Răsaduri de măceșe

Măceșul este unul dintre cele mai populare tipuri de plante de grădină. El a câștigat o mare dragoste datorită cantității mari de substanțe nutritive conținute în fructele sale, precum și frumosului aspect decorativ al tufișurilor, care arată minunat atât în ​​perioada de înflorire, acoperită cu trandafiri, cât și în timpul maturării fructelor, care au o frumoasă culoare roșu aprins.

Măceșul se propagă prin butași, semințe, stratificare și fraieri cu rizom. Cu toate acestea, dacă doriți să plantați această plantă pentru prima dată în grădina dvs., este mai bine să faceți acest lucru cu răsaduri. Se recomandă să luați răsaduri de măceșe de aproximativ doi până la trei ani. Plantele ar trebui să fie bine dezvoltate și să aibă 2-4 ramuri principale. Pentru rezultate bune, se recomandă să selectați mai multe soiuri de răsaduri de măceșe și să plantați toate tufișurile într-un singur loc. În acest caz, plantele se polenizează reciproc și dau o recoltă foarte bună.

Pregătirea răsadurilor pentru plantare constă în tăierea lăstarilor, astfel încât lungimea lor să nu fie mai mare de 15 cm, dar nu mai mică de 12 cm. Același lucru este valabil și pentru rădăcini. Răsadurile de măceșe sunt cel mai bine plantate în locuri bine iluminate, deoarece această plantă este destul de iubitoare de lumină. Puteți utiliza pentru aceasta atât gropi separate pentru fiecare tufiș, cât și un șanț comun.

În primul an după plantare, răsadurile de măceșe ar trebui să fie udate foarte abundent și deseori, totuși, evitând stagnarea apei și formarea unei mlaștini. Dar vă puteți lua timp cu îngrășăminte. De regulă, în cazul măceșilor în creștere, se recomandă aplicarea acestora nu mai devreme de al treilea an de viață al plantei.
 

Categorie:Grădină | Șold

Am auzit despre proprietățile benefice ale măceșilor și acum voi ști cum să plantez corect acest tufiș în zona mea.

Lera1 avatar

Am auzit că trandafirii, dacă nu-i tund și îi îngrijesc la timp, se pot transforma într-o măceșă, nu știu cât de mult este real, nu trebuia să am grijă prea mult de trandafiri. Mi se pare că măceșul este mai bun decât trandafirii, cel puțin există unele beneficii din acesta.

Și dacă nu ai grijă de măceș, acesta degenerează rapid într-unul sălbatic și se comportă ca cea mai dăunătoare buruiană, măcelărindu-i pe toți vecinii. Măceșul este, de asemenea, bun de utilizat ca gard viu, nu treceți prin el

Avatar utilizator Ivan Sergeev

Nu știam că plantarea șoldului necesită o procedură atât de complicată. De multe ori am o problemă opusă, atunci când un tufiș de trandafiri se transformă în cele din urmă într-o măceșă și trebuie să mă joc pentru a o dezrădăcina complet.