Garoafa decorativa perena in gradina

 

Ce este garoafa perenă ca plantă de grădină? Este un decor minunat pentru orice tip de peisaj. Cu ajutorul ei, ele decorează nu numai granițe, ci și zone foarte mari în care este dificil să crească ceva.

Cum se cultivă garoafa perenă

Garoafele (Diánthus) aparțin categoriei plantelor ornamentale erbacee perene din familia Clove. „Dianthus” este un cuvânt grecesc tradus ca „floarea zeilor” (prefixul „Di” înseamnă Zeus, iar „anthos” înseamnă floare, aproximativ vorbind „floarea lui Zeus”). Există un număr mare de soiuri ale acestora:

  • Soi chinezesc (Dianthus chinensis);
  • Soiul este pinat sau maghiar (Dianthus plumarius);
  • Soi turcesc sau cu barbă (Dianthus barbátus).

În condiții naturale, există în medie 300 de specii de garoafe. Ele cresc bine în Asia și Europa, Africa de Nord și America de Nord, dar planta se găsește cel mai frecvent în Marea Mediterană. Feathery este originar din Europa de Vest, Alpi. Chineză - din nordul și estul Chinei, sudul teritoriului Primorsky, Japonia. Turcă - din Europa Centrală și de Sud.

Fără excepție, toate soiurile preferă soarele, altfel nu veți obține o înflorire luxuriantă. Garoafele turcești și chinezești sunt destul de potrivite pentru cultivarea parțială a umbrelor. Toți adoră solurile ușoare, drenate și permeabile la umiditate, adică argiloase sau argiloase nisipoase. Principalul lucru nu este să le plantați pe turbării acide.

Acestea sunt plante rezistente la secetă, tolerează bine frigul, cresc ușor pe teren deschis. Poate reacționa la schimbările de temperatură din primăvară și toamnă. Dar, în general, garoafele perene hibernează fără adăpost și îi plac pe proprietari mult timp cu înflorire.