Creșterea petuniilor este posibilă chiar și pentru începători

Probabil că toți grădinarii (chiar și începătorii) cunosc deja această plantă de flori nepretențioasă. Petunia nu cere îngrijire, poate crește aproape fără interferențe din partea proprietarilor, dar totuși există secretele cultivării sale.

Creșterea petuniilor începe adesea cu cumpărarea și semănatul semințelor. Dacă doriți să creați o petunie ampelă, atunci în acest caz va trebui să participați la achiziționarea butașilor, deoarece acest tip de petunii nu se propagă prin semințe.

După ce toate activitățile de plantare a semințelor s-au finalizat cu succes cu apariția răsadurilor, răsadurile petuniilor au crescut mai puternice în lunile de primăvară, pot fi transplantate în teren deschis la cabana lor de vară sau în ghivece și ghivece suspendate.

Pentru ca în viitor cultivarea petuniei să aducă doar plăcere, trebuie respectate următoarele reguli:

  • substratul pentru plantare trebuie să fie argilos sau nisipos, ușor acid sau cu aciditate neutră.
  • plantați plante în zone bine iluminate ale grădinii, atârnați ghivece cu soiuri de ampel pe partea însorită.
  • în zilele deosebit de călduroase, petuniile au nevoie de udare bună, alteori plantele sunt destul de rezistente la secetă.
  • Oferiți petuniilor fertilizări regulate pentru a asigura o înflorire decentă.
  • protejați plantele de rafale puternice de vânt și ploaie, deoarece tulpinile lor sunt destul de fragile.

Dacă inspectați la timp paturile de flori și ghivecele cu petunii pentru a găsi flori decolorate și le îndepărtați, veți ajuta plantele să depună noi muguri de flori, să formeze muguri și să vă încânte cu o nouă înflorire.

Categorie:Creştere | Petunie

Floarea este într-adevăr destul de nepretențioasă. Și tolerează transplantul și crește suficient de repede. Principalul lucru este să nu uitați să vă hrăniți - petuniile îl iubesc foarte mult. Și oala trebuie să fie mare.