei orientate spre sud, îl puteți așeza direct pe pervaz. În acest caz, coroana copacului va împrăștia lumina, iar violeta în sine nu va primi o singură arsură. Dacă fereastra dvs. este complet expusă la soare, o puteți umbri cu hârtie de calc sau folie de protecție împotriva luminii.
  • Dacă decideți să crească violete sub lămpi, amintiți-vă ultima dată când le-ați schimbat. Lampa începe să se estompeze după un an, deși este invizibilă pentru ochi. Și planta va începe deja să simtă o lipsă de lumină. Ștergeți din când în când praful de pe lampă. Dacă utilizați o cârpă umedă, așteptați până când lampa se răcește.Nu va strica să ștergeți planta. Ridicați violeta mai aproape de lampă.

cum să faci o floare violetă

  • Pentru a face să înflorească violetul, este important să monitorizați nivelul de umiditate din aer. Toate metodele sunt bune, dar cea mai bună este o cremă hidratantă. În plus, acesta este cel mai convenabil mod. Când există multe violete în casa ta, acestea îți vor crea un microclimat favorabil.
  • La 2 săptămâni după transplant, începeți să hrăniți plantele cu un îngrășământ care conține fosfor. Puteți folosi orice îngrășământ conceput pentru plantele cu flori. Dar nu uitați să reduceți concentrația de 3 ori. Dacă udați violeta în mod obișnuit, transferați-o temporar în irigare fitil.
  • La răcoare, aceste plante așează perfect tulpini de flori. Pentru a face acest lucru, duceți violeta în cel mai tare loc din casă noaptea. Pentru ea, o temperatură de + 15-16 grade va fi bună. Dar dacă violeta dvs. este obișnuită la o temperatură suficient de ridicată, ar trebui să fie coborâtă foarte încet.

Scoateți din nou rândul inferior de frunze după 4 săptămâni. După pierderea majorității frunzelor, violeta începe adesea să înflorească.

La ce să acorde o atenție specială?

  • Oala este prea mare. În acest caz, violeta va crește masa frunzelor, iar florile nu vor apărea pe ea.
  • Pământ prea gras. Desigur, solul trebuie să conțină toți nutrienții. Dar ar trebui să fie slab și ușor.

cum să faci o floare violetă

  • Supraalimentarea cu azot. În acest caz, te așteaptă frunze suculente și mari, dar nu vor exista flori.
  • Puțină lumină. Orele insuficient de lungi de zi nu sunt cel mai bun mod de a afecta înflorirea violetelor. Nu sperați că o violetă care stă în spatele camerei vă va încânta cu o înflorire abundentă. Oferiți-i multă lumină puternică. În lumină naturală, va înflori bine primăvara.

Pentru a face ca violeta să înflorească bine, este important să urmați pași simpli, nu uitați să aveți grijă de aceasta și să asigurați condiții bune de creștere. În acest caz, ea vă va încânta mult timp cu flori frumoase.

Avatarul lui Alla

Am observat că, cu o grijă bună și locul potrivit, violeta înflorește aproape continuu. Odihna aproape o perioada minima de timp. Nu le place soarele strălucitor, primesc arsuri de la el.

Lera1 avatar

Este foarte dificil acum să așezi violeta într-un loc mai răcoros, deoarece este foarte cald afară și nici în casă nu avem un aparat de aer condiționat. Dar chiar dacă am avea un aparat de aer condiționat, atunci soarele se coace puternic pe fereastră, iar în alte locuri este foarte întuneric aici.