Semințele fucsia și cultivarea acesteia

Fuchsia este o plantă florală incredibil de frumoasă, care este utilizată pe scară largă atât ca flori de interior, cât și ca plante de grădină. Florile fucsia se disting printr-o varietate de forme și nuanțe, care depind de tipul plantei, iar culoarea lor este atât de frumoasă și unică încât a dat chiar un nume, care este adesea folosit pentru a determina culoarea diferitelor obiecte. De exemplu, puteți găsi adesea definiția „culorii fucsia” în descrierea îmbrăcămintei, accesoriilor sau produselor cosmetice.

Fuchsia este cultivată cel mai adesea din semințe. Semințele fucsia pot fi achiziționate de la magazin sau obținute de la o plantă din această specie la sfârșitul perioadei sale de înflorire. În acest moment, în locul florii fucsia, se formează o cutie, în care se află semințele. Trebuie doar scoase din cutie și așezate pe un prosop de hârtie pentru a se usca. După aceea, trebuie plantate în termen de șase luni, deoarece în timp, semințele fucsia își pierd germinația.

Se recomandă semănatul semințelor fucsia în februarie, deși, dacă sunt respectate condițiile necesare cultivării sale, germinarea semințelor este posibilă în alte perioade ale anului. Se recomandă germinarea semințelor fucsia într-un substrat slab, amestecat cu o cantitate mică de turbă fără a adăuga îngrășăminte. Temperatura optimă este de 20-24 de grade în timpul germinării și de 15-20 de grade după apariția primelor lăstari.

În ceea ce privește iluminarea, semințele fucsia necesită o lumină suficient de puternică, dar fără lumina directă a soarelui. Răsadurile fucsia sunt cultivate în majoritatea cazurilor folosind metoda culegerii.

Categorie:Flori | Fucsie