Soiuri de struguri rezistente la îngheț - caracteristici de cultivare

Strugurii sunt, prin definiție, o plantă sudică. Și creșterea acestuia în regiuni mai nordice decât Franța caldă, Italia, Caucaz, părea pur și simplu imposibilă. Dar acum soiurile de struguri rezistente la îngheț pot fi adesea găsite în parcele de grădină chiar și la nord de regiunea Moscovei.

Majoritatea acestor soiuri sunt crescute de crescători profesioniști. Dar există și soiuri care sunt populare și iubite de grădinari, care s-au născut datorită eforturilor grădinarilor obișnuiți, datorită dragostei pentru această minunată și parfumată plantă sudică. Toate soiurile de struguri rezistente la îngheț au un gust, o aromă excelentă, împreună cu rezistența la condiții meteorologice nefavorabile în timpul iernii.

O caracteristică a strugurilor destinată cultivării pe teren deschis în zonele de la nordul regiunii Moscovei este o temperatură mai scăzută pentru vegetația normală. După cum știți, pentru strugurii obișnuiți, temperatura optimă pentru stabilirea fructelor este de 26-35 de grade. în astfel de condiții de temperatură, planta trece calitativ prin sezonul de creștere, obținând tot ce are nevoie pentru o recoltă bună. Pentru soiurile de struguri rezistente la îngheț, o temperatură de plus 18 grade este considerată favorabilă pentru sezonul de vegetație, iar 23 de grade C este o temperatură bună pentru stabilirea fructelor. Adjectivul timpuriu este adesea prezent în numele unor astfel de soiuri. Și acest lucru este corect, deoarece perioada de la apariția mugurilor până la coacerea boabelor este de numai 95-100 de zile.

În plus, nu uitați că strugurii pot fi acoperiți iarna direct cu zăpadă, înfășurând planta ca un voal.

Așa cum spune proverbul rusesc: „Ochii se tem, dar mâinile se descurcă”. Deci, oricine decide să cultive soiuri de struguri rezistente la îngheț nu poate decât să-și dorească noroc!

Categorie:Creştere | Struguri
Manager88 avatar

Obișnuiam să cultivăm soiul North Saperavi. Nu voi spune că a tolerat mult înghețul, dar recolta a fost stabilă în fiecare an. În plus, dacă vara nu a fost foarte ploioasă și a fost suficient soare, atunci ciorchinii au crescut imens, iar fructele de pădure au fost suculente. Prin urmare, o recoltă bună depinde aici nu numai de îngheț.