Răsadurile proprii de zmeură necesită efort și răbdare

Zmeura este una dintre cele mai solicitate, preferate și populare fructe de padure din latitudinile noastre. Acest lucru se datorează nu numai gustului său minunat, ci și faptului că este un depozit de substanțe utile care au un efect benefic asupra corpului uman.

Nu se folosesc numai fructe de pădure, care se consumă proaspete și fac gem delicios, ci și frunze, se prepară, iar din ele se fac decocturi și infuzii medicinale.

Zmeura este un semi-arbust ale cărui tulpini trăiesc timp de doi ani și rădăcini perene.

Un răsad de zmeură (răsad) aproape întotdeauna prinde rădăcini, trebuie să faceți ceva extrem de greșit, astfel încât zmeura să nu prindă rădăcini. Cu toate acestea, este mai bine să faceți totul științific corect pentru a obține o recoltă bogată de fructe de padure parfumate și delicate.

Este imperativ să „umpleți” solul, adică să adăugați humus, compost, turbă și să-l aruncați bine. Este recomandabil să mulci fiecare răsad de zmeură cu mulci putreziți.

Zmeura trebuie plantată într-un loc însorit, umbra ajurată este permisă, solul trebuie umezit în mod regulat.

Plantarea mai des a urmașilor anuali crescând pe rădăcinile plantei principale. Este mai bine să pregătiți astfel de răsaduri în toamnă, dacă doriți să vă măriți pomul de zmeură sau să cumpărați un răsad gata pregătit și în toamnă pentru plantare.

Un răsad bun este:

  1. În care grosimea trunchiului la gulerul rădăcinii este de aproximativ zece mm;
  2. Rădăcinile sunt bine dezvoltate, cu o lungime de cel puțin 15 centimetri
  3. Nu există semne de dăunători și boli

La plantare, rădăcinile răsadului sunt îndreptate cu atenție, acoperite cu pământ, tamponate cu atenție, udate bine. Lăstarii ar trebui să fie tăiați, lăsând excesul de 25 de centimetri, iar tufa plantată este de zece centimetri.

Un rol important îl joacă varietatea zmeurii selectate. Unele soiuri produc fructe de pădure mari și puternice, care sunt cel mai bine consumate proaspete și care pot fi transportate bine. Unele soiuri produc fructe de pădure mici, care sunt prost transportate, dar produc gemuri și conserve minunate.

Cum să obțineți răsadurile de zmeură?

Răsadurile de zmeură pot fi făcute independent de semințe, deși multe sunt înspăimântate de dificultăți și le este mai ușor să achiziționeze răsaduri anuale. Dar dacă vrei, poți încerca.

Pentru a obține propriile răsaduri de zmeură, trebuie să pregătiți corect semințele pentru însămânțare. Semințele pentru însămânțare pot fi luate numai din fructe de pădure prea coapte, care sunt stoarse bine și pătate pe o cârpă sau o bucată de hârtie pentru a se usca într-un loc ventilat, umbrit. Semințele uscate sunt amestecate cu nisip și semănate într-o seră rece sau o cutie. Trebuie avut grijă ca pământul să fie în permanență umed și soarele să nu lovească palierul.

Semințele nu încolțesc rapid și extrem de inegal; pentru a obține răsaduri de zmeură trebuie să aveți răbdare. Când răsadurile au patru frunze, trebuie să fie tăiate, dacă răsadurile sunt dense, puneți-le într-o seră și umbrați-le din nou, astfel încât rădăcinile să prindă rădăcini bine.

Doar până toamna lăstarii tineri vor deveni mai puternici și pot fi deja plantați la locul lor permanent.

Categorie:Arbuști | Zmeura
Avatar utilizator Wika

Mi se pare că, pentru a crește răsaduri de zmeură pe cont propriu, trebuie să fii un grădinar avid, pentru care astfel de evenimente complexe sunt doar o bucurie.